Site Meter

Vecka 50, 2019 - Regn

 Fina Blockhusudden!
 
(null)
Fina Lexus!
 
 

 

9 december - måndag 

 

En stor flock sidensvansar flög från träd till träd vid Täcka udden, på jakt efter rönnbär och det sköna ljudet av små silverklockor spred sig över trakten.  

 

Det viktigaste är vad trädgården gör med oss, inte vad vi gör med den!  

Karin Berglund – boken Jordspråk 

 

 

10 december – tisdag 

 

Regn på kvällen och under natten föll snö i hårda vindar på udden och vi vaknade till ett vinterlandskap. Lexus fick en fin vinterklippning hos duktiga hundfrisören Rebecka i Hjorthagen och jag väntade på Bageri Banér med kaffe och en god kanelbulle.  

 

För att behärska naturen måste man lyda den. 

Francis Bacon – boken Jordspråk 

 

 

11 december – onsdag 

 

Regn hela dagen och snön som kom igår försvann igen. När jag vandrade förbi trädgårdslandet vid Isbladskärret såg jag att någon från restaurang Oaxen var där och skördade grönkål i odlingarna. 

 

Ibland landar ett mail i boxen som visar sig vara extra intressant. I veckan skrev Ingrid, som jag inte träffat sedan 60-talet i Norrtälje då hennes son var dagbarn hos min mamma. Nu bor hon i Västergötland och hadsett min blogg och att jag skrivit en bok - som hon också köpt. Internet är oftast en fin plats att vistas plats! 

 

Den som redan är våt, fruktar inte regnet. 

Slovenskt ordspråk - boken Jordspråk 

 

 

12 december – torsdag 

 

December är årets mest händelsefattiga månad...för mig! 

 

  Lexus och jag vandrade i regnet och mina leder kändes bättre än på länge. Men den här årstiden gör mig ändå ganska nedstämd av de korta grå dagarna och att skriva om gröna rum är totalt omöjligt just nu, vilket gör den här dagboken väldigt fattig. De första vårtecknen lär ju dröja en stund till... 

 

Under kvällsvandringen såg jag att det var stor fest på Wallenbergs Täcka udde, där hela den parkliknande trädgården var fylld av marschaller 

 

 

Om en trädgård inte är vildvuxen - glöm den. 

Derek Jarman - boken Jordspråk 

 

 

13 december – fredag 

 

Vi bytte sida på Kungliga Djurgården idag och parkerade vid Lusthusporten. Vandrade förbi Grönan och Skansen, vidare in i gamla mysiga Djurgårdsstaden för att leta efter någon övervintrande blomma på Breda gatan. Där växer mängder av stockrosor utefter husväggarna och vissa år kan man hitta någon blomma mitt i vintern, men i år hade alla skrumpnat ihop och tappat all färgDen här hösten har varit regnig, vilket har varit mycket bra för naturen, men inte för stockrosornas blommor. Vi fortsatte mot Rosendal och sedan tillbaka till Lusthusporten.  

 

Det enda sättet att bli av med kirskål är att sälja tomten! 

Okänd - boken Jordsspråk 

 

 

14 december - lördag 

 

Lämnade Blockhusudden på förmiddagen, i regnet! 

 

 

 

(null)
 Cecilias amaryllis
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja fy vilken tråkig vecka. När snön kom, så kom också hoppet om en ljusare framtid. Men ack vad jag bedrog mig. Det blir väl som vanligt ett grått, geggigt och trist julväder. Tur att du ger oss bilder och text som piggar upp. Den snygge Lexus piggar alltid upp.

2019-12-15 @ 08:41:07
Postat av: Hasse Wester

Lexus piggar alltid upp!

2019-12-15 @ 10:12:35
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Janicke

Varm kram till dig i det vintergrå, hoppas det värmer. Tiden går fort, tycker jag i alla fall, och snart ljusnar det igen. Som vanligt njuter jag av det du skriver och av alla dina fina foton. Håll grytan kokande!

2019-12-27 @ 11:12:17
URL: http://janicke.365.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Kram tillbaka Janicke, kul att du hänger med! Kokar vidare!

2019-12-27 @ 18:03:42
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0