Site Meter

Årskrönika 2019



 
Mitt andra år som friherre blev lika trivsamt och behagligt som förra året, med flera spännande resor och besök i vackra trädgårdar. Sommaren blev tack och lov inte lika dramatiskt torr som 2018. Det kom några regnskurar då och då vilket gjorde att markfloran grönskade och blommade fint och hösten blev så regnig som den bör vara för att naturen ska må gott inför vintervilan. Visst blev det lite tråkigt med den gröna julen, men jag är ändå glad att slippa sträng kyla.
 
Som vanligt är årskrönikan ett litet svep över året som gått och jag visar här bilder som blev fina minnen för mig. Efter midsommar började jag åter igen med min veckodagbok, vilken jag ser som en trevlig daglig sysselsättning, även om det är svårt att alltid visa händelserika veckor, men den stilla vardagslunken är ju också en viktig del i livet. Jag fokuserar som vanligt på det som är vackert och njutbart, att berätta om ondska och elände i världen överlåter jag till medias årskrönikor.
 
Ett stort tack till alla er som har följt med här i år, utan er hade jag inte haft samma intresse att fortsätta med den här bloggen, som i juni 2020 fyller 15 år. 
 
Jag önskar er ett riktigt Gott Nytt År 
 
Vi lämnar nu 10-talet och kör vidare in i 2020, som för min del blir ett flygfritt år - har jag lovat Greta, även om jag ständigt längtar till Italien...
Tåg?
 
Nyårsafton firas i lugn och ro ute på Udden!
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här februaridagen skulle jag bege mig hem till Brommanästet från Djurgården, men inga bussar gick på grund av all snö, så jag vandrade bort till spårvagnen vid Waldemarsudde. Jag gick på vita oplogade vägar och stigar i skogen. Trots min alltid så aviga inställning till snö och vinter, njöt jag av naturens skönhet den här förmiddagen. Det var som att vandra i en ren och vacker vintersaga och jag vore en idiot om jag inte såg det här som underbart vackert! 
 
 
 
Hela Februari på bloggen här!
 
 
 
 
 
 En av alla magiska soluppgångar ute vid Blockhusudden. Koltrasten väckte mig strax efter fyra varje morgon med sin ljuvligt vemodiga sång. På så vis fick jag möjlighet att uppleva de nästan overkligt vackra soluppgångarna. 
 
En dag åkte vi ut till Österhaninge kyrkskola för att gå på vernissage. Konstutställningen ´´Naturligheter´´, där Mariana Nyman Sjöberg ställde ut sina fantastiska naturmålningar. Vi hittade flera vill-ha-tavlor och det var trevligt att träffa Mariana och Börje igen. Vi möttes första gången på en trädgårdsresa med Rosebuds resor till Italienska trädgårdar år 2007.  Se här!
 
 
Hela Mars på bloggen här!
 
 
 
 
 
 
 
 Kungsträdgårdens Prunus Accolade i sin bästa blomning på påskdagen. 
 
 Japanska körsbärsträd som blommar vackert på Bråvallagatan i Vasastan.
 
 I Vasaparken blommade dessa fantastiska Prunus av olika sorter och jag har aldrig tidigare sett dem så här vackra! 
 
 Porslinshyacinter vid Lejonslätten på Djurgården, framför Charles Fribergs ryttarstaty i brons över Karl XV från 1909...
 
... och strax intill, ett underbart hav av Scilla i Nordiska museets park.
 
 
Den första vårveckan i april blev skön och behaglig ute på Djurgården, där fågelkonserterna var härligt intensiva inne i vitsippsstigen. Vi kallar stigen mellan Blockhusudden och Manilla så, eftersom skogen där senare i april bjuder på en sagolik vit markflora, som blir en av vårens höjdpunkter här ute på Kungliga Djurgården. Lexus och jag vandrade där varje morgon och på en speciell plats stannade vi alltid en stund och lyssnade på taltrastens magiska sång. 
 
Det är en omöjlighet att rangordna vilken av fåglarna som sjunger vackrast, men taltrasten tillhör dem som jag tycker allra mest om. Bofink, rödhake och koltrast är andra skönsångare här i skogen. Vi hittade vitsippor i knopp, men även några utslagna i skyddade söderlägen på andra platser. Under helgerna är så klart Cecilia med på vandringarna, på vardagarna måste ju någon av oss jobba...
 
