Site Meter

Vecka 48, 2019 - Stockholm på 1870-talet

(null)
 Lågt vattenstånd ute på Blockhusudden

 
 

25 november - måndag 

 

Vind 1 m/s sydost. Helt stilla vatten vid Blockhusudden när jag anlände på morgonen.  

Den här veckan är det dåligt med bilder. Jag väntar på inspiration...

 

 

27 november – onsdag 

 

Gråväder med regn, men julgranen på Parkudden lyser upp här ute på Blockhusudden! Naturen har gått i vila och allt är stilla. Vilar och väntar.  

 

 

   (null)

 

 

29 november - fredag 

 

Ett tunt lager snö föll över Djurgården, lagom till första advent! 

 

Nu tror jag att mina problem med värk i leder är på väg att försvinna. Jag sov bättre än på länge! Under flera veckor har jag varit vaken på nätterna med svår värk.  Så glad och med god sömn bakom mig, gick Lexus och jag ut i snöblaskvädret för att morgonvandra, men han ville hela tiden vända om, hem till soffan igen.  På nyheterna rapporterades om trafikolyckor och jag är glad att jag slipper vara ute på vägarna.  

 

Huset här på udden smyckas vackert inför advent och Cecilia vinner kampen mot mörkret, med hjälp av levande och elektriska ljus. Överallt i de gamla husen här på udden, lyser nu adventsstakar och stjärnor i fönstren. Borta vid Hundudden skrek en räv när Lexus och jag var ute på kvällens sista promenad. Det smyger omkring en här i området, så det gäller att hålla koll på sina hundar och katter.  

 

Grannarnas två nya valpar på Blockhusudden växer till sig och nu möter vi både Chili (Portugisisk vattenhund) och Ludde (Bichon havanais ) under våra vandringar. Underbart pigga och energiska kompisar, som får Lexus att kännas som en stillsam medelålders herre! 

 

Vi tog bussen in till stan för att utföra några ärenden och inne i den julsmyckade Gallerian, var det en ung kille inte kunde hålla sina händer i styr i folkvimlet. Som tur var fick tjejens kille reda på vad som hänt och sprang ifatt killen som trodde att han kunde ta på unga kvinnor som han mötte och tryckte upp honom mot väggen. Jag passerade och allt kändes som en filmscen. Kort därefter satt jag åter på bussen tillbaka till stillsamma Blockhusudden. Man  bör undvika Stockholms city i juletid! 

 

 

30 november - lördag 

 

Det var som vanligt mycket  folk vid populära Kungliga Hovstallets  julmarknad på Östermalm. Cecilia, min dotter och jag vandrade runt i julstämningen en stund bland mängder av försäljningsstånd och Cecilia köpte en god julostHär vid Hovstallet saknades julmusik - eller så märkte jag den inte - vilket jag var mycket tacksam för. Julklassiker fyller annars varje butik i stan nu och i stället för att locka in mig så flyr jag! Om julmusiken ändå kunde börja spelas en vecka före jul,  då skulle till och med jag tycka att det var trevligt, men redan tidigt i november är butikernas jullistor inställda på att gå om och om och om igen...  

 

restaurang L’Italiano  på Rådmansgatan blev vi bjudna på Lenas 50-årsfest och det blev en mycket fin kväll med god mat och trevliga människor!  

 

 

1 december - söndag 

 

Första advent. Frukost i ett varmt pyntat hem på Blockhusudden.  

Dags att packa väskan igen för att tillbringa nästa vecka hemma i mitt opyntade Brommanäste. 

 

Ute på Ekerö köpte jag en inramad gammal karta som föreställer Stockholm på 1870-talet! Kartan är tecknad av H  Neuhaus vid AB Kartografiska Institutet och är tryckt 1953. Som jag har letat efter denna eller någon liknande Stockholmskarta, tack Cecilia för att du hittade annonsen!  

 

 
 
(null)
(null)
 
 Stockholm på 1870-talet har fått sin plats i Brommanästet. Möjligen känns den lite dyster, men jag gillar den och den får sitta där ett tag, så får jag se om jag hittar en annan plats senare.
 

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Roligt att höra sjukgymnastiken börjar hjälpa så du får sova på nätterna ,kan röra dig lättare ute .
Tufft komma upp för alla trapporna i Brommanästet
måste det ha varit .
Kan tipsa om knäskydd BACK ON TRACK rekommenderade
av min sjukgymnast . Överkomligt pris runt 300 kr .
Du hittar dem på nätat var de kan finnas i Stockholm
Önskar fortsatt bättring .

2019-12-01 @ 22:49:11
Postat av: Hasse Wester

Tack Kerstin, men Back on track har jag redan köpt! I morgon ska jag försöka mig på en långvandring i stan!

2019-12-01 @ 22:57:58
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Liza Hansson

Skönt att du börjar må bättre. Sömn hjälper mot mycket.
Den där kartan är verkligen intressant, tänk vad stort Stockholm var redan på den tiden.
Njut av adventsljusen.

2019-12-02 @ 07:45:27
Postat av: Hasse Wester

Ja kartan blev ett klipp igår Liza!

2019-12-02 @ 10:57:14
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0