Site Meter

Slottsträdgårdsmästarens sista arbetsår - oktober

 
I oktober kom hösten på riktigt! Trots att dagarna ännu inte varit så kalla, är det nu som jag börjar frysa och kommer så att göra fram till maj månad. Efter jul behöver jag dock inte ge mig ut när det är som kallast, utan kan hålla mig till värmekällor som heta bad, varma element och te i stora muggar. 
 
Jag tar hand om parkens enorma mängder löv och släcker ner trädgården, för sista gången. Plockar in de växter som ska övervintra i svala utrymmen. Börjar städa i mitt trädgårdsförråd, så att nästa trädgårdsmästare lätt ska kunna överblicka mina verktyg. Engsholm har nu hittat en ny slottsträdgårdsmästare, som ska ersätta mig när jag går i pension i december och han heter Bruno Perdoux. Han är en trevlig fransman som bott i Sverige i många år och som tidigare jobbat bland annat i Stabergs barockträdgård i Dalarna, Mikado Mark & Trädgård och på Millesgården. 
 
Nu ska jag ta mig an vår dystraste månad november!
 
 
Acer 'Osakazuki'  31 oktober
 
Våra fyra robotgräsklippare Messi, Hasse, Lexus och Benke har gjort sitt för i år och väntar nu på att bli hämtade, för att ta in på hotell under vintern!
 
Rosen Stanwell Perpetual blommar alltid långt in i hösten.
 
 
 
Jag lämnar över trädgårdsnycklarna till Engsholms nya slottsträdgårdsmästare Bruno Pedoux, som börjar att jobba i parken i april 2018! Själv jobbar jag på i sju veckor till.
 
Rådhusvinet på borggården.
 
 Jag planterar gula och vita narcisser och gula franstulpaner.
 
I oktober blåser jag löv och det är ett tufft jobb att släpa på den tunga maskinen dagarna i ända. 
 
Och posten är där nån gång vid två, så har det vart nu i flera år...som Uffe sjunger!
 
En av de senaste blommorna i parken är oktoberastern 'Lady in Blue' 
 
 Stamfuchisor och änglatrumpeter fortsätter att blomma inne i trädgårdsförrådet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vackra bilder som vanligt.
När man ser hur mycket blad och blommor som finns kvar vid denna tiden på året så förstår man hur klimatet har ändrats. För 30 år sedan var det iskallt och ofta snö vid denna tiden.

Hälsningar
Britt

2017-11-04 @ 14:11:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0