Site Meter

Vilka är ni?

Hej och välkommen till min blogg. Vilka är ni? Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

 
Välkomna till min blogg!
Den här bloggen skriver jag framför allt därför att jag tycker om trädgård och växter och då med extra kärlek till Stockholms gröna rum och till Engsholms slottspark.
 
Mina resor finns också skildrade här på bloggen.
Jag är även intresserad av musik och konst, framför allt arkitekur.
Jag uppskattar en kommentar här i gästboksinlägget! 


Med Vänlig Hälsning Slottsträdgårdsmästaren Hasse Wester.

Kommentarer
Postat av: Christina W

Jag besöker dig någon gång då och då. Inte för att botanisera i dina gamla inlägg utan mer för att se vad som händer här och nu. SÅ om det blir upprepning är det säkerligen saker som är nya för mig. Så ... sluta inte ... snälla...
Själv har jag bara en liten plätt som jag inte gör så mycket med men jag odlar mina örter och mina chilifrukter och tycker om att gå barfota i gräset.

2007-03-07 @ 18:15:48
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: Lilla B

Kollar in flera gånger om dagen - något nytt kan ju vara där!
Texten är tilltalande och bilderna blir jag smått avundsjuk på. Men det jag fastnar mest för är kunnigheten som kommer fram i ett i ett.
Fortsätt skriva, snälla du!
Bor i norra Örebro län, växtzon 5.

2007-03-07 @ 18:45:24
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Åsa

Jag tittar oftast in var dag.. tycker det är kul att se vad andra pysslar med.. Jag är bara amatör.. men brinner för trädgård i liten skala.
Jag älskar bilder.. och tycker de säjer mig så mycket.. jag är glad om du fortsätter!!!

2007-03-07 @ 19:19:07
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Trolda

Jag njuter av att läsa dina Trädgårds-skildringar, dina Jord-språk, dina Musik-tips och se dina vackra bilder. Härligt också att kunna fråga om vad som helst när det gäller trädgård! Själv är jag Florist men med allt mer ökande intresse för trädgård. Jag bor vackert vid en sjö mellan Trolhättan,Uddevalla och Ljungskile. "Mitt i skogen...=D" Dessutom har du en trevlig och trivsam attityd i dina inlägg! =D

Trolda - flitig besökare! =D

2007-03-07 @ 19:33:48
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: stina

Det måste vara intressant att vara trädgårdsmästare. Skulle också vilja veta ännu mer om växter. Kram Stina

2007-03-07 @ 21:09:02
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: Ronja

Hej Slottsträdgårdsmästaren! Jag kommer hit när du har skrivit något nytt och ibland även av 'bara farten'. Jag har lagt upp dig på Netvibes och på så sätt kan jag se när du har några nya inlägg.

För min del får du gärna fortsätta. Jag tycker om att läsa om vad du har för dig! Även om det här året i grova drag ser likadant ut som det förra tror jag nog att du kommer att stöta på nya utmaningar och ta nya bilder på saker du kan berätta om för oss ivriga läsare.

Nu håller jag tummarna till på fredag, för att du har en äldre version av Weibulls yrkesodlarkatalog över... Den vore sååå bra att ha som studielitteratur i sommarblomskursen.

Vårskrik från Ronja! :)

2007-03-07 @ 21:21:36
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Thomas H

Sedan den där tidiga sommarmorgonen, när idyllen och tystnaden i parken var det väsentliga, när bullriga maskinerna inte tilläts spränga helheten, när istället skottkärran föredrogs som redskap, har jag nästan dagligen följt dina inlägg och jag uppskattar dem mycket. Fantastiska bilder och presentationer.Fortsätt att blanda olika teman. Jag är helt med på Barça, Lundell, Österlen och fotointresset. Variationen berikar.

Själv är jag verksam hos det gåtfulla folket, några stenkast från reningsdammarna
och de lila husen på slätten. Stannade här på landet för sjutton år sedan men vill nu återvända hem igen, känna pulsen och ryckas med i ett Stockholmsliv......för tredje gången.

2007-03-08 @ 01:05:43
Postat av: owl

Jag tycker mycket om din blogg. Jag är tysk och min svenska är inte så bra. Jag bor i Nordrhein Westfalen i Tyskland och jag kommer hit flera ganger per veckkan.

Sorry for my poor swedish, I started to learn your lovely language not so long ago. This is why I searched for interesting swedish bloggs. I love gardening and Sweden. My parents own a small house in Värmland and we stay there once or twice a year. I love everything about your blogg, please go on blogging. Even if I do not understand every word, I get the message most of the times. The only thing is, I did not find out where "your" slott is located. I have to hurry now and will be gone for two days, but I will be back here for sure.
(My apologies for writing the most in english, but my english is probably a little bit better than my swedish)

Har det bra.

2007-03-08 @ 11:52:54
Postat av: Azola

Hej du! En av dina dagliga "tittare" bor i Nyköping :)
Kikar in nästan varje dag hos dig, alltid något intressant att läsa eller titta på.(underbara bilder)Har några favoriter som jag alltid kollar tillsammans med våra dagliga tidningar.Är naturligtvis trädgårds intresserad ...det var så jag hittade din slottsträdgårdsmästare ...för bra länge sedan nu :)Känner mig hemma hos dig, så fortsätt ditt underbara bloggande och ha en bra dag!
Ps!gillar även Lundell :)
Azola

2007-03-08 @ 12:57:04
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Så kul att se både bekanta och nya namn här.

Christina W: Ok..dår fortsätter jag att upprepa mig. Finns en liten chans att det blir nyheter också..!

LillaB: Jag besöker också din blogg dagligen och visst ska jag fortsätta.

Åsa: Fint med de som brinner för trädgård även om den är en liten plätt att odla på.

Trolda: Då fortsätter jag med jordspråken och det är bara att fråga på.

Stina: Jag kommer att fortsätta att skriva om växter så håll koll här på bloggen....och det är ett intressnat jobb...för det mesta.

Ronja: Jag har försökt lagt din blogg på Netvibes också men just din blogg funkar inte där. Men jag läser den ändå.

Thomas H: Uppskattar dina kommentarer och har förstått att du tillhör det gåtfulla folket (fint uttryckt). Förstår också om pulsen i stan lockar även om man bor vackert på landsbygden. Nu kan du hålla koll vid Stockholms kajer.

owl: Riktigt trevligt med besök från Tyskland. Jag har valt att inte nämna namnet på slottet då det är privatägt och är inte öppen för allmänheten. Men den här bloggen är öppen och jag kommer att visa många bilder framöver.

Azola: Att någon som gillar Lundell känner sig hemma här gör mig glad. Har ett inlägg om Lundell på gång...

Hoppas att fler kommer in för att hälsa...jag uppsakattar det verkligen.


