Site Meter

Slottsträdgårdsmästarens sista arbetsår - juni

26 juni
 
Då har halva året gått och nu börjar andra halvlek! 
 
Vecka 22
De två första dagarna i juni blev lite kyliga med nordliga friska vindar. Jag sådde i grönsakslandet, band upp pionerna som knoppades, fortsatte att rensa ogräs och planterade om krukade pelargoner och nejlikor till loggian. Rosenfinken sjöng i parken och gräsklipparrobotarna klippte dag och natt. Gräsmattorna är mycket välklippta och de fyra kompisarna gör det klippjobb som Jarmo förra året utförde. Själv har jag fortfarande gräsklippning kvar som ett av väldigt många moment som nu utförs i trädgården. Jag planterade ut änglatrumperna och stamfuschiorna.
 
Vecka 23
 Det blev en annorlunda vecka eftersom tisdagen var ledig då vi firade nationaldag och onsdagen hade LHR och Brandövning hela dagen och jag kom lite efter i parken. Klippt gräs, bränt gångar och trimmat gräs. Robotarna klipper på, men de fastnar ibland och jag får hjälpa dem igång igen. Jag har grävt upp alla blomsterlökar på borggården och planterat ca 225 röda pelargoner. 
 
Vecka 24
Klippt gräs, trimmat, vattnat, rensat ogräs i alla planteringar. Sått det sista i trädgårdslandet. Klippt måbärsbollarna och långa syrenhäcken. 
 
Vecka 25
Stressig måndag då allt skulle göras på en gång. Klippa gräs, vattna, randa borggården, blåsa rent gångar och terrassen. Jag ville ha parken extra fin när Zetas trädgård kom på besök i två dagar med två olika grupper.
Det blev två roliga trädgårdsvandringar med Zeta-folket! 
 
Jag fick så om vaxbönorna eftersom de inte grodde, men annars kommer det andra som tänkt. Sallat, böner, mangold, dill, frilandsgurka och squash. Rosorna börjar blomma och Stanwell Perpetual lyser över alla andra. Nävorna i parken få i år gå i blom utan att betas av rådjur, på grund av Trico Garden! Torkan är svår, men under midsommaraftonens natt regnade det ordentligt.
 
Vecka 26
 Det vanliga måndagsjobbet, klippa gräs, vattna, plocka bland sommarblommorna och kratta av gångarna. Fixade i trädgårdslandet. Band upp Summersnow. Rensde rondellens planteringar med syrenhortensian 'Limelight' och klippte bort överblommade tulpaner. Rensade bort kirskål i den enda planteringen där den fått fäste. Klippte syrenträden. Rensade planteringarna runt trädgårdslandet och upptäckte att sorken ställt till det ordentligt. Det finns inte mycket kvar av rosorna längs staketet! Den 29 juni filmade vaktmästaren ca 10 vildsvin som var på väg in i parken! Kan någon forska fram ett ´´Trico Garden´´ mot sork och vildsvin också! Tack på förhand!
 
 
 Häck-klippning den 15 juni. Samma dag som jag firade 47 år i arbetslivet. 47 år i trädgårdar!
 
Zetas Trädgård, grupp 2 på besök den 20 juni. En blåsig och något kyligare dag, men med fantastiska fotomolm!
 
Zetas Trädgård, grupp 1 på besök den 19 juni! En varm och molnfri dag!
 
Och jag fick oväntat besök från Ryssland -  se mer här!
 
Om jag klipper av de utblommade blommorna och fröställningarna på aklejorna, så blommar de hela sommaren. (27 juni)
 
27 juni - Stanwell Perpetual
 
Stanwell Perpetual...igen!
 
Pelargonplantering på borggården 9 juni
 
Narcisser och tulpanlökarna ska nu förvaras för att i oktober planteras ut i gen här på borggården. 8 juni.
 
Syrener vid slottet 2 juni
 
Robotgräsklipparen Hasse! De andra heter Messi, Lexus och Benke!
 
Pärlbusken 'The Bride'  1 juni
 
Äntligen ut i det ´´fria´´ - 1 juni
 
 Tulpanen Horizon 2 juni
 
Åkern vid ladan 1 juni
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0