Site Meter

Vecka 52, 2019 - Julefrid

 
 
(null)
Grönska i Edvard Andersons växthus
 
(null)
 Edvard Andersons växthus
 
 
 

23 december – måndag

 

Det blev en märklig december i år. Koltrastar sjöng högt och tydligt varje dag på flera håll här i Traneberg. Temperaturen låg på 4 plusgrader och det var lite vårkänsla då trasten sjöng så vackert.

 

Sedan 1975 har jag följt Ulf Lundell, lyssnat på allt han gett ut i musikväg och läst alla hans böcker. Det finns ingen artist som betytt så mycket för mig genom mitt liv. Jag har också sett många konserter genom åren, men för några år sedan gav jag upp alla scenframträdanden eftersom han inte spelar de låtar som jag helst lyssnar på, utan det blev övervägande ganska tung rock. Men ikväll kändes det ändå lite märkligt när han uppträdde på Berns och att jag inte var på plats.

 

Det som möjligen var ännu märkligare var att Cecilia var där. Hon hade fått en biljett i present av sin arbetskamrat Malin. Cecilia hade aldrig tidigare sett Uffe och knappt lyssnat något på honom och jag var mycket skeptisk till att hon skulle tycka om spelningen. Men det visade sig att hon tyckte att det var mycket bra! Han hade berättat från scenen att planer fanns på att till nästa jul uppträda på Cirkus/Djurgården och då kommer jag helt klart att vara på plats…

 

 

24 december – Julafton

 

En skön och vacker afton firades ute på Blockhusudden i ett vackert julsmyckat hus, denna gröna varma jul.

 

 

25 december – Juldagen

 

Att naprapaten på Saltmätargatan hade öppet på juldagen och kunde ta emot mig med min värkande kropp, kändes som en sen julklapp! Med bland annat Dry Neadles i axlarna, mjukades lederna upp något redan vid första behandlingen. Nu har jag börjar jag tröttna på den vanliga sjukvården med sina smärtstillande tabletter och gummiband, vilket inte hjälper det minsta. Det är hög tid att det vänder så att jag får bli frisk snart. I vår vill jag trippa fram på mina vandringar igen. Vi bestämde att jag skulle få 5-6 behandlingar, så får vi se om det blir någon förbättring. Jag ska erkänna att jag har varit en aning skeptisk mot naprapater, men min dotter har blivit hjälpt tidigare och nu ger jag det här en chans.

 

Serien om underbara Hasse & Tage som gick på SVT under julen, fick mitt blogginlägg om Vitabergsparken att skjuta ordentligt i höjden, eftersom Svenska Ords skrivarstuga som jag beskriver och fotat, ligger i Vitan.

 

 

26 december – annandag jul

 

Min systerdotter Therese har fått en liten dotter! Stort Grattis Therese och Tobias. Hoppas att vi snart får träffa den lille på er gård Westermossen i Roslagen!

 

 

 

27 december – fredag

 

Tack ännu en gång Edvard Anderson, för att du gjorde det möjligt för oss att när som helst under året kunna besöka Medelhavs- och tropikklimat här i Stockholm/Solna.

 

På Wikipedia läser jag ´´Växthusets namn härrör från grosshandlaren Edvard Anderson (1865–1936) som hade testamenterat pengar till  Kungliga Vetenskapsakademien . Hans vilja var att hans donation skulle användas för: "Inrättandet och drivandet av en vinterträdgård, där medelhavsklimatets och därmed jämförliga klimatområdens träd, buskar och örter äro uteslutande representerade".

 

1995 invigdes det stora växthuset i Bergianska trädgården och idag köpte jag årskort så att jag kan följa årstiderna i Medelhavsrummet, där det snart är vår. Cecilia och jag vandrade idag runt i de olika klimatrummen och tog med oss fikat in i tropikerna. Det blommande mandelträdet i Medelhavsrummet, gjorde min dag i denna mörka trista tid.

 

Två svanpar samsades i viken på Blockhusudden. Knölsvanarna och sångsvanarna brukar annars inte komma så bra överens, men idag vistades de intill varandra utan att bråka. Julefrid i viken!

 

 

29 december – söndag

 

På nyårsafton kommer jag att publicera bloggens årskrönika, med nästan 100 bilder från året som gått. Då kommer jag också att avslöja den mycket märkliga anledningen till att mina leder har värkt under nästan hela hösten, vilket gjort mina dagar ganska besvärliga. Vad sägs om den cliffhangern?

 

 

 Lexus med sina julklappstofflor

 

 

Kommentarer
Postat av: Janicke

Väntar med spänning! Tufft att du vet varför.
Puss på fina nosen, tofflorna passar.

2019-12-29 @ 12:25:07
URL: http://janicke.365.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Hans tofflor var givetvis inhandlade för att han ska leka med dem...

2019-12-29 @ 17:01:15
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anonym

Arbetsamt både för kropp och själ ha värk.
Beroende på vad du ha fått besked av kiropraktor återkommer med det så hjälpte mig till slut .
Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år trots allt .

2019-12-29 @ 19:44:11
Postat av: Ninnie

Gissar på Borrelia!

2019-12-29 @ 20:08:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0