Site Meter

Vecka 6, 2024 - Båtpendla i Stockholm

 Vinterkylan är tillbaka efter det att jag sett blommande vintergäck både på Prins Eugens Waldemarsudde och i Bergianska trädgården förra veckan. Vi ligger fortfarande lågt vad gäller stadsvandringar och väntar in mars månad då vårtecknen blir fler.
 
 
Fina gamla Gurli som nu är pendlarbåt i Stockholm angör Blockhusuddens brygga i den vackra skymningen när Lexus och jag gick förbi. Det underbara fartyget byggdes 1871 på Bergsunds Mekaniska Verkstad på Södermalm. Det finns idag fyra pendlarbåtlinjer i Stockholm, där det vanliga SL-kortet kan användas. 
 
 
 En brygga på Blockhusudden.
 
Kyligt ute men varmt och gott inne i mitt Brommanäste
 
 Efter att ha stått i mitt källarförråd hela vintern utan en droppe vatten var det liv i Österlen-pelargonerna. Ett litet fönster har dock hjälpt till med ljus i källaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Liza

Jag tänker på dina pelargoner. Tänk vad naturen kan och ändå ska vi försöka hjälpa till. Ibland blir det bra men ofta tvärtom. Jag har mina pelargoner på min inglasade balkong och där får de ljus men bara pyttelite vatten. Inte särskilt varmt men aldrig minusgrader och blommorna mår så bra.

2024-02-12 @ 09:25:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0