2007-03-08 @ 14:09:00
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Bisse

Hej!
Jag tittar in några gånger i veckan på din blogg. Jag gillar dina texter och bilder. Lite inspiration. Du som är erfaren får gärna komma med idéer som passar små trädgårdar också. Jag har en liten (men fin) radhusträdgård. Närmaste grannarna är nära och vi har inte alltid samma smak...

Jag hoppas du fortsätter att skriva och dela med dig.

Hälsningar

Lisbeth

2007-03-08 @ 15:22:00
URL: http://bissesplats.blogspot.com
Postat av: Lotta

Jag läser din blogg varje dag, ibland flera gånger och speciellt när du visar vackra bilder. Måste ju då avslöja en underlighet - jag har tjuvat en bild av dig.... en vacker höstbild på en eka i en sjö, den har jag tjuvat och målat av på min akvarellkurs.. förlåt men det var så otroligt vacker... Som sagt, jag läser varje dag men är usel på att tala om att jag hälsat på, kanske borde jag bara säga HEJ!? Sluta inte skriva, fortsätt precis som du gjort hitills, och jag älskar vackra naturbilder..... =)

2007-03-08 @ 21:37:13
URL: http://lotta.tradgardsblogg.se/
Postat av: Ingegerd

Jag tittar regelbundet in på Din blogg därför att jag tycker Du uttrycker så många värdefulla tankar.
Sthlmsfödd som jag är är det särskilt roligt att se Dina bilder från stadens olika områden.
Jag har en fråga: en jättestor gammal klätterros, Flammentanz, är helt kal nedtill, massa gamla grova grenar,blommar överdådigt upptill. Nederdelen av rosen får inte lika mkt sol som övre delen. Hur kan vi föryngra den utan att den mår dåligt?
Har Du tid och lust att svara är jag mycket tacksam!

2007-03-08 @ 22:01:19
Postat av: Pallas

Jag följer gärna en ny säsong i trädgården efter som jag inte var med föregående år. Jag gillar både fotona och texterna som du lägger ut. Jag tittar ofta in på din blogg. Och ibland kommenterar jag ju. :-)

2007-03-08 @ 22:58:12
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Bisse: Lovar att ta upp det där med små trädgårdar också....alla har ju inte slottsparker.

Lotta: Den bilden bjuder jag på...bara kul om du gillade bilden.

Ingegerd: Flammentanz går alldeles utmärkt att klippa ner rejält bara det inte är helt skuggigt vid marken då den behöver en del sol för att komma igång igen. Jag klippte ner min mors stora Flammentanz och den blev mycket fin. Kom ihåg att gödsla efter beskärnngen och klippner så att det bara är ca. tio cm. stubbe kvar.

Pallas: Ska absolut skriva en säsong till.

2007-03-09 @ 04:54:56
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Nilla

Har ganska nyligen hittat din blogg. Söker inspiration, fina bilder och goda ideér. Är en glad trädgårds-amatör som nu efter en flytt till ett nybyggt hus måste börja om med en ny trädgård.Spännande men slitigt lär det bli.

2007-03-09 @ 09:20:28
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Jag brukar titta in i din slottspark lite då och då och drömma mig bort bland alla vackra blommor. Snart är det dags att börja gräva och ansa - jag längtar.

2007-03-09 @ 13:28:36
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Anki

Hej! Jag brukar vara in då och då och läsa. Du ligger ju på min länklista. Och just nu har du blivit "tagen"! Du får mer information på min blogg!

2007-03-09 @ 14:29:17
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: Parkarbetaren

Jag är här nästan varje dag. Jobbar mycket solo i den kommunala parken och saknar en intresserad och kunnig kollega att prata med. Jag är så tacksam för att jag kan hitta inspiration och respons här. Vi ligger i samma zon(växt) också. Här finns ingen stadsträdgårdsmästare och mina kunskaper och erfarenheter räcker inte till tycker jag. Vi har en jättefin mur på krönet av en lång brant slänt Nu funderar jag på att plantera Stanwell perpetual från "baksidan" så att den först klättrar en liten bit till murkrönet och sedan faller över murkanten och väller ner mot slänten. Om den gillar att välla över och ner skulle det kunna bli ett fantastiskt blickfång i sta'n.

2007-03-09 @ 18:05:41
Postat av: Gunnar

Hej
Jag bloggar mest utifrån ett av mina fritidsintressen Deckare.Men både frugan o jag är intresserade av blommor, buskar o träd.Och vi missar inte att besöka botaniska trädgårdar, parker o annat när vi är ute o reser.Därför hamnar jag här ibland.
Trevlig helg!
:)

2007-03-09 @ 19:07:49
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Nilla: Lycka till med planering och plantering av er tomt.

Nicoline: Spadarna väntar på oss...

Anki: Blev tvungen att tacka nej till den där ´´tagningen´´...

Parkarbetaren: Vi jobbar med ungefär samma uppgifter och det är intressant att få rapporter från dig och Stanwell kommer at bli helt utmärkt på den platsen du beskriver.

Gunnar: Många deckare utspelar sig i trädgårdsmiljö...trädgårdar är en bra plats för brott tydligen.

2007-03-09 @ 21:18:53
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Karin A

Jag har precis också hittat hit men hoppas du fortsätter!

2007-03-09 @ 21:29:46
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Matildas fikarum

Jag kikar in mest varje dag för att få min dagliga dos av den svenska naturen. Bor i Australien och njuter av dina bilder på blommor och blad. Som så många andra är jag dålig på att skrolla bakåt i tiden, man vill ha färksa bilder av någon anledning. Så fortsätt du! Jag gillar din blogg.

2007-03-10 @ 13:42:44
URL: http://www.mildamatilda.blogs.se
Postat av: Londongirl

Jag tittar in här ibland. Njuter av dina fina bilder och text. Är mycket inresserad av trädgård men har "bara" en karg skärgårdsö med inte helt lätta odlingsbetingelser.

2007-03-10 @ 21:12:56
URL: http://tankevagor.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Välkommen hit.

Matildas fikarum: Så kul med besök från ´´Down under´´
Tror inte att det är så vanligt att man tittar bakåt i bloggar så jag ska absolut leverera färksa bilder. Nu går vi mot vår här i Sverige....äntligen!

Londongirl: En skärgårdsö är inte det sämsta....tycker att det låter fantastiskt.

2007-03-11 @ 06:51:46
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Inga M

Jag är här första gången på besök. Hittade Din kommentar hos Trolda som jag ofta läser och blev nyfiken på Dig. Jag tycker om det här med växter och trädgård. Jag har alltså inte läst Din blogg förut och skulle uppskatta om Du skriver om ett år i trädgården.

