• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  Boken är slutsåld!

  Nu är min bok slutsåld även i nätbutiken, men den finns oftast att få tag i på Bokbörsen eller på något antikvariat!
   
  Länk till Bokbörsen här! 
   
   
   

  Vårträdgårdar och kameradrama på Djurgården!

  Jag vill väl också vara med på bild, det är ju inte så ofta det händer här på bloggen!
   
  Scillan blommar vid Gamla huset på Prins Eugens Waldemarsudde
   
   
  Överallt på Djurgården pågick vårstädning i trädgårdarna idag. Nu blir det vårfint i planteringar och på parkytor vid Djurgårdsförvaltningen stora områden på hela Djurgården, vid Prins Eugens Waldemarsudde och i Rosendals trädgård. Lexus och jag långvandrade, det var 14 grader varmt och bofinkarna sjöng för oss i parker, lundar och i skogsbackar. Vi kände båda total vårlycka! 
  Det var frestande att stanna i Rosendals trädgård och fika på uteserveringen, men vi bestämde oss för att vänta tills vi kom hem till Blockhusudden i stället. 
   
    
  Snöklocka, även kallad Klosterlilja vid Waldemarsudde
   
  Rosendals trädgård
   
  Kejsarolvon vid Rosendals slott. Det var efter den här bilden som jag lade ifrån mig kameran på parkbänken...
   
   
  Både Lexus och jag blev lite trötta under vår långvandring idag och det var skönt att sitta ner och fika på altanen när vi kom hem. Sen upptäckte jag att jag tappat min nya kamera under vandringen😱. Jag gav mig av tillbaka, ringde Cecilia som jobbade i närheten av Rosendals slott där Lexus och jag vilat. Cecilia och Kerstin från Djurgårdsförvaltningen åkte dit och där stod en man med kameran. Han hade väntat där i en halvtimma på att ägaren skulle dyka upp. Kameran hade jag lagt på parkbänken och bara gått därifrån. Någon hittelön ville han inte veta av, så jag tackar honom så mycket här i stället, och även trädgårdsmästarna som snabbt var på plats! Så kan det gå för en tankspridd och något slarvig PJ! Nu vilar vi efter dramat😊
    
   Så kom Cecilia (chauffören och min käresta) och Kerstin tillbaka med min kamera! Tack!
   
   På Blockhusudden blommade krokusen vid Villa Dufvan

  Gul vårvandring i Stockholm

  Traneberg/Bromma
   
   
  Gult är inte alltid lätt att älska, men efter en lång vinter välkomnar jag allt med färg. Allt annat än brunt och grått! Just utanför min bostad i Traneberg finns en gammal vildvuxen trädgård där stora mattor av vintergäck lyser upp den annars sovande trädgården. De översta två bilderna är från den trädgården, där det även finns några odlingslotter som omsluts av det vackra vildvuxna. 
   
  Annars var mitt mål idag att fotografera krokus i huvudstaden. På Blockhusudden/Djurgården var de fullt utslagna förra veckan, men just där är alla vårblommor ovanligt tidiga. Inne i stan var de knappt utslagna på de tidigaste platserna, men jag försökte ändå fånga de få som lyckats visa lite färg. Annars blev det mest gult, gult hemma, gult på Adolf Fredriks kyrkogård och i Berzelii park. Om jag nu är lite känslig för den färgen så gäller det inte vintergäcken som jag blir lika förälskad i varje tidig vår. 
   
  Samma tid för 5 år sedan, se här!
   
   
  Adolf Fredriks kyrkogård på Sveavägen
   
  Den mycket långblommande trollhasseln vägrar att ge upp, de började blomma mitt i vintern och lyser fortfarande, som den enda blommande växt i Berzelii park. 
   
  Kungsholms kyrkogård
   
  Inne i Centralbadets trädgård på Drottninggatan 88, blommade några krokus fint.
   
  På Floras kulle i Humlegården fångade jag de krokusar som blommade först.
   
  Norr Mälarstrand
   
  Adolf Fredriks kyrkogård
   
  Fikade gjorde jag på Bageriet Bulleboden på Parmmätargatan 7, just intill Kungsholms kyrka. Hit kommer jag att återvända många gånger...
   
  Från Bullebodens hemsida:
   
  Sedan 1927 har det varit kafé en halv trappa ner på Parmmätargatan 7. Fönstret mellan kafélokalen och bageriet är original, liksom träskylten med namnet Bageri Bulleboden, som nu har fått flytta inomhus för att inte ta skada av väder och vind. På väggen intill hänger ett fotografi av bageriets allra första kund.
   
