Site Meter

Engsholms slottspark i augustiI augusti börjar skördetiden i slottsparken, grönsakerna skördas varje dag, äpplena börjar mogna på träden och vinbär och körsbär plockas in.
Under första hälften av augusti brukar jag befinna mig långt från slottsparken, oftast på Gotland eller på Österlen och lämnar då över skötseln av parken till mina arbetskamrater, främst då till vaktmästare J.
I slutet av augusti märker man tydligt hur kvällarna blir mörkare och nere vid strandateljén har gästerna kräftskivor och grillkvällar. Badvattnet brukar vara som varmast nu och det råder en ganska lugnt och skön känsla över den här månaden. Sommarstressen har lagt sig och det känns som om de flesta mår ganska bra, trots att friheten är över för den här gången och rutinerna börja styra ens liv igen.

Gräset växer ofta kraftigt nu då daggen hjälper till med fukten på nätterna. Det är en bra månad för perennerna och sommarblommorna som har sin bästa tid nu. Det är också nu som alla vita blommor märks så väl i gryning och skymning.


Engsholms slottspark i maj
Engsholms slottspark i juni
Engsholms slottspark i juli
Engsholms slottspark i september

Kommentarer
Postat av: Mariana

Du håller hög standard hela sommaren.

Mariana

2010-10-12 @ 12:11:40
URL: http://www.tradgardsdesign.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0