2007-03-11 @ 10:32:08
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ung tant.

Ja, mig känner du väl till lite via min blogg. :)

2007-03-11 @ 15:28:16
URL: http://ungtant.blogspot.com
Postat av: HMK

Jag läser din blogg!

Blivande landskapsingenjör som har en miniträdgård nästan mitt i Malmö city.

2007-03-12 @ 11:45:24
URL: http://hmk.bloggspace.se
Postat av: Fotografinnan

Jag läser din blogg för att det finns inget som är så lustfyllt som prunkande trädgårdar. Trädgårdsmästare står förresten på min lista om yrken som jag ska bli i mitt nästa liv...

2007-03-12 @ 15:01:31
URL: http://www.helenah.se
Postat av: seinnor

Hej, jag heter Seinnor och delar ditt intresse av trädgård och fotboll :)

2007-03-12 @ 21:31:38
Postat av: Ville

Hej, jag har precis fått ett jobb i en slottspark och ser med stor iver fram emot att följa ditt arbete för att jämföra och lära av dig. Hoppas verkligen att du fortsätter rapportera om din kommande säsong och livet i slottsträdgården!
Tack för den trevligaste och mest lärorika bloggen på nätet!

2007-03-20 @ 13:20:28
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ville: Aha...kul med en kollega i en slottspark. Om du inte har en egen blogg så får du se till att kommentera här då. Jag kommer absolut att fortsätta en säsong till. Lycka till med ditt arbetet i din park.

2007-03-20 @ 16:14:17
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Fredrik Persson

Jag snubblade nyss över din blogg, och gillar innehållet starkt. Själv är jag utbildad trädgårdsanläggare, men jobbar inte med det längre.

//Fredrik

2007-05-12 @ 18:12:53
URL: http://fotoblogg.wordpress.com/
Postat av: Fundera grönt

Hej! Har läst din blogg ett tag...och kommenterat ibland, men inte svarat på denna fråga (som jag såg först nu). Jag har precis gått en trädgårdsutbildning (på komvux) under ett år - och ska läsa vidare till trädgårdsmästare...tänkte jag. Bor i Göteborg sedan fem år tillbaka. Tack för tipset om Vasamuséets trädgård! Var just i Stockholm och tittade förbi den när jag var på Djurgården.

2007-07-25 @ 21:15:15
URL: http://mhm.blogsome.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Fredrik Persson: Tackar....
Fundera grönt: Lycka till med studierna till det ädlaste av alla yrken...

2007-07-25 @ 21:34:03
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Marianne H

Hejsan
Kom till din sida av en slump när jag leta fina blombilder och sen dess ligger du bland favoriterna.
Hit kommer jag när jag vill drömma en stund och titta
på dina underbart vackra bilder och dina spontana kommentarer till.
Så snälla sluta inte med något som gör en så glad!!!!!
Kramar från mig.

2007-09-15 @ 16:52:10
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

E: Då vet jag min vän.
Marianne H: Det känns bra att du trivs här och jag hoppas att du fortsätter att besöka min blogg.

2007-09-15 @ 17:33:37
Postat av: Jenny

Hej hej, jag är ganska nytillkommen! Vill minnas att jag hamnade här när jag googlade efter vidjehortensia, och nu läser jag regelbundet. (Och har nyligen planterat en Annabelle!)

2007-09-15 @ 22:50:11
Postat av: Desirée

Jag minns inte när jag började följa din blogg. Det måste ha varit ett tag sen, mer än ett år sen.

2007-09-15 @ 23:25:06
URL: http://desiree-blomp.com/blog/
Postat av: Börje & Jana

hej Hasse jag går in och kollar lite då och då
hälsningar Börje & Jana

2007-09-16 @ 09:37:06
Postat av: Eivor

En hälsning från Kungälvstrakten i blåst och regn.
Hittade till Din blogg genom Troldas sida.
Har intressen i trädgård, konst och kultur.
Gamla byggnader och slott är besöksmål på semestrarna. Tycker även om havet och gamla Göteborg.
Hälsn. Eivor

2007-09-16 @ 12:07:51
URL: http://surfinia.blogg.se
Postat av: Lisa

Hej!
Jag har läst här lite från och till ett tag. Jobbar också med trädgård, så det är alltid kul att läsa om vad kollegorna gör! Du verkar ha en fin park, ett bra jobb!

2007-09-16 @ 12:41:19
URL: http://wwww.buskisbalkongen.blogspot.com
Postat av: Ingrid E

Hej! Hittade din sida bland plingade. Är inne lite då o då.
Klart du skall fortsätta att blogga! Det är nog bara du som kommer ihåg tidigare års bloggar. Dessutom kan du ju nu göra jämförelser med tidigare år.
MVH

2007-09-16 @ 12:42:13
URL: http://ingridsblandning.blogspot.com/
Postat av: Maria

Är ganska ny läsare. Tycker mycket om att både bild o text i din blogg följer trädgårdsåret. Får idéer om växter att pröva och saker som ska göras på kolonilotten (min, i Stockholm), utan att känna mig som om jag läser instruktioner om vad som "måste" göras.

2007-09-16 @ 13:03:34
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jenny: Lycka till med Annabelle, den är mycket bra.
Desirée: Hoppas att du fortsätter....
Börje & Jana: Som sagt...trevligt att reskompisar tittar in här ibland.
Eivor: Jag ska följa dina äventyr där i väst på din blogg.
Lisa: Då ska jag följa din blogg också. Kul med kollegor.
Ingrid E: Visst kommer jag att fortsätta...detta är en drog!
Maria: Vad fint att du hittar idéer hos mig, det känns bra. Har en plan till nästa år att besöka alla kolloniområden i Stockholm.

2007-09-16 @ 13:40:21
Postat av: Klarakajsa

Hej! Tack för att du skrev en kommentar i min blogg. På så vis hittade jag hit och fick upptäcka min favoritblogg som jag ännu inte visste fanns...

2007-09-16 @ 15:51:59
Postat av: Marie

Hej där...
Jag följer väl din uppmaning och skriver om mej själv.
Gymnasielärare i Flen, uppväxt mitt på landet i kommunen. Trädgårdsintresset har kommit smygande, hjälpt vänner med deras trädgårdar då jag upptäckte att jag kunde sorter som dom inte visste vad det var. Säsongsjobbade på Löta i Ärla på 80-talet, och brukar åka dit några gånger om året och bara titta och köpa något intressant. Skaffade lite frön på trädgårdsmässan som jag drev upp och satte i mor&fars trädgård...Försöker få dem att ha mindre gräsmatta och mer fina växter. Favoritväxter just nu är pioner, Austinrosor, Rugosarosor och klematis med nickande huvuden. Knyckte lite rådhusvinsmarkrankor från en vägg på skolan som nu rotat sig och snart ska pryda fula betongpelare under trädgårdshuset..Önskar att jag fick rum med en större variant av kastanjevin (också knyckt skott från skolan)som jag har i mitt köksfönster...just nu är den lagom stor...
Samlar gärna frön och provar...Fotograferar ganska mycket.