  Läs mer om Bulleboden här!

  Tankar i mars

   En av alla magiska soluppgångar ute vid Blockhusudden.
   
   
  Mars är en märklig månad, det är varken vinter eller vår. Vädret växlar från snö och kyla till att plötsligt slå om till tio plusgrader, med blommande vintergäck, snödroppar, krokus, scilla och blåsippor. Man blir liksom lurad fram och tillbaka och jag blir otålig eftersom jag vill börja fotografera Stockholms gröna rum igen - på allvar! Det finns inte så mycket att rikta sin kamera mot just nu, mer än de underbara tidiga vårblommorna. Många idéer och fotoprojekt finns och jag pillar på min nya kamera som jag vill börja använda på allvar och förhoppningsvis bli kompis med. Ännu har vi nog en bit kvar. 
   
  Koltrasten väcker mig strax efter fyra varje morgon med sin ljuvligt vemodiga sång. På så vis får jag möjlighet att uppleva de nästan overkligt vackra soluppgångarna vid femtiden. 
   
  Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar besökte jag under torsdagen och allt var sig likt. Det är fint att få hälsa trädgårdssäsongen välkommen här i Älvsjö, bland tusentals vår- och trädgårdshungriga människor. Jag träffade bekanta och även några som följde min blogg. Men som vanligt nu för tiden är det inte så mycket som intresserar mig på trädgårdsmässan. Att upptäcka nya spännande växter är alltid trevligt och att lyssna på intressanta föredrag. Men alla möjliga och omöjliga produkter som säljs i montrarna, angår mig på något sätt inte längre. Jag älskar trädgårdar, parker och naturen, men alla prylar runt omkring går jag bara förbi. Den största reklamskylten på mässan hade Jysk och Biltema var förstås också här! Hur som helst så kommer jag alltid att besöka Nordiska Trädgårdar och jag kommer säkert alltid att ha samma åsikt om den här våryran i Älvsjö...
   
  Under veckan som gick har jag befunnit mig längst ute på östra Djurgården, nära till skärgård, skog och stad och där kompisen Lexus och jag vandrar i skogarna. Varje morgon har vi lyssnat efter bofinkens sång och det dröjde till fredagen då de första drillarna hördes i Frisens park ovandör Biskopsudden. Först nu är det vår på riktigt, när den klara vackra sången leder fåglarnas vårkonsert! Nu väntar jag in april med blå hav av scilla och häggens tidiga grönska.
   
  På lördagen åkte vi ut till Österhaninge kyrkskola för att se på vernissage. Konstutställningen ´´Naturligheter´´, öppnade idag, där Mariana Nyman Sjöberg ställer ut sina fantastiska naturmålningar. Vi hittade flera vill-ha-tavlor och det var trevligt att träffa Mariana och Börje igen. Vi möttes första gången på en trädgårdsresa med Rosebuds resor till Italienska trädgårdar år 2007. 
   
  Söndag morgon och skogsvandring på Djurgården, där koltrasten och bofinken sjöng duett för oss och vi fylldes av vårglädje. Vi hittade de första blåsipporna och scillan har börjat blomma vid Blockhusuddens busshållplats. Tomten vårstädades och fram på dagen packade jag mina väskor för att åtrevända hem till Brommanästet. 
   
   
  Den 24 mars slog blåsippornas blommor ut vid Blockhusudden.
   
  Snödroppar i Frisens park på Djurgården
   
  Krokus vid Blockhusuddens busshållplats
   
  Ute på Blockhusudden startar vårblommorna väldigt tidigt. Vintergäck, krokus och nu scilla!
   
   Älskade vandrarvännen Lexus
   
  Mariana Nyman Sjöberg vid sina vackra målningar!
   
   Utställningen ´´Naturligheter´´ vid Österhaninge kyrkskola pågår till den 7 april
   
   Mitt enda köp på trädgårdsmässan var denna fantastiska bok om stadsträd. 


  Djurgården - Långholmen

  Klicka på länkarna eller bilderna för att komma till de olika trädgårdarna 
   
   
  Djurgården
   
   Djurgårdsvägen
   
  Gröna Lund
   
   
  Lusthusportens park/Lejonslätten
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Långholmen
   
   
  Stora Henriksvik
   
    


  RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails