Site Meter

Kungsholmen runt medsols

 
Kristi Himmelfärdsdag och vi vandrade runt Kungsholmen. En sträcka på ungefär en mil. Det fortsatte att blåsa som det gjort varje dag under veckan, men det var varmt och soligt. Förra året gick jag runt Kungsholmen den 16 maj men då gick jag motsols. Den här gången var stegen så oerhört mycket lättare, grönskan djupare och det kändes mer som sommar.
Vandringen tog åtta timmar från det att jag lämnade mitt hem och började gå över Tranebergsbron mot Kungsholmen, tills jag kom hem igen. Som en arbetsdag, men så oändligt mycket skönare. Vi möttes under bron och detblev en skön vandring med en perfekt vandrarvän! Under de åtta timmarna ingick en lång lunch på Mälarpaviljongen men också många pauser på bänkar och bryggor.

Här vid Hornsberg ligger Sveriges högsta hyreshus (alltså hyreshus...inte bostadshus) och jag ser det från mitt vardagsrumsfönster.

Karlbergs slott.

Karlbergs Bro koloniområde.

Vi mötte en Weigela på vägen...

...och brudar! Exochorda ´The Bride´

Jag förstår inte riktigt vad det är han fotograferar?

Jag har inte tänkt på att häckarna i Stadshusets trädgård är ekhäckar!

Vi åt lax och strömming vid Mälarpaviljongen

Något stackars barn har tappat de här kompisarna i sjön.

Lummiga Norrmälarstrand.

Katarina hittade sin favoritblomma tjärblomstret.

Fredhällsklipporna var fyllda av blodnäva

Fredhällsbadet är ett helmysigt litet bad som invigdes i början av 1900-talet och var då avdelat så att män och kvinnor badade för sig. Det var tänkt att badet skulle rivas redan på 1940-talet men övertogs då av Fredhälls badklubb. Badet återinvigdes 2009.Trackback

RSS 2.0