2007-09-17 @ 00:40:38
URL: http://kaffekopp.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Klarakajsa: Vad roligt!
Marie: Oj! Ja snart börjar rådhusvinet på våra väggar att skifta i rött.

2007-09-17 @ 05:15:39
Postat av: Ann-Christin

Hej!
Följer din vackra blogg ofta och har lämnat meddelanden några gånger. Har fått jättemånga bra tips och idéer från dig/din blogg!
Själv är jag trädgårdsägare sedan 3 år i Vaxholm. Älskar min trädgård mer och mer och skulle helst vilja jobba växter på heltid. Nu inskränker sig min trädgårds tid till kvällar och helger. För att försörja mig jobbar jag med marknadsföring för ett IT företag! (lite annat med andra ord).
/Ann-Christin

2007-09-17 @ 10:07:51
Postat av: Gunnar

Hej
Jag bor i Karlstad (där frosten ännu inte slagit till men nästan)Jag har en hemsida och några bloggar på nätet.Som jag surfar runt på ibland och då bl a hamnade här.Vi har en liten trädgård och älskar att kolla på fina blommor.Inte alltid lyckas vi som vi tänkt här hemma men det är kul att testa.I din blogg är det inte bara fina växter utan också riktigt bra foton.Alltid intressant att kolla.
Gunnar

2007-09-17 @ 17:49:19
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ann-Christin: Vaxholm är en ort som jag ofta besöker och kan tänka mig att flytta dit om några år. Är själv uppväxt i Norrtälje och det känns snart som om det räcker med Stockholm efter 32 år i huvudstaden.
Gunnar: Känns spännande att ha en deckare i bloggen...

2007-09-17 @ 20:10:29
Postat av: sericea

Hej, minns inte hur jag började läsa din blogg men har hängt med ett tag och rekommenderar den till nära och kära. Den är intressant, har stor bredd, variation och mycket vackra bilder. Jag är en förrymd Göteborgare som hamnat i Stockholm och jobbar med trädgård inom bostadsbolag just nu. Tanken är att jag ska läsa till Trdgmästare eller Arborist om några år.

2007-09-17 @ 20:29:31
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Anonym

hej Hasse! Älskar din blogg, men det vet du redan! Läser den varje dag och lär mig alltid något nytt. Vore toppen om du kan tipsa lite om hur man förbereder sig för vintern nu i trädgården, lite övervintringstips och idéer både för trädgård och balkong. Skulle uppskattas! :-) Ha en bra dag!
//Lotta

2007-09-18 @ 09:10:49
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

sericea: Det låter som något bra att läsa till.
Lotta: Trevligt! Det kommer nog ett sådant inlägg snart.

2007-09-18 @ 17:45:36
Postat av: elisabeth

Njuter av dina vackra bilder, fröjdar mig över all fägring. Intresseväckande! Missade inte dina "ett i veckan foto" över årstidernas skiftande. Tittar in flera gånger per vecka. Bor i södra Skåne.

2007-09-18 @ 23:21:19
Postat av: Monica

Hej. Har läst å njutit av din blogg å dina bilder i 1.5 år, ca 3dagar/vecka, men skrollar alltid tillbaka så jag inte missar något. Tycker du skriver så inspirerande, å alltid har du något nytt att bjuda på. Fortsätt så, snälla.
Jag är inresserad av trädgård, men till "husbehov". Bor i Landvetter.
Hejåsålång/M

2007-09-19 @ 00:04:50
Postat av: matka

Tycker dina bilder är så behagliga, man får en skön känsla av att titta på dem och läsa dina texter.
Samma känsla får jag när jag går in i en bokhandel, eller en kyrka.
Ett slags inre lugn :-)
Bor på söder, Sthlm

2007-09-19 @ 09:02:26
URL: http://matka.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Elisabeth: Skåne tycker jag om. Kanske att jag skulle göra en veckobild nu igen då det kommer att ändras i grönskan nu snart.
Monica: Lovar att fortsätta. Känns fint att du besöker bloggen.
matka: Tänk att en sådan orolig själ som jag kan skapa lugn hos någon. Det känns bra. På söder har jag jobbat i kulturhusens trädgårdar när vi hade eget företag i famlijen. Söder är en levande stadsdel som jag tycker mycket om.

2007-09-19 @ 17:51:38
Postat av: Panter

Kikar in här rätt regelbundet, inspirerande bilder och tankar.

2007-09-22 @ 11:34:35
URL: http://motvillig.blogspot.com
Postat av: Inkan

Ja jag tillhör också dem som regelbundet hälsar på dina växter, blommor och annat du serverar.
Allt ger inspiration -både till prosa och poesi.
Gissa om jag saknar en helt egen trädgård ibland...

2007-09-22 @ 21:03:45
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Randi

Jag besöker din blogg regelbundet sedan jag började blogga för några veckor sedan.
Jag är mest intresserad av vad som sker "Just Nu" hos dig. Jag behöver inspiration för att förvandla en stor tomt till en trädgård. Jag bor i en kulturhistoriskt skyddad miljö och känner ett stort ansvar för det historiska arvet. Söker därför förebilder, som jag kan dra nytta av i min fortsatta strävan.

2007-10-05 @ 22:10:59
URL: http://rostistel.blogspot.com
Postat av: Thorgun

Hej
Mitt första besök hos dig, så inte tycker jag att du ska sluta. Dessutom, om man är trädgårdsnörd är det ju självklart med upprepning, det är ju hela vitsen med trädgårdarbetet. Det kommer en ny vår, vi får göra om våra misstag och våra lyckanden. Själv har jag ingen trädgård idag inte som räknas i alla fall, hade en på 2500kvm förut. Drömmen är en på minst 25000kvm, gärna något i stil med en slottsträdgård. Tänk att få tag på ett "drömställe" där man kan ägna sig åt egna projekt, igen, idag får jag nöja mig med att läsa om andras. Bor norr om "stan" med radhustäppa. Varför kan inte jag ha en visningsträdgård, här och nu ;=)

2007-10-19 @ 16:48:41
URL: http://Thorgun.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Panter: Kika vidare...
Inkan: Trevligt att du besöker min blogg.
Randi: Låter spännande med din bostad och din trädgård. Vet inte om jag kan vara någon förebild men jag kommer nog att fortsätta på liknande sätt som jag hittills gjort.
Thorgun: Då trädgårdsnördbloggar jag vidare....