 
 Vid Rosendals slott planterar Djurgårdsförvalningens trädgårdsmästare Cecilia och Heidi underbara penséer! Nu börjar det våren på riktigt!
 
 
 
 
 
 

Det är lätt att bli hemmablind. Jag far runt med min kamera i trädgårdar år efter år över hela Stockholm och har egentligen inte tänkt på att jag just utanför mitt hem i Bromma, har spännande spår av gamla trädgårdar. Många växter finns kvar från äldre tider och vi har en fantastiskt fin vårflora som börjar med stora mattor av vintergäck. 

En vacker kväll såg Cecilia en växt som liknade en liten vitsippa. Jag har bott här i 35 år och har aldrig uppmärksammat den, trots att jag passerat där många gånger på väg till Coop i Minneberg. Vi fotograferade den och lade ute den på Facebooksidan ´´Vilken växt´´ och fick genast svar att det var vitsippsruta - Isopyrum thalictroides.

 

Se mitt blogginlägg om floran i Minneberg här! 

 

Jag läser på Wikipedia - Vitsippsruta är en växt som tillhör familjen ranunkelväxter. I Sverige finns vitsippsruta vild endast i Minneberg i Stockholm. Wikipedia

 
Blomstermagi!
 
 
 
Hammarby sjöstad
 
 
 
 
I slutet av april är bästa tiden att se den här fantastiska blomningen vid Lumaparken i Hammarby sjöstad och jag kommer med all säkerhet att göra besöket hit till en tradition. Jag har aldrig någonsin sett ett område med så många körsbärsträd och det är främst Prunus 'Accolade'  och Prunus x yedoensis (Tokyokörsbär) som använts och jag älskar verkligen detta fantastiska Tokyoträd! 
 
 
Hammarby Sjöstads Prunus-blomning är helt fantastisk tycker både Cecilia och jag! Se fler bilder och filmer från platsen här!
 
 
Hela April på bloggen här!
 
 
 
 
 
Maj 
 
 
 
 
Vårresa till vackra Ischia
 
 
 
 
Förra året när min dotter och jag besökte Capri, tänkte vi ta båten till ön Ischia för en dagsutflykt, men det blev aldrig av. Nu kom vi till Ischia i år i stället, där vi bodde i fyra dagar. Vi hade bestämt att vi inte på något vis skulle jämföra Ischia med grannön Capri, eftersom det är en av världens vackraste öar. Ischia är något helt annat, en mer avslappnad plats och vacker på ett stillsammare sätt.
 
Mer om vackra Ischia här!
 
 
 
 
Med kameran under paraplyet vandrade vi in i trädgården La Mortella och möttes av ett stort rödblommande träd - Erythrina caffra. Det var verkligen som att stiga in i en tropisk regnskog i den nedre delen av trädgården och regna gjorde det verkligen denna dag. Regnet var inte på något sätt ett hinder, utan det blev snarare en lite uppsluppen och spännande upplevelse under de stora träden, där vatten även kom från flera fontäner. Det var ändå ett vackert ljus och koltrastar sjöng uppe i palmer och andra tropiska träd och förhöjde stämningen ytterligare. Jag blev förälskad i platsen från första stund.
 
 
Fantastiska trädgården La Mortella på Ischia. Se mer från den vackra platsen här!
 
 En rosenträdgård utöver det vanliga utanför staden Ischia
 
 
 
 
 
 
 Körsbärsplommon - Prunus cericifera blommar i Bergianska trädgården!
 
Besök i Skallebergs handelsträdgård i Järfälla. Här Cecilia, Lexus och Lennars Skalleberg. Se mer här!
 
 Djurgårdsförvaltningens duktiga trädgårdsmästare har skapat den här underbara ängen med narcisser vid Rosendal. Det är den enkla sorten actea som använts, vilket gjorde mig lycklig eftersom det är min absoluta favorit bland narcisser! 
 
Under en morgonvandring i vitsippsskogen hörde jag samtidigt näktergal, koltrast och gök, som ackompanjerade varandra på ett fantastiskt sätt. En trio som slår det mesta...
 
