Site Meter

Engsholms slott

Marsrapport från parken
 
Sedan 1998 har jag jobbat som trädgårdsmästare vid Engsholms Slott som ligger på Mörkö, sju mil söder om Stockholm. Slottet är inte gammalt utan byggdes 1916 men brukar kallas Sveriges sista vasaborg och det finns vissa likheter med Gripsholms slott. Platsen är dock historisk då det funnits slott här sedan medeltiden.
Den som vill läsa mer om slottet och dess historia kan gå in på hemsidan


Eftersom slottet inte funnits med på bild i bloggen tidigare så känns det lite märkligt att se det så här öppet. Men för mig och för vår VD Kerstin känns det nu helt naturligt att släppa på den här anonymiteten.

Anledningen till att jag hållit min arbetsplats hemlig är att det här är en privatägd konferensanläggning och  att området endast är öppet för våra gäster som konfererar här. Eftersom trädgårdsintresset är stort idag och att även slott lockar till sig besökare valde jag att inte berätta om vad slottet heter.
Vi säljer nämligen lugn och ro till våra gäster och det skulle inte fungera om vi öppnade upp för allmänheten. Nu när jag avslöjat den hemliga platsen hoppas jag att våra gäster även i fortsättningen ska få det lugn de betalar för.

Men varför inte bli gäst hos oss genom att boka en konferens? Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna och jag lovar också en liten guidad parkvandring för er som kommer hit via bloggen.
Trots att nu bloggen blir kopplad till vår verksamhet så kommer jag att fortsätta blogga precis som vanligt. Det mesta kommer även i fortsättningen att handla om mitt jobb i slottsparken men även om mitt liv i Stockholm med vandringarna i stan och besök i trädgårdar och parker runt om i landet...och i världen.

Jag kommer att fortsätta skriva lite om fotboll, musik och om små funderingar om allt möjligt.
Nu kommer jag även att låta slottet komma med på bild och även göra lite reklam för vår verksamhet. Jag kan nu också fotografera verksamheten hos oss på ett annat sätt och kanske även gå på fotovandring inne i slottet någon gång.
2005 trädgårdsspanades det i parken läs här.
 

  • Vi har 17 konferensrum i olika stilar inne i slottet samt matsal, salonger, sällskapsrum, bibliotek, carabolerum (där spöket bor) och vinkällare. Sist men inte minst...ett palats där parkmännen håller till.
  • Hotellflyglarna rymmer 53 rum, varav 48 enkelrum och 5 dubbelrum.
  • Slottet är ca 1 800 kvm stort och här putsar vi årligen de 2 500 fönsterrutorna.
  • Mattan i övre hallen är 40 kvm stor och är handknuten i Kina.
  • På slottet finns ca 20 kristallkronor som putsas varje år.
  • I slottsparken finns 1 bloggande slottsträdgårdsmästare och 1 mästervaktmästare som kan allting.
  • I köket finns 3 mästerkockar som gör mat så god att man vägrar lämna lunch-rasterna, vidare två fantastiska kontorister som får alla som ringer hit att boka konferenser, ett gäng supertrevliga konferensvärdinnor och servitriser och en modig nattvakt. Lägg till en VD som vinner priser för bästa företagare hela tiden och som tagit oss till Toscana, Thailand och Kina - dessa personer är mina arbetskamrater och mina vänner! Här vill jag stanna så länge jag orkar, kan eller får.
Nu är det bara det andra hemliga kvar....kommer ett inlägg senare idag....
Trackback

RSS 2.0