2007-10-22 @ 21:14:42
Postat av: IngMarie

Min dotter med en tilltufsad själv vill se Kina när Magnolian blommar. Av din reseberättelse förstår jag att det är mars/april. Stämmer det?

Sen skrattade jag gott när du beskriver hur det är att äta svamp där. Tycker du är snäll ändå när du beskriver maten och jag har förstått att hotell med kontinental frukost är viktigt nästa gång jag åker.

2007-11-04 @ 09:35:09
Postat av: munken

Jag har precis hittat hit, så jag störs inte av upprepningar :). Jag arbetar med ideell trädgårdsgrupp i en bostadsrättsförening i Stockholm.

2007-11-04 @ 11:11:05
URL: http://metrobloggen.se/denmodernamunken
Postat av: gunilla

Kom nyss i kontakt med "Sottsträdgårdsmästaren". Fantastiska bilder och fin text. Jag som trädgårdsmästardotter känner mig befryndad med denne trädgårdsmästare. F.ö. vandrar jag jämt omkring på Blockhusudden och känner igen bilderna.
Stort tack! Men vem är du? Och vilken är slottsträdgården? Jag kanske inte kan läsa innantill, men det står väl inte... Jag fortsätter läsa, titta och njuta!
Hösthälsningar G

2007-11-05 @ 09:29:15
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

IngMarie: Välkommen hit. Det stämmer att Magnolian blommar i månadsskiftet mars/april.
___________________________________________________

munken: Välkommen hit.
___________________________________________________

gunilla: Välkommen hit till min blogg. Jag har valt att inte berätta vilken slottspark jag jobbar i. Det är en privat konferensanläggning och parken är inte öppen för allmänheten. Men jag gläntar på grinden och visar parken här på bloggen i stället. Ha det gott trädgårdsmästardottern.

2007-11-05 @ 16:53:37
Postat av: Katarina

Ser att du önskar en liten presentation av dina besökare. Jag hittade till din blogg för kanske ett halvår sen och besöker den med lite ojämna mellanrum.
Tycker att den är så rolig för den är ganska oväntad - otroligt vackra bilder och kunniga råd - och så fotboll och musik rätt som det är! Dina promenader i Stockholm inspirerar mig, du har hittat ställen som jag ibland inte tänkt på att besöka. Jag har själv en koloniträdgård på söder, välkommen när du gör den resan!
/Katarina

2008-01-12 @ 17:32:53
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Du är välkommen till min lilla trädgårdsplats på internet. Jag har ju en liten plan att kanske koloniträdgårdsspana till sommaren. Då besöker jag gärna dig på söder.

2008-01-13 @ 13:39:05
Postat av: gunilla på österlen

Hej! Jag läser din blogg då och då och tycker den är mycket trevlig. Dina bilder är fantastiska! Jag fann din blogg då jag letade på nätet efter epåletträd. Har äntligen fått tag på ett litet skott som är jordslaget för utsättning så fort jorden reder sig.

Har nyligen flyttat in i ett litet nybyggt hus på Österlen med en "trädgård" som än så länge bara består av sand och sten. Det är spännande att börja från scratch efter att ha lämnat en underbart uppvuxen lummig 80-årig trädgård i storstaden. Nu satsar jag på ett par säkra kort - flera dubblerade häckar - för att så småningom inrikta mig på träd med framför allt på de med vackra blad.

2008-02-22 @ 02:46:45
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

gunilla på Österlen: Det låter fantastiskt att börja anlägga en trädgård på Österlen, jag önskar dig lycka till och hör gärna av dig och berätta hur det går.

2008-02-22 @ 07:39:13
Postat av: Börje Remstam

Hej, tycker det är intressant att kolla andras bloggar, verkar som om att blogga är mer intressantare än en tråkig hemsida. Funderar kanske på att blogga om min bok och även ha med lite bilder från min egen trädgård.
Men hur skall man då göra för att ha en egen blogg som man kan ha reklam för min egen bok då?
Söker nog vidare efter information på nätet.
Ha det så gott..

2008-03-05 @ 10:15:50
URL: http://www.remstam.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Börje Remstedt: Jag tycker absolut att du ska starta en blogg eftersom du har något viktigt att berätta. Det finns många bra bloggplatser att välja mellan.

2008-03-07 @ 06:47:55
Postat av: Annika

Hej. Jag läser din blogg var dag och tycker mycket om den. Du säger ibland att du upprepar dig men jag tycker att det är stor variation i bloggen och så är det alltid roligt att läsa och inte minst att titta på alla vackra bilder. Jag har kommenterat då o då. Hit hittade jag första gången genom Calle (som då hade egen trädgårdsblogg) Jag säsongsjobbar på en plantskola med odling av träd o buskar och bor i det vackra Skåne. Ha en finfin helg!
Annika

2008-03-08 @ 07:41:17
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Annika: Trevligt att ha dig här. Spännande att du jobbar på en plantskola, vi ska ju snart beställa 155 st Syringa josikea till en blivande häck. Ha det gott du också Annika.

2008-03-08 @ 18:07:32
Postat av: lena israelsson

Hej En odlarkompis tipsade mig om din sida och vi är båda lika förundrade - vilka fantastiska sidor och så intressanta texter! Jag blev särskilt över att du upptäckt Odlaren, mitt lilla husorgan sen evigheter. Det är en tidning med en löjligt liten budget, ändå håller den alltid hög kvalitet och det finns alltid något som åtminstone jag kastar mig över. Nu undrar jag bara - var är genomgången av Allt om Trädgård? Skullke vara intressant att även ta del av de synpunkterna.
lena

2008-03-10 @ 00:26:38
Postat av: lena israelsson

Hej igen
Måste bara tipsa om Peppar & PUmpa, kolonisternas stora skördefest i Tantolunden, Södermalm, Stockholm 30/8. Kolla vår hemsida www.pepparochpumpa.se
Det blir både skördefest och en jättestor marknad med kolonister fårn hela storstockholm,
lena

2008-03-10 @ 00:48:41
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lena Israelsson: Hej och välkommen. Det har varit lite mycket ett tag nu men jag skriver i veckan om Allt Om Trädgård. Jag hade redan tagit med kolonisternas skördefest om du tittar på inlägger om Trädgårdsmässor bland länkar.
/STM

2008-03-10 @ 05:20:22
Postat av: lena israelsson

Tack snälla för att du så raskt la in Peppar & PUmpa. Ser att du planerar att kolonispana. Vill du ha tips på speciella/vackra koloniträdgårdar på Södermalm kan jag tipsa dig. Jga kan också tipsa på förortsområden där grönsaksodlingarna är ofattbart produktiva och grönsakerna är såna vi inte sett förut.
lena

2008-03-10 @ 08:53:12
Postat av: Marie

Eg fann bloggen din via Lilla B. Bloggen din er veldig vakker!

Helsing Marie frå sørvestkysten av Norge

2008-03-10 @ 08:59:16
URL: http://heimdalhagen.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lena: Det ser ut som om jag inte kommer att hinna med så många kolonispaningar men någon kanske det blir, det finns flera här i Bromma där jag bor, bl.a. den som var med i TV4:s serie Koloniområdet Iris. Men jag tar gärna emot tips av dig senare, tack för det!

Marie: Välkommen hit, nu ska jag titta på din blogg!

2008-03-10 @ 14:20:50
Postat av: Åsa!

Det skulle vara en stor saknad om du la ner denna underbara sida! Hittade den av en slump när jag letade efter ett nytt träd till vår trädgård!
Njuter av dina bilder och kloka tankar.
Jag är en 39-årig gotlänska som försöker vårda vår trädgård efter amatörens vett och förstånd. Jag är ständigt på jakt efter tips och ideer från bättre vetande! Slottsträdgårdsmästaren har en given plats bland mina "Favoriter"!

2008-03-12 @ 12:20:24
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Åsa: Så fint med besök från Gotland, det uppskattar jag verkligen!

2008-03-13 @ 12:39:04
Postat av: Nattvakten

Hej har precis hittat till din blogg, mitt nya lugna jobb på en fabrik gör att man fått upp ögonen för blogg världen, måste snart starta en egen sida om min "nya" trädgård (tre år). Det är super med små inblickar i trädgårdar du besöker, hinner sällan själv med sånt, tack och lov för nätet och all inspiration man får där. Kommer titta in mer:-)

2008-06-29 @ 21:21:41
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Nattvakten: Välkommen hit och jag ser fram mot din egen blogg.

2008-06-29 @ 21:43:13
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ulla Gunnarsson

Hej slotträdgårdsmästaren.

det skulle var mycket tråkigt om du lägger ner din blog,den har jag haft i mina favoriter i över ett år och gått in då och då, läst och drömt mig till alla vackra trädgårdar och parker du har visat och läst allt fint du har berättat inte minst dom fina orden om din mamma. Det gav mig anledning att gå in på "min historia" i din blog, så målande vackert du berättar och dom fina bilderna du visar från Söder och långholmen i Stockholm. Jag kan berätta för dig att den 15:e Maj i år genom en bekant till mig, var jag hos Magnus Härenstam och gjorde om hela rabatten på framsidan av hans hus. Han ville få bort alla gamla växter och enbart ha stockrosor. Mitt hjärta blödde då,jag lysnade inte. Jag grävde upp allt utom en new down och en för mig okänd ros, hela rabatten grävde jag ner till en halv meters djup och fylde på 15 säckar med kogödsel, rensade alla växter, pioner, riddrsporrar och stormhatt, från ogräs (mest kirskål),och planterade tillbaka dom, omgrupperade med 12 st stockrosor i olika färger. Han själv var inte hemma men jag fick sen höra att han var mycket nöjd, jag hoppas han har vattnat mycket med tanke på stockrosorna och den torka som kom sen. Jag tänker ta mig dit nån dag och se hur det har gått. Vem är jag? En 40-talist född på Cypern och uppvuxen i Sverige, är inne på min andra trädgård som jag strävar efter att vårda så gott jag kan.

Ha det så gott och fortsätt skriva.

Sommar hälsningar /Ulla

2008-06-29 @ 21:50:47
URL: http://ipomea.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ulla Gunnarsson: Nej jag kommer inte att sluta blogga än på ett tag. Jag var inne och tittade på din blogg och kommer att återvända dit många gånger. Sommarhälsning tillbaka till dig.

2008-06-30 @ 06:28:02
Postat av: Carina

Upptäckte just din blogg. Helt fantastisk och inspirerande. Sökte på lind, då jag gärna vill plantera en... men kan egentligen inte så mycket om trädgårdsskötsel än. Och än mindre om att anlägga en trädgård. Vi bor på en ö strax utanför Stockholm i en ombygd sommarstuga. Då jag är arkitekt och drömmer om att bygga om huset alternativt bygga nytt som bättre fungerar med trädgård, utsikt och uterum, vill jag även förbättra trädgården. Det projektet får komma först. Platsen har potential. Det är inget slott, men en fin koja! Jag skulle behöva anlita någon som kan hjälpa oss med trädgårdsplaneringen. Kan du tänka dig ett sådana uppdrag?

2008-07-11 @ 22:49:23
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Carina: Välkommen hit! Låter spännande med er blivande trädgård men jag håller just på att säga ifrån mig alla uppdrag jag har förutom mitt ordinarie jobb. Det tar för mycket tid men tack ändå för din förfrågan och lycka till med er trädgård.

2008-07-11 @ 23:17:26
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Jessica

Hej på dig!!

Viken härlig sida du har. Kan inte bli bättre för mig då jag själv tycker om både trädgård och Lundell!! Tack för alla trädgårdstips som jag själv behöver som lycklig amatör. Hittade dig då jag sökte på hur man sköter Lavendeln..Ha det gött!!

2008-08-09 @ 19:33:40
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jessica: Lundell och trädgård...du är välkommen hit Jessica!

2008-08-10 @ 22:17:43
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Gröna Katarina

Jag snubblade in här för nåt halvår sedan och kikar nyfiket och följer årstider, odlingar, dina tankar.Delar väl inte musiksmaken men dina tankar om allt det gröna är som musik i mina öron! Tänkte bli bonde men utbildade mig inom trädgård men blev bonde ändå! Har alltid behållt mitt intresse för trädgård;fyller ständigt på min bokhylla (har öv 100 trädgböcker)läser tidningar/artiklar/surfar/odlar. Tar foton m mobilen så fort ögat registrerar nåt vackert eller ovanligt. Jobbar på sommrarna på 4 olika kyrkogårdar med allt vad det innebär. Skulle vilja jobba i nån park eller annan anläggning för att verkligen få frossa i mitt GRÖNA intresse!

Fortsätt skriv o fota för du gör det så bra!!! Kram!

2008-08-13 @ 20:44:17
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gröna Katarina: Välkommen och tack! Lantbruk och trädgård har mycket gemensamt. Fint med ditt intresse och jag kommer att fortsätta med bloggen så länge det är roligt.

2008-08-13 @ 21:12:18
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fann din blogg i början av sommaren då jag sökte efter inspiration till trädgården. Jag har fått massor av energi och inspiration av bloggen sedan dess, så nu bestämde jag mig för att ge något tillbaka, och därför skriver jag här nu och tackar. De inlägg som intresserar mig mest är dock inte alltid de om trädgård, jag hamnar oftare på dina sidor om resor, musik och Ulf Lundell. Mitt stora intresse (och jobb) är bild, fotografi, färg och form - här får jag mitt behov av “det vackra” stillat av dina fotografier - men lika värdefullt är det att läsa om hur du njuter av färg, form, platser och trädgårdar.