 
Älskade Lexus!
 
 Gul magnolia utanför Jakobs kyrka
 
 
 
 
 
 
 
Österlen i alla väder
 
 
Sol, regn och dimma på Österlen som lyste som guld av alla rapsfält. Se mer om vår fantastiska vårresa här!
 
Cissi är hoppfull och lycklig vid Mandelmanns ensamma träd!
 
Helge Lundströms fantastiska trädgård i Gislöv.
 
 

Vi hamnade i den mycket vackra byn Gislöv och här fick vi uppleva stor trädgårdslycka när vi såg Helge Lundströms hus och trädgård, som fångade in oss med en kritvit blommande blomsterkornell. En prydnadsbuske som är bland de vackraste prydnadsbuskar jag vet. Helge Lundström var en omtyckt konstnär som bland annat under 30 års tid skapade fantastiska, 100 kvadratmeter stora äppeltavlor på Kiviks marknad. Han var även en av Sveriges stora trädgårdsprofiler och lät anlägga ett 40-tal trädgårdar, bland annat sin egen trädgård här vid föräldrahemmet i Gislöv.

 

Vi blev kvar länge för att beundra framsidan av huset, där en stor magnolia just blommat klart för i år, en helt fantastisk blomsterkornell lyste som ett smycke, blåregn som tyvärr endast blommade invid väggen vid vårt besök, svavelpioner, vinteriberis, gul trädpion och mycket annat vackert. Nästan lika lockande och välkomnande som blomsterkornellen, var den formade benveden som var placerad över entrédörren. Näktergalen och göken fanns med för att fullända magin. 

Helge gick ur tiden 2011, 88 år gammal.

 

 
 
 ...och ramslök växte nästan överallt!
 
 
 
 
 
 
Pensionat Granparken
 
 
 
 
Förra året sa min systerdotters man Tobias som jobbar på Granparkens pensionat i Norrtälje, att jag nog borde komma och fotografera den fantastiska fruktträdsblomningen i trädgården. Då hade jag inte möjlighet. I år försökte han locka dit mig igen och den här gången tog bussen upp min barndomsstad Norrtälje för att träffa Tobias och äntligen få möjlighet att fotografera träden.
 
Under onsdagen den 21 maj hade han själv tagit fantastiska bilder av träden som befann sig i sin bästa blomstertid. När jag anlände två dagar senare hade det regnat och blåst, vilket gjort att hälften av blommorna lämnat trädkronorna från de rosa prydnadsaplarna och lagt sig som en vacker matta över gården.
 
 
 Mitt besök var inte alls för sent, jag älskade att stora delar av blomingen förflyttat sig till marken! Se mer här!
 
 
 
 
 
 
Rosendals slottspark
 
 
 Rosendals slottspark
 
 
Hela Maj på bloggen här!
 
 
 
 
 
 
 
 
Muramaris utanför Visby
 
 
 
 
 
 
Gotland i sin vackraste tid
 
 
Kejsarträdet blommade i Botaniska trädgården i Visby
 
 
Varje morgon när vi klev ut i Visbys medeltida gränder, bland vackra ruiner och med grönskande och blommande trädgårdar runt omkring oss, förvånades jag över hur fridfullt det var. Det enda som hördes var koltrastarna sång och vinden från havet. Senare på dagarna rullade bilar då och då fram i gränderna och jag tänker att det vore skönt om hela staden stängdes av för biltrafik.
Jag älskar verkligen Visby med det trassliga gatunätet, där det kan var lite svårt att hitta rätt och som någon sa - det är en underbar plats att gå vilse på!
 
 
 
Vi hittade till slut platsen i naturreservatet Kallgatburg där Guckuskor växte i stora bestånd. 
 
 
I ett stilla duggregn kom vi fram till Naturreservatet Kallgatburg på lördagen, där vi skulle försöka hitta blommande Guckusko. Vi hade träffat en kvinna dagen innan på Stora torget i Visby, som berättade att det nu var bästa tiden att se dessa fantastiska orkidéer blomma. Efter några kilometer in på vandringsstigen kom vi fram till platsen där de växte och det blev fotografering och beundran av de märkligt vackra skorna! 
 
 
 
 
 
 
 
Alliumängen på Gärdet. Se mer här!
 
