Site Meter

Vecka 12, 2023 - Dagen längre än natten

 
 
 
20 mars - måndag
  
 
(null)
Lexus vid sin brygga hemma på Blockhusudden. Så äntligen blev det vårdagjämning och nu får mörkret ge vika för allt ljusare dagar. Lexus och jag vårvandrade en stund på Blockhusudden när jag hämtat honom.
 
 
 
 
 
 
21 mars - tisdag
 
(null)
 
 
 
22 mars - onsdag
 
(null)
 I ett hav av vintergäck här utanför mitt Brommanäste står min finaste kompis! Jag tror inte jag har sett sådana här fantastiska vintergäcksmattor någon annanstans här i Stockholm.
 
(null)
(null)
(null)
 
 
 
 
 
 
23 mars - torsdag
 
Kolonierna vid Årstaviken
 
(null)
 Den här lilla kolonilotten på Anna Åbergssons gata i Erikdalslunden, sticker verlkigen ut varje vår med sina mycket täta vintergäckytor och sina fina krokusar.
 
(null)
 I Södra Årstalundens koloniområde täcks marken under mullbärsträdet av mängder av krokus.
  (null)
 Vid Erikdalsbadet har alla dessa tusentals krokus börjat blomma.
 
 
 
 
24 mars - fredag
 
(null)
 Körsbärskornellens blomknoppar sväller nedanför Observatorielunden intill Studentpalatset.
 
(null)
 ...och i Centralbadets trädgård trängs koi karpar i dammen.
 
(null)
 
Morgonens vandring startade vid ögonläkaren på Östermalmsgatan, genom Humlegården där bofinken sjöng extra starkt för mig. Som vanligt använde jag den 231 meter långa Brunkebergstunneln för att ta mig till Sveavägen och vidare in i underbara Centalbadets trädgård på Drottninggatan 88. Våren är sen i år och det var endast snödroppar och lite vintergäck som stod för blomsterprakten den här dagen. I dammen trängdes mängder av guldfiskar när jag närmade mig platsen där de brukar matas.
 
Jag passerade Observatorielunden och gick sedan bort till anrika Café Ritorno på Odengatan och placerade mig vid ett bord med mitt kaffe. Det lät som om någon TV stod på fast jag inte såg någon, men det visade sig att Fredrik Wikingsson satt vid bordet intill och pratade och pratade och pratade....
 
 
Det här kan man läsa på Rotornos hemsida:
 

Den första koppen hälldes upp redan 1959. Sedan dess har stockholmare och turister vallfärdat hit för att njuta av kaffe, bullar och andra godsaker. Och här får du även en smak av Stockholms historia. I Ritornos unika värld har tiden nästan stått stilla – att besöka oss är som kliva in på ett klassiskt konditori från 1950- eller 1960-talet. Inredningen är densamma, stämningen lika hjärtlig och kaffet fortfarande stans bästa.

Nu som då är vi en självklar del av Stockholms folkliv – och en mötesplats. På Ritorno träffas nya och gamla bekanta. Djupa samtal blandas med lättsamt snack och glada skratt. Här har många par haft sin första träff. Viktiga affärsuppgörelser har gjorts upp. Goda vänner har mötts för att prata om livet och vad som hänt sedan sist.

 
 
 
 
25 mars - lördag
 
 
(null)
Min bild på hybridkejsarolvon fanns med i TV 4 Nyhetsmorgon idag när Victoria Skoglund berättade om vinterblommande buskar🙂#nyhetsmorgon Bilden tog jag i mars 2020 i Landstingshusets trädgård på Hantverkargatan.
 
 
 
 
26 mars - söndag
 
Persisk vårstjärna på Gärdet
 
 
(null)
(null)
(null)
Persisk vårstjärna och krokus på vid en uteplats på Gärdet. Varje år är de lika tidigt i blom, även om snö och kyla ibland försöker stoppa dessa vackra vårblommor.
 
 
Nästa vecka väntar Nordiska trädgårdar, den stora trädgårdsmässan i Älvsjö. Förra året gick jag en fredag och hela mässhallarna var som en lång kö och jag flydde snabbt därifrån. I år tänkte jag hänga på låset när de öppnar på torsdagen, så hoppas jag att stanna längre än en kvart...
 
 
 
Tillbakablickar
 
 
Vecka 12 - 2021 se här! - Lexus blomstervecka
 
Vecka 12 - 2018 se här! Trädgårdsmässa
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Janicke

Fick kolla en extra gång för att se att det verkligen handlar om i år. Just nu verkar vi ha full vinter igen! Men jag förmodar att de fina vårblommorna klarar sig. Det blir skönt när den en gång kommer på riktigt, våren.

2023-03-27 @ 13:57:46
Postat av: Liza

Underbara vårblommor tyvärr nu täckta med snö men de kommer igen. Finns det någon mer fotogenisk hund än fina Lexus?

2023-03-27 @ 15:55:15
Postat av: Hasse

Ja nu drunknar vi plötsligt i snöeländet igen! Jag tycker verkligen inte om snö Janicke!

2023-03-27 @ 19:39:10
Postat av: Hasse

Vi hoppas värmen kommer snart kommer tillbaka Liza.

2023-03-27 @ 19:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0