Jag ser din blogg som ett av mina “hem” på nätet, för det var faktiskt en “komma hem känsla” då jag hittade din blogg - vi har många intressen gemensamt. Intressen som jag av olika anledningar glömt eller inte haft tid att ägna mig åt. Nu väcks dem till liv igen, jag lyssnar på Uffe igen, och jag är tacksam för det och allt annat jag återupptäckt - och upptäckt (trädgårdsintresset). / 30år och blivande tvåbarns mamma2008-08-22 @ 14:57:00
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Du anonyma blivande tvåbarnsmamma...det är sådana här kommentarer som gör att man vill fortsätta blogga. Reser gör jag inte så mycket just nu (bara i Sverige) men musik och Uffe-inlägg kommer lite då och då. Det är ju konsert på Cirkus här i Stockholm i oktober. Tack och ha en fin helg!

2008-08-22 @ 16:14:38
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lotta

Ja, blivande tvåbarnsmamma har alldeles rätt. Underbara bilder. Otroligt vackra. Massor att lära. Tittar på din sida minst en gång om dan. Hade lite abstinens nu i början av augusti då jag varit utan uppkoppling till nätet. Mitt stora intresse just nu är min koloniträdgård med massor av fina perenner och på din sida får jag namnen på flera jag inte känner till. Ja, Åtellet blir nog fint i hemstaden. Lite trist när staden avfolkas så snabbt men en ny sommar kommer ju om 9 månader. En sida jag ofta tittar in på är promenader/vandringar i Stockholm. Ser fram emot många nya inlägg.

2008-08-24 @ 18:52:41
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lotta: Det känns bra att du kan lära något av bloggen och det känns speciellt kul att du gillar vandringarna...tyvärr hinner jag inte med så många vandringar som jag skulle vilja göra men september och oktober är lugnare månader och då hoppas jag kunna lägga ut fler vandringar.

2008-08-24 @ 19:29:04
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Annette

Hej, varför tog du bort bilden på dej som fanns där igår? :-)

Ville bara med några ord säga att jag beundrar din energi för att hålla en sån trevlig blogg vid liv. Jag tittar faktiskt in en stund varje kväll och ser vilka fina bilder och kommentarer du lagt in. Barnfilmerna, speciellt den med Humle o Dumle var en höjdare. Kika in på min blogg om du har lust. Den är naturligtvis inte på långa vägar så fin som din.

Ha det bra och blogga vidare.

Kram

Annette

2008-08-24 @ 22:04:15
URL: http://hjuvikarna.spaces.live.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Annette: Ibland får jag för mig att jag inte ska vara så anonym och sätter ut en bild men jag tar alltid bort den efter ett tag. Nu ligger den på bloggportalen i stället...vi får se hur länge!

Va fint med en windows-blogg...visste inte att det fanns sådana.

Ha det gott du också Annette!!

2008-08-24 @ 22:43:21
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lotta

Kul att du har kontakt med oss som läser din sida. Nu har nästa projekt påbörjats: Måla kolonistugan och boden. Sjysst kille som fixar. Har bundit upp och räddat mina växter utefter husväggarna. En gammal kaprifol som vedat sig. Vad gör man med den? Risig o ful. Hjälper det att klippa ner den? Följde dina råd ang lavendel o Ölandstok - fick helt underbara "nya" växter.

2008-08-25 @ 20:53:30
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lotta: Det är en viktig del av bloggandet...att ha kontakt. En risig kaprifol ska du absolut klippa ner och bara lämna ca 10 cm. Den kommer helt klart att bli fin igen. Vad bra att dina växter fick ´´nytt liv´´.

Hälsningar STM

2008-08-25 @ 21:09:38
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Annette

Hej. Du får ju bara beröm av oss som din läser din blogg men nu tänkte jag ställa en fråga. Mandel- och sparrispotatis växer i potatislandet för första gången, när tror du de är klara för upptagning ? Några speciella "potatistips" som du har ? Jag tycker det är härligt att kunna gå ner till landet och hämta upp egen. Jag odlade färskpotatis i somras och de blev kanonfina.

Jag bor i Göteborg förresten.

Blogga lugnt.

Kram från Annette

2008-08-30 @ 20:58:17
URL: http://hjuvikarna.spaces.live.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anette: Oj...potatis är inte riktigt mitt specialområde...inte alls faktiskt. Önskar att jag kunde hjälpa dig. Prova Lilla B:s blogg. Jag bloggar lugnt vidare Annette!

Ha det gott!

2008-08-30 @ 22:57:44
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lotta

Nu e kaprifolen nerklippt. Stugan röd o fin igen. Hittade leverans av täckbark när jag kom hem från Malmö idag. Säkert pappsen som varit där. Tänkte täcka marken runt mina vinbärsbuskar med detta. För övrigt så var tomten som en slipprig leråker efter allt regnande. Verkar vara ett äpple år i år. Har så mycket frukt så de räcker både till grannar, släkt o vänner och mitt äldre boende. Får nog vänta till våren med anläggning av ny gräsmatta då det där växer ett vinteräppleträd (Lobo). Inte så smart kanske att göra det nu? Jag måste ju traska omkring och plocka frukten.

2008-09-09 @ 19:22:16
Postat av: Anita

Jag hittade din blogg via Claus som hade Lotten 5 (numera Koloniet). Är själv intresserad av trädgård, min egen och de jag besöker på trädgårdsresor. Hos dig finns mycket intressant och lärorikt att läsa, inte bara om trädgård utan också annat. Och ... du illustrerar dina inlägg så fint med härliga bilder.//Anita

2008-09-10 @ 12:06:02
URL: http://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anita: Tack och välommen, trevligt med besök via Claus och jag måste säga att du har fantastiska bilder på din egen blogg.

2008-09-10 @ 12:53:18
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: qi

Jag har besökt din blogg till och från senaste halvåret, beundrar mycket dina vackra bilder! Jag har gått en trädgårdsrehabilitering på Gunnebo slott mars-augusti i år efter att ha blivit utbränd. Rehabiliteringen i den vackra miljön och allt som växte och utvecklades runt omkring mig gjorde att jag återfick livsglädjen. Nu är jag på gång med arbetsträning i något helt annat än trädgårdsarbete. Men trädgårdsintresset håller i sig! Och jag längtar tillbaka till Gunnebo...Hälsningarqi

2008-09-21 @ 19:16:15
URL: http://qi-izaella.blogspot.com/
Postat av: Lotta

Hoppas din utbrändhet inte vara för länge. Gå ut och njut av årets vackraste färger och dofter. Hoppas fler av bloggarna gillar hösten. Fotografera i lugn o ro - vi som läser din blogg väntar gärna på nya underbara bilder. Läste på bloggen koloniliv om dyra dyra stugpriser, synd om dom som inte har möjlighet att investera i en sommarstuga.