Gaveliusgatans allé av gullregn på Södermalm. Se mer här!
 
 Med träsnipan Tea från Långholmen hem till Bromma. Tack för sjöfärden kaptenerna Per och Dan. Se fler bilder här! 
 
 
 
 
 
 
Älskade Djurgården 
 
 
De fantastiska paradisbuskarna vid Rosendalsterrassen!
 
Tre av mina bilder finns med i den nya boken Kungliga Parker. Se här!
 
Men måste ni jobba hela tiden i trädgården? Och du husse - när du inte jobbar så läser du och skriver! Jag vill leka! Fatta! 
 
Nu blir det faktiskt en hel del fotbollsmatcher med dig också Lexus och ganska långa promenader! 
 
 Schersminer vid Cecilias garage
 
 
Tanken var att jag skulle börja skriva blogg-dagbok igen från 1 januari 2020. Jag berättade för Cecilia att jag saknar att sammanfatta mina veckor här på bloggen. Börja skriv redan nu då, sa hon! Starta nu på midsommarafton och sluta nästa år i samma tid. Från midsommar till midsommar! Hur kul är det att börja i tråkiga januari? Ingen dum idé kanske! Jag funderade ett dygn och kom fram till att jag följer hennes förslag. Nu gäller det som vanligt att hålla en bra balans med hur privat jag ska vara...
 
 
I den ljuvliga honungsrosen, surrar bina ovbrutet!
 
 
 
Rosorna i trädgården här på udden är nu bedårande vackra och som vanligt tycker jag att blommor får en helt annan lyster och blir vackrare när det är molnigt. Den här dagen fick jag mitt favoritväder. 23 grader och tunna moln som släpper igenom ett svagt vackert ljus. Det var lätt att andas och jag slapp skydda mig mot det starka solljuset. Jag får även för mig att jag tänker bättre sådan här dagar, men det är nog bara ett önsketänkande...
 
 
Damascenarosen Celsiana är en av de vackraste rosor jag vet och jag kan inte se mig mätt på den i Cecilias trädgård. Vi njuter varje dag av den här skönheten och hoppas att den blommar långt in i juli!
 
Rosendals trädgård
 
 Villa Mullbergets kameliaschersiner! Så galet vackert!
 
 
Hela juni på bloggen här!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har varit på sol, bad och viloresa till Kroatien! Min dotter och jag reste till Hvar och var på Hvar vi var, ska jag visa med några bilder här. Vistelsen i vackra Kroatien var fantastiskt, trots en temperatur på mellan 30-35 grader i gassande sol, njöt vi varje dag av vackra stränder och den mysiga staden med de spännande gränderna.
 
 
 
 
En enormt stor och vacker Rosa helenae 'Lykkefund' i Södra Årstalundens koloniområde
 
Välbehövligt regn över blommande schersminer och honungsros på udden.
 
En skön kvällsstund vid Isbladskärret på Djurgården
 
Vackra Briggen Tre Kronor syns dagligen på Stockholms vatten under sommaren
 
 
 
 
 
 
Cecilia och Malin, två ´´gamla´´ kompisar på Djurgårdsförvaltningen, blir glada av pelargoner.
Som här i Sune Tryggs handelsträdgård i Tungelsta.
 
I Mariana Nyberg Sjöbergs ateljé som Cecilia och jag besökte i juli
 
 

Vi träffades på en trädgårdsresa med Rosebuds resor till Italien 2007, då vi bland annat besökte fantastiska Ninfa, Villa d´Este och Villa Lante. Idag besökte vi Börje och Mariana i deras vackra trädgård i Österhaninge. Det var 8 år sedan jag var där senast och det har hänt en hel del i trädgården sedan dess. Jag tycker mycket om de olika trädgårdsrummen, som är fyllda med så mycket vackra och spännande växter. Antalet magnolior växer för varje år och vi måste nog återvända hit nästa vår när de blommar, som Mariana sa!

 

Det blev en mycket trevlig stund med fika och samtal om trädgård och livet! Hunden Monty (efter Monty Don) följde oss hela tiden och inne i ateljén satt papegojan Harry och pratade. Inte nog med att Mariana tillsammans med Börje skapat en vacker trädgård, hon är konstnär också, målar underbara tavlor och gör fantastiska skulpturer i keramik.

