Site Meter

Årskrönika april-juni 2011


April
Varmt välkommen april månad! Nu började livet återvända!
På bloggen började jag den första riktiga vårmånaden med att skriva om Österlens äppelodlingar. Våren kom på allvar till Engsholms slottspark och Messi flyttade in, en nakenchock chockade de flesta i parken och det var nu som jag började tjata om min nya plantering Drömhörnan.
Äntligen kunde man börja vandra på riktigt igen och jag begav mig ut till Eldgarnsö på Ekerö bland vitsippor och vårärt.
Jag såg en ny dag gry bland blommande japanska körsbärsträd mitt inne i Stockholm och i Engsholms slottspark fylldes markerna av vårblommor. Nu var det gott att leva igen!


Maj
Sköna vackra maj kom och jag vandrade bland hägg- och körsbärsblom i Tantos koloniområden. Ingela och jag åkte till Enköping och jagade scutellaria, det blev vårvackert i Engsholms slottspark och jag mötte våren även i underbara Visby.

Jag vandrade som vanligt under hägg och syren på mitt älskade Djurgården, bloggen blev välbesökt, det var som vanligt mycket att göra i slottsparken den här tiden på året och jag trivdes med det mesta.
Jag fick besök av en bloggvän mitt i vackra maj och hemma i Bergianska trädgården fick jag uppleva en historisk blomning av jätteknölkallan.

Min dotter och jag åkte på ännu en fotbolls/trädgårds/shopping-resa och i år besökte vi Malaga i Spanien och vi blev mycket positivt överraskade. Detta var inte någon simpel charterbadort som jag först trodde utan en genuin spansk stad som just vid vårt besök svämmade över att de blålilablommande jakarandaträden.
Hemma i Engsholms slottspark byttes våren mot försommar och på Södermalm gick Marie och jag på syrenvandring. Allt är så gudomligt vackert i maj, men jag tyckte att tiden rusade fram.


Juni
I början av juni är brudarna som vackrast i Engsholms slottspark och i Stockholm vandrade Katarina och jag runt Kungsholmen vilket tog nästan hela dagen med matstoppet på Mälarpaviljongen.
Jag besökte Janicke i hennes fina lilla trädgård på Söderbrunns koloniområde och mitt i den vackra och intensiva sommaren så sökte jag det ostörda rummet igen.

I Engsholms slottspark fick jag besök av Expressens Nina Bergström och Zeta Trädgårds Gunborg Mattson som kom till oss en vacker dag, i en vacker tid då den stora perennslänten blommade som bäst.
Engsholm blommade vidare och min blogg fyllde 6 år. Jag var nog lite för fräck för mina läsare när min rubrik blev ´´Nu är det sex´´ och jag skämdes lite och ändrade raskt rubriken.

Det blev ännu en underbar vandring runt vackra Södermalm och på Engsholm fick våra fantastiska kockar vara med i ett inlägg och jag själv intervjuades på Cisions hemsida.

Jakarandaträden blommar i Malaga

I morgon juli-september

Kommentarer
Postat av: Ann Bergkvist

Så mycket att läsa och njuta av...fortsätter besöka årskrönikan i morgon. Stormar här utanför så nu loggar jag ut denna juldag.

2011-12-26 @ 01:08:57
Postat av: billan

Undebar läsning! Mitt år blev inte alls som önskat, livet ville annat. Dina inlägg har varit nått för mig att se fram emot de dagar när det mesta känts grått och eländigt.

Nu ska jag gå ut och ställa allt till rätta efter Dagmars framfart inatt.

God fortsättning, kompis!

2011-12-26 @ 10:32:22
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0