2008-09-24 @ 19:02:45
Postat av: annemarie

Anne-Marie... skriver och fotograferar. Vacker blogg har du. Anne-Marie

2008-09-27 @ 19:42:47
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: gisela

Åh, jag älskar din blogg! Jag går in och kikar några gånger ivekcan. Underbart vackra bilder! Din blogg hjälper mig att se allt det vackra, lilla, som man annars har svårt att se. Att det finns så mycket vackert! Du ger så mycket inspiration till min egen trädgård.

2008-09-28 @ 13:56:52
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

qi: Välkommen hit. Ja Gunnebo är verkligen en fin plats. Lycka till med rehabiliteringen och arbetsträningen.Lotta: Utbränd var att ta i kanske....och nu är jag igång igen. Tack för din omtanke Lotta.annemarie: Ska titta in hos dig. Tack!gisela: Vad glad jag blir....

2008-09-28 @ 21:56:21
Postat av: l

Igår var jag och en granne på kolonin och sågade ner sly och annat som skymde sikten från parkeringsplatsen ner till Norrtälje viken. Efter utfört arbete njöt vi av utsikten och kände oss nöjda med kvällens fysiska arbete. Hoppas på vindstilla väder till helgen så vi kan elda upp hela rishögen. Skönt och höra att du e på G igen.

2008-09-30 @ 23:20:34
Postat av: Lotta

Namnet försvann i inlägget ovan.

2008-09-30 @ 23:22:04
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lotta: Låter som ett bra jobb ni gjorde då Lotta.

2008-10-01 @ 18:52:30
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Racemosa

Kom over link til denne bloggen på det norske hageforumet www.hagegal.no. kjempeflott blogg du har med myyye informasjon! Gleder meg til å se mer av hva som ligger under alle overskriftene! Det jeg har sett til nå har vært veldig interessant. Takk for at du deler med deg-og av deg selv1

Håper det er greit om jeg legger link til bloggen din i min:)

2008-10-14 @ 18:18:51
URL: http://www.racemosashage.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Racemosa: Vad roligt med ett besök från Norge, välkommen hit Racemosa. Du får gärna länka till mig.

2008-10-14 @ 18:33:44
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: TrädgårdsTuristen

Grattis till artikeln idag i DN.

Synd om du slutar, du har ett träffsäkert språk och filosofiska funderingar. Känner igen mig i mycket även om jag inte är lika bra på att formulera mig. Jag har ett liknande intresse som ditt. Ägnar mina semestrar åt att titta på trädgårdar i andra länder. Hoppas du kan få några tips av mig också.

Från en helt ny bloggare, from igår.

2008-11-14 @ 13:49:32
URL: http://tradgardsturisten.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

TrädgårdsTuristen: Nej nej..jag ska inte sluta..skrev detta för länge sedan...får nog redigera texten lite tror jag. Vilken bra blogg du har, den adressen ska jag spara. Kommer absolut att få tips från dig.

2008-11-14 @ 17:04:15
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Hejsan!Snälla sluta inte med denna blogg, det är den mest intressanta blogg jag hittat. Jag sökte på Ulf Lundell och hamnade på din blogg. Han är min stora idol och Guru här i livet. Jag älskar också att krypa omkring i myllan. Just nu längtar jag efter att få ta tag i vår trädgård igen, vi har dränerat och grävt nytt avlopp, så det mesta är för tillfället en leråker. Jag besöker ibland Stadsparken i Örebro, där jag också varit på ett antal Lundellkonserter.

Hoppas få läsa din blogg länge än.

Kram Kerstin

2009-01-14 @ 09:49:03
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kerstin: Det var ett tag sedan jag skrev det här inlägget och nu har jag inte alls några planer att sluta med bloggen. Trädgård och Lundell är en fin kombination Kerstin. Ha det gott!

2009-01-14 @ 21:05:52
Postat av: Kerstin

Tack snälla för det, jag fick ju panik när jag äntligen har hittat jätteintresant läsning och läste inte ordentligt. Det finns ju hur mycket som helst här, trädgård framförallt, Ulf Lundell, Stockholm som jag älskar och alla dessa stadsvandringar som jag ska studera ordentligt och ge mej ut på vandring, Norrtälje där min sambo har sin släkt , en jättefin stad, alla andra resmål, trädgårdsmässor, jag besöker den i Örebro men har tänkt utvidja, alla böcker... du skriver helt enkelt om allt som intresserar mej. Nu ska jag studera tips på rabatter som jag ska göra nya och försöka få ordning på i leran... jag vill bara börja men idag är det 12 grader kallt så någon spade går nog inte att få ner i marken, jag kan träna musklerna i alla fall och bära hem fina stenar som jag tänkt lägga i kanterna. TACK och ha en jättebra vår och sommar. Kerstin

2009-01-16 @ 10:30:55
Postat av: lottie hermansson

hejsan, är en nytillkommen läsare. Kommer att titta in fler gånger, trevligt. När man inte kan vara ute och jobba i trädgården är det härligt att läsa om och se härliga bilder från trädgård. Nätet är en ny upptäckt för mig när det gäller att leta efter vad som har med trädgård att göra. Får passa på nu för snart kommer våren och man kan springa ut som en kalv på grönbete med spaden i högsta hugg, längtar...

2009-03-02 @ 13:37:15
URL: http://lottiestradgard.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

lottie hermansson: Välkommen hit och visst längtar vi tills vi får springa ut i trädgårdarna och jobba igen...

2009-03-02 @ 17:42:31
Postat av: Marina Enander

Trevlig blogg du har! Nyss såg jag att anisisop var en av dina favoriter - min också.Du har ideer och bilder som kan hjälpa mig att planera med min bostadsrättsförening i Uppsala hur vår innegård kan få ett nytt liv. Jag har fått fria händer att skapa något med plantor och vårblommande lökar.Många tulpaner i rosa och violett mellan perenner som pion och kärleksört.Salvia patens, den himmelsblå fanns tyvårr inte på Plantagen, men den marinblå Blue Angel blir fin den också. Är den förra svår att få tag på. Måste hitta gott sällskap till den knallröda Salvia splendens St John´s Fire. Tack ännu en gång för den maffiga bilden med ett hav av daggsalvia. Det är synd att den inte är härdig/perenn som Salvia nemorosa.

Många glada trädgårdshälsningar från en trädårdsmästardotter.

2009-03-04 @ 00:21:25
Postat av: annelie