 

 
 Tack Mariana och Börje för att vi fick besöka er vackra trädgård i Österhaninge
 
Ett återbesök på Engsholm
 
 
Tillbaka på brottsplatsen brukar man säga och idag var det dags att återse min gamla vackra arbetsplats - Engsholms slottspark på Mörkö, som jag inte besökt sedan december 2017 då jag gick i pension. Cecilia, Lexus och jag vandrade runt för att se den trädgård där jag planterat mängder med växter - träd, buskar och perenner under de 20 år som jag jobbade på den vackra platsen.
 
Det kom att bli en trädgård som jag levde med nästan dygnet runt, som alltid fanns i mina tankar när jag besökte andra gröna rum, där jag fick inspiration och idéer för att sedan använda i min park. Jag kände till varje liten planta i parken och alla växter fick en daglig översyn. Idag var det lite som att träffa gamla vänner igen, som jag inte sett på länge. Se mer här. 
 
 
 Thaimaten på Juntras/Färingsö gör oss alltid glada.
 
 
 
 
 
 
Rosendals slotts underbara sommarblomsplanteringar. Trädgårdsmästare Cecilias färgglada kompositioner blev väldigt uppskattade i år och kommer att dyka upp i en annan mycket känd park nästa år!
 
Hemma på Udden
 
 Vid Skansens norra entré finns den långa planteringen som Djurgårdsförvaltningens trädgårdsmästare kallar ´´Långkorven´´. Underbart vacker i år!
 
Cecilia provgår den nya Folke Bernadottes bro, som senare invigdes i september
   
 Lexus gillar sin nya filt
 
 Balkongen hemma i Brommanästet
 
 
Jag bad mina följare skicka in bilder på hur sommarblommorna såg ut i landet, i parker, på gator och torg. Det var spännande och trevligt att se! Se här!
 
 
 
 
 
 
 
 
Högt uppe i Skiathos stad finns den fantastiska restaurangen Windmill i en gammal kvarn. Utsikten är bedårande och vi gick dit upp en kväll eftersom vi skulle bli bjudna på middag av min dotter, som var där några veckor innan oss. Hon hade bokat bord åt oss på kvarnens lilla balkong som är belägen över de övriga platserna och det kändes väldigt speciellt att sitta där under kvällen.
 
Utsikten var som sagt helt fantastisk och efter en stund gick solen ner bakom bergen, vilket gjorde att temperaturen blev behaglig. Det blev verkligen en magisk kväll där på balkongen och vi åt fantastisk mat och drack gott vin. Den vänliga personalen fotograferade oss eftersom vi ville spara den här stunden även på bild.
 
Ett stort tack min kära dotter för denna underbara middagsstund!
 
 
 
 
Älskade Skiathos
 
 
Vi fick en egen balkong på Restaurang Windmill på Skiathos
 
Cecilia älskar blyblommor!
 
 
 
Under veckan besökte vi flera olika stränder och tyckte bäst om de mindre och lugnare platserna. Favoriterna blev den vackra ön Tsougria, med lugnet och den härliga stranden. Där finns ingen bebyggelse utan endast en enkel strandbar. Det sägs att The Beatles en gång i tiden vill köpa ön. Porto Paradiso är en strand vid busshållplats 13 som är mycket vacker och den stora Koukonaries beach är också väldigt fin och räknas som en av Greklands bästa stränder, även om den var aningen för stor för oss.
 
En dag klev vi av på fel busshållplats och hamnade av misstag på Maratha beach som blev en ny favorit, en liten lugn strand med bara en rad solstolar och en liten strandbar där vi åt. På ön går endast en busslinje som börjar vid hamnen med nr 1 och slutar med nr 26 vid Koukonaries beach. Bussen går fram och tillbaka på samma väg och det är väldigt enkelt att hitta de platser man ska besöka.
 
Vi hade en helt fantastisk vecka och för en gång skull var jag glad åt sol och värme varje dag.
 
 
 En ´´liten´´ öl vid badstranden! Jag undrar hur den ´´stora´´ ölen ser ut...
 
 Vårt hotell på Skiathos
 
 
 
 
 
Rosendals slott
 
 
 Det planeras för kungalunch i Rosendals slottspark
 
 

Folke Bernadottes bro som nu går mellan Rosendal på Södra Djurgården och Gärdet på norra sidan, invigdes. Bron har planerats länge, men i somras lyftes gång- och cykelbron på plats, just där Karl XIV:s pontonbro en gång i tiden gick och jag provgick den nya fina bron redan i augusti, med tillåtelse av brobyggarna. Men idag var det invigning på norra sidan med pompa och ståt. Kungen och Drottningen var på plats och klippte bandet. 

 

Efter det att Kungaparet och alla andra premiärgått bron  över till Rosendalssidan, vandrade de upp för backen vid  den gamla  iskällaren mot Rosendals slottspark , där lunch från Rosendals trädgård väntade vid långbord i det stora tält som rests över Cecilias fantastiska listplanteringar, där   sommarblommorna fortfarande blommade vackert. De fantastiska färgstarka planteringarna hamnade alltså ´´inomhus´´ bland de vackert dukade borden. Men det var nog fler än jag som tyckte att de blå mattorna som lagts ut som golv, knappast matchade färgerna i blomsterrabatterna.  

 

 
Folke Bernadottes bro invigs av kungen och drottningen
 
...och det blev lunch i Rosendals slottspark, omsluten av Cecilias blomsterrabatter 
 
 
 
 
 
 
Lexus kompis Lincoln bodde en vecka på Blockhusudden
 
 Min dotter med bästa kompisen Lexus vid Prins Eugens Waldemarsudde
 
 

 
 
 
 
 Långholmen
 
 
 

Jag tog bilen tre broar bort till Långholmen, som efter Djurgården är min favoritö här i Stockholm. Broarna som leder från mitt hem till holmen heter Tranebergsbron, Västerbron och Pålsundsbron. Under min ovanligt långsamma promenad runt ön, såg jag att det mesta av trädens löv nu bildar en vacker matta på marken och det börjar bli dags för naturen att gå i vila, i ett halvår.

 

Långholmen kallas för den gröna ön och förutom de gamla fängelsebyggnaderna är det glest med bebyggelse, det mesta är en stor vacker naturpark. Liksom på Djurgården finns här en strandpromenad runt hela ön, men i stället för Djurgårdens 1 mil långa sträcka, är det endast 3,5 kilometers vandring runt den gamla ´´fängelseön´´. En lagom sträcka för mina just nu ansträngda leder.

 

 
 
 
Höst vid Djurgårdsbrunnskanalen
 
Min bror med fru och hundarna Messi och Uffe, hälsade på ute på Blockhusudden
 
 
 
 
 
Skansen
 
Seated man av Sean Henry var på tillfälligt besök i Humlegården som fyllde 400 år
 
 Vandring runt Lillsjön hemma i Bromma
 
 
 
 
 Novemberkväll vid Djurgårdsbrunnskanalen
 
Vår fina lilla kille fyllde 6 år!
 
 
 
 
 

 
 

(null)
 

 

 

Ett avslöjande…

 

Egentligen hade jag inte tänkt berätta, men mina problem med lederna, som fortfarande är ett stort problem, är självförvållat.

 

Problemen började efter Cecilias och min fantastiska resa till Skiathos i månadsskiftet augusti-september, där vårt hotell var beläget högt upp, med en fantastisk utsikt över havet. Backen från stan upp till hotellet var hysterisk brant och min dotter som bokat hotellet sa att vi borde ta taxi upp varje dag. Det var ju inte så långt ändå, så vi tog det som ett träningspass eftersom vi ju latade oss på stränderna varje dag.

 

Jag ville minsann också visa att jag som van stadsvandrare inte har några problem att gå fort i uppförsbackar bara för att jag nått pensionsålder. Överdrivet piggt travade jag på de första dagarna. Under de sista dagarna hade däremot tempot sänkts betydligt för mig, medan Cecilia som ju är yngre än jag, inte hade samma problem. Mina gamla ben sattes verkligen på prov ordentligt i dessa tuffa backar.

 

Nu var det inte bara backen till hotellet som blev problemet under den här resan. Vid några tillfällen då vi badade i havet, fick jag för mig att jag skulle visa hur man simmar fjärilsim, vilket jag aldrig tidigare gjort. Jag vevade på och trodde väl att jag var väldigt rolig där i vattnet. Väl hemma i Sverige började jag känna både i knän, höfter och axlar att det inte stod rätt till och till slut fick jag låta Vårdcentralen ta hand om mig. Det blev röntgen och det framgick att jag har inflammation i alla dessa leder med en värk som är mycket besvärlig, speciellt på nätterna. Så kan det gå när man är envis och alldeles för lekfull i min ålder! Visst är min kropp sliten efter 50 år som trädgårdsarbetare och då borde jag såklart undvika fjärilsim och galet branta backar.

 

Det komiska i allt elände är att det i min sjukjournal står att ´´Hans hade simmade fjärilsim i Grekland´´. Och du min kära dotter, du ska inte alls ta på dig att du valt fel hotell till oss! Det var ett fantastiskt ställe, med en uteplats vid polen med underbar havsutsikt.

 

Nu går jag hos en naprapat som med bland annat Dry neadles ska få mig frisk igen till våren!

 

Ses 2020! 

 

Tidigare årskrönikor

 

 

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2011

2010

2009

2008

2007

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för din (som vanligt) fina årskrönika. Så roligt att följa dig under året. Jag hoppas att du får ordning på dina leder. Kroppen är inte så förlåtande längre som min man brukar säga. Så det gäller att vara rädd om den. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig. /Kersti

2019-12-31 @ 09:44:07
Postat av: Hasse Wester

Vad roligt att du gillar den Kersti! Ja jag har gett mig f-n på att jag ska bli helt frisk snart:

2020-01-02 @ 13:37:10
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Liza Hansson

Din årskrönika är helt underbar, många fina minnen. Hoppas bara du får ordning på din kropp, jag håller tummarna.

2020-01-04 @ 09:02:33
Postat av: Hasse Wester

Tack, fint att du gillar krönikan Liza. Jag gör allt för att få ordning på kroppen!

2020-01-04 @ 10:59:14
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Maria

Gott nytt år hälsning mina vänner ...
Idag delar jag mitt verkliga liv genombrott vittnesbörd om hur jag fick min ex tillbaka till älska mig ...
Jag vill att ni alla ska gå med mig för att tacka en fantastisk man. Gudar använder honom för att återställa mitt äktenskap hem från skilsmässa, för några veckor sedan kom min man som släpper mig för en annan kvinna tillbaka för att be om ursäkt för mig för försoning tillbaka till äktenskapet.
Till att börja med trodde jag aldrig att Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com) kan hjälpa mig att vinna tillbaka min ex-kärlek tillbaka från en annan kvinna, jag provade, jag följde uppriktigt följde Dr.ODUDUWA kärlek stavinstruktioner och det överraskar mig att efter tre dagar av att ha kastat kärleksförtrycksförbättringen, den andra dagen efter
min man ringde mig på telefon, vi talar snyggt, han ber om ursäkt ber mig förlåtelse, han tycker så ledsen över allt han har gjort fel mot mig, min man älskar mig fortfarande lika mycket som jag älskar honom mer. just nu är vi helt tillbaka tillsammans i kärlek, jag är väldigt nöjd med mitt nya liv som familj ... allt mitt tack till dr.Oduduwa.
Jag lovar Oduduwa att dela detta bra arbete med världen, verkligen Love-Spell-arbetet till mitt bästa. Jag rekommenderar starkt vänligen kontakta honom för lösning på varje kärleksförhållandekris idag ...
- Kärlek stava inkantationsbön för att få tillbaka ex kärlekspartner,
- Stava bön för att stoppa skilsmässa
- Stava bön för att vinna tillbaka Förtroende till förhållande
- Stava böner för att stoppa mardrömmar eller dåliga drömmar på natten.
- Kärleksförtryck för att locka nya kärlekskvinnor / män
- Om du vill få ditt eget barn.
- Stave Talisman ring för makter, rikedom och berömmelse.
- Örtvård och läkning mot alla blodsjukdomar.
 Jag bekräftar detta själv, det magiska kärlekstämningen fungerar. Det fungerar för mig och det kommer säkert att fungera till ditt bästa.
([email protected])

2020-01-08 @ 13:32:51
URL: http://www.relationshipexpert.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0