Site Meter

Vecka 34, 2023 - Augustiblommor

 
21 augusti - måndag
 
 
 
 
Strandpromenaderna hemma i är grönt lummiga sköna att vandra på. Lexus och jag trivs utmärkt att nosa utefter stränderna där Lexus håller koll på traktens hundar och jag på växtligheten. Efter junis hetta och torka blev resten av sommaren ganska regnig vilket märks på den frodiga grönskan.
 
 
 Långblommande penséer på Margretelundsvägen i Traneberg.
 
Grannens gård där Ove och jag brukade fika, innan han drog från stan och hamnade norröver i de djupa skogarna. 
 
Tranebergs 1700-talshus Tranebergs gård med Hornsbergs strand på andra sidan Ulvsundasjön där arkitekturen är grotekst annorlunda än den harmoniska stilen från 1700-talet.
 
Ölandstok tillhör inte dagens trädgårdsmänniskors favoritbuske och det beror säkert på att den överanvändes och då endast med de starkt lysande gula sorterna. Idag finns flera färger som har gjort att busken fått en ny tid. I planteringen här i Minneberg blandas den starkt gula med vit och den mycket vackra ljusgula och det finns även rosa och orange sorter.
 
 
Minnebergs strandpark i Bromma är verkligen mycket fint anlagd med växter som blommar oerhört fint under hela säsongen. Det börjar med kejsarolvon, trollhassel, syener och magnolia och på höst är det hortensiorna som står för prakten tillsammans med hosta, rudbeckia, dagliljor och vaxklockor.
 
 
Vaxklocka
 
(null)
 ...och hemma vilar vi mellan vandringarna
 
 
 
 
22 augusti - tisdag
 
Hesselby slottspark
 
 
 
 
 
 
23 augusti - onsdag
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0