Site Meter

Vecka 25, 2019 - I midsommartid

 
 
21 juni - Midsommarafton
 
Tanken var att jag skulle börja skriva blogg-dagbok igen från 1 januari 2020. Jag berättade för Cecilia att jag saknar att sammanfatta mina veckor här på bloggen. Börja skriv redan nu då, sa hon! Starta nu på midsommarafton och sluta nästa år i samma tid. Från midsommar till midsommar! Hur kul är det att börja i tråkiga januari? Ingen dum idé kanske! Jag funderade ett dygn och kom fram till att jag följer hennes förslag. Nu gäller det som vanligt att hålla en bra balans med hur privat jag ska vara...
 
När jag skrev min första bloggdagbok - Mitt första fria år - handlade det om hur jag upplevde det första året som pensionär. Nu är jag mer van vid det här livet och ser friheten som något självklart, men jag njuter lika mycket som förra året. Som vanligt jobbar jag lite i Cecilias fantastiska trädgård på vackra Blockhusudden och trivs utmärkt med det. Att helt lämna trädgårdsarbetet vore inte bra för varken kropp eller själ. Min arbetskamrat nu för tiden är Lexus som mest övervakar det jag gör. Det är Cecilia som planerar och kommer med idéer och jag är bollplank!
 
Aftonen då natten är som längst och då den där magiska vändningen sker, gick i lugnets tecken. Jag hade mina käresta omkring mig och vi åt god mat och njöt av sol och lagom värme. Jag har alltid haft svårt för de här laddade storhelgerna, men i den här stillheten trivdes jag gott.
Vi satt ute sent på natten, spelade lugn musik på låg nivå och somnade sedan till koltrastens sång!
 
 
 
 
 
Älskade Lexus!
 
Den tålmodige fotomodellen!
 
I rosenträdgården, som kommer att utökas framöver, njöt vi av midsommarlugnet.
 
Cecilia plockade några av trädgårdens rosor och skapade ett litet konstverk!
 
 
 
22 juni - Midsommardagen
 
Tidigt satt jag ute i trädgården med kaffet, som alltid smakar extra gott på morgnarna. Någon enstaka båt passrade på det stilla vattnet och i trädgården blommar underbara rosor som i år får vara ifred för rådjuren, eftersom vi hägnat in hela tomten med ett nästan osynligt rådjursnät. På så vis kan även Lexus springa fritt utan att smita ut till någon av de förbipasserade hundarna på strandpromenaden.
 
Trädgården är fylld av vackra blommor och allt är fräscht grönt efter regnskurarna som kom tidigare i veckan. Det betyder inte att allt är i sin ordning i natur och trädgårdar. Det råder fortfarande svår torka även i år och jag ser inget regn i prognoserna. Djurgårdens ekar kämpar på mot alla möjliga motgångar. Förra året sög styltmalarnas larver ur all klorofyll ur bladen, som blev bruna större delen av sommaren. I år vill inte bladen riktigt veckla ut sig och träden ser kala ut på många håll. Torkan måste vara en anledning.
 
Nu ska jag inte dyka ner i problem denna första dagboksvecka, utan fokuserar som vanligt på det som är vackert. Det är liksom syftet med den här bloggen. Vi åkte upp till Rosendals slott där Cecilias kompositioner i år blir mer färgglada än förra årets harmoniska mästerverk! Det är ju det som är fördelen med sommarblommor, att man kan byta tema med färg och form varje år. Jag är helt övertygad om att årets planteringar blir både spännande och vackra! Bilder kommer längre fram när växterna har etablerat sig och växt ut en aning.
 
 
 De här sommarblommorna är nyplanterade  på udden, men redan nu bjuder de på en underbar prakt. 
 
Rosen 'Ghislaine de Feligonde' har just börjat blomma på Blockhusudden!
 
Rosen Stanwell Perpetual i mitten!
 
Jag blev djupt förälskad i den här Verbenan!
 
En stund till får vi njuta av schersminerna
 
 ... och av paradisbuskarna!
 
 
 
23 juni - Söndag
 
Vi fick finbesök på udden av kära systerdotter Therese och hennes Tobias, som bor på gården Westermossen i Roslagen. Västanvindarna höll i sig, vilket gjorde att vattnet låg stilla här och solen värmde på altanen där vi drack lemonad från Kivik. 
 
Nu ser jag fram mot en vecka på Djurgården och packar väskorna här hemma i Brommanästet. 
Tänker att jag som vanligt kommer att skriva den här dagboken i första hand för mig själv, men det är alltid roligt om någon annan tycker att det är kul att hänga med. 
 
Ha en underbar vecka nu i slutet av juni!
 
 
 
På Blanchegatan på Gärdet blommar och doftar nu den långa häcken med smultronschersminer!
 
I hörnet Karlbergsvägen och Torsgatan blommar nu den Japanska ligustersyrenen!
 
 Utanför min port i Traneberg/Bromma fylls luften av ljuv schersmindoft.
 
 
 Veckans låt!

Kommentarer
Postat av: Annika Widell

Åh vad roligt att du börjar med veckobloggar igen!Själv har jag sedan 2013 när jag slutade jobba skrivit dagbok med veckosammanfattning men bara privat. Det är mest för att få ett grepp om vad man gör om dagarna eftersom tiden går så förskräckligt fort och det är svårt att komma ihåg vilken dag man gjorde vad.... Trevlig sommar!

2019-06-23 @ 19:07:56
Postat av: Hasse Wester

Jag har också tänkt att jag ska skriva privat, som jag också gjort i perioder, men jag har något slags behov att visa och dela med mig från vackra platser. Kul att du hänger med!

2019-06-23 @ 20:12:28
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Liza Hansson

ÄNTLIGEN!!

2019-06-24 @ 16:26:46
Postat av: Hasse Wester

Trevligt Liza!

2019-07-01 @ 17:20:01
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0