Site Meter

En glimt, svaga spår och en aning magi

 Det finns en glimt, svaga spår och en aning magi kvar i Refugium
 
Midsommartid och sommarsolstånd!
Det vänder nu! Vi går mot mörkret igen! Nej jag är inte pessimistisk, det är fakta!
Men Årstavikens små gröna rum prunkar som vanligt den här tiden på året och paradisbuskarna har nu en självklar huvudroll runt om i de 500 kolonilotterna. Schersminernas doft kan ingen konkurrera med och den knockar mig fullständigt med sina doftpuffar! En annan buske som har sin tid nu är trädgårdsprakttry (Weigela) och de här tre kompisarna är verkligen vackra tillsammans. Lägg till rosorna så hamnar vi väldigt nära paradiset! 
 
Vem bryr sig om att det vänder och att dagarna snart blir en aning kortare. Sensommaren och augustis ljumma och mörka kvällar kan vara lika magiska som en ljus majkväll med näktergalssång...nej nu överdrev jag! Ganska ordentligt också! Men ändå...! Jag har alltid gillat augusti. En anledning kan vara att jag då brukar ha min semester, men nästa år börjar min eviga semester och kan då rangordna månaderna mer rättvist. Fast nu Carpediemar vi och tar oss an den här vackra tiden som vi befinner oss i just nu. Flädern har ju också börjat blomma, och mängder av perenner och sommarblommor!
 
Tillsammans med kamraterna Per och Catherine, avslutade jag kvällen med några glas vin vid Tantos Boulebar. Sen tog jag tunnelbanan hem i den ljusa junikvällen och lyssnade på Uffe när han sjöng ´´jag är hemma, ändå längtar jag hem...´´
 
Läs gärna här om magiska Refugium. Och här!  Trädgården som tappade nästan all magi när Hans Drost lämnade platsen. Det vilda är borta. Nu är det putsat och städat, men jag anade ändå en svag känsla av den gamla landskapsarkitekten den här gången. Det är inte en lätt uppgift att ta över en magisk trädgård, men jag tror att arvtagaren är på rätt väg. Putsa inte för mycket bara och släpp in det vilda igen!
 
 
Mitt i all prunkande grönska hälsade vi på Kenneth Nilsson, som fixade inför midsommaren på sin fantastiska lott. I år missade jag tyvärr blomningen av hans blåregn som klär in stora delar av huset.
 
 Ett gömt grönt rum
 

Kommentarer
Postat av: Mira

Jag ber att få gratulera så här i efterskott! jag hoppas du fortsätter i många år till!

2017-06-23 @ 20:30:56
URL: http://mirasmirakel.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Tack så mycket Mira! Ja det är svårt att få stopp på mig...

2017-06-24 @ 08:18:50
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0