Site Meter

Stan är full av vatten!

 
 
31 augusti 2014
 
 
Den första april i år fyllde jag 60 år och blev ordentligt uppvaktad av släkt och vänner. Av min dotter fick ja en låda fint Iniesta-vin och vi fortsatte att fira genom att besöka Barcelona och Rom, och Ingela bjöd senare på en härlig Uffekonsert!
 
Jag fick även en dag på Stockholms vatten i present av min syster med sambo och systerdotter med sin sambo. Datumet var först tänkt den 28 juni, men eftersom vädret då inte var det bästa, flyttade vi fram vattenpresenten till 30 augusti och igår mötte jag upp Ingela, Ingmarie, Finn, Therese och Tobias vid kajakuthyrningen intill Långholmsbron. Att vi skulle paddla kajak visste jag, men det stundade även en överraskning.
 
I en veckas tid hade jag kollat väderprognosen och när jag vaknade den här lördagsmorgonen och såg ut över Kungsholmen, låg hela Stockholm inbäddad i en tät dimma. Jag oroade mig inte över det, utan visste att det bara var morgondimma. När dimman sakta lättade såg jag att vattnet låg helt stilla - perfekt för paddling! Tunnelbanan tog mig till Hornstull och jag vandrade ner mot Långholmen där alla väntade. Det blev en kort genomgång för oss som inte var vana paddlare, men vi kände oss även säkra eftersom Tobias och Therese själva jobbat hela sommaren med kajakuthyrning i Roslagen och är vana paddlare.
 
Att glida ut i Pålsundet mellan Långholmen och Södermalm kändes fantastiskt - hur många gånger har jag inte sett och fotograferat paddlare i den trånga kanalen, där Stockholms vackraste träbåtar har sin hemvist. Den här dagen var det även Båtklubbarnas dag där träbåtar, vackra som smycken, visades upp i kanalen. Jag började att paddla tillsammans med Ingela för att senare paddla i en enmanskajak och det var en fantastisk känsla att se Stockholm från vattnet och vistas så nära vattenytan. Vattnet låg sitlla och efter ett tag hade vi lärt oss hyfsat hur man tog sig fram. Tobias och Therese fotograferade medan vi andra hade fullt upp med paddlar och pedaler...!
 
Vi gled runt Långholmen och Reimersholme innan vi fortsatte bort mot Årsta holmar där vi vände. Att glida alldeles intill den djungellika naturen vid holmarna, där inte ett spår av människor syns, var fascinerande! Det var verkligen en skön paddling och när vi tre timmar senare återvände till Långholmen var det nästan svårt att lämna ifrån sig kajaken. Men det blir helt klart flera paddlingar i Stockholm och även på andra platser!
 
Nu väntade överraskningen och vi vandrade bort mot Bergsunds strand där Finn hade lagt till med sin snygga, coola Bayliner. Vi blev bjudna på en tur runt Lilla och Stora Essingen innan vi ankrade i Vinterviken där vi åt en fantastisk måltid i båten! Det här var en perfekt present och jag kände mig verkligen uppvaktad av mina fina vänner. 
 
Stort tack för allt fixande, syster och systerdotter som så väl visste vad jag skulle uppskatta!
 
Paddlarbilderna har Tobias tagit, men även Therese och jag har använt iphonen några gånger!
 
 
 
 
Stilstudie av Therese
 
Magiska under...under Årstabron!
 
Långholmens kajakuthyrning
 
Äntligen fick vi glida fram på vattnet i Pålsundet!
 
Utanför Sjöboden på Långholmen, som vårt forna familjeföretag Norrtälje Trädgårdsservice, hyrde under 90-talet. Sjöboden som Magnus Härenstam senare tog över och jag tror att han fortfarande har kontrakt på det röda trähuset vid sjön.
 
Pålsundet mellan Långholmen och Södermalm.
 
En paus vid Långholmens strandbad där jackan åkte av!
 
Efter paddlingen, ett glas rosé innan vi fortsatte till Vinterviken.
 
Tobias och Finn när vi passerar Fredhällsklipporna på Kungsholmen. I bakgrunden min hemmaby Bromma!
 
Dagen går mot sitt slut...
 
 Tack för en skön båttur Finn och Ingmarie, här vid Bergsunds strand.
 

Kommentarer
Postat av: Mariana

Det var en fin present!
Ser härligt ut.

2014-08-31 @ 20:23:17
URL: http://ms-design.se
Postat av: Hasse Wester

Det var en härlig dag Mariana!

2014-08-31 @ 21:49:03
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Krukis

En helt underbar dag, vill paddla mera...med er!

2014-08-31 @ 22:13:28
Postat av: Hasse Wester

Det är paddla som gäller nu Krukis!

2014-08-31 @ 22:46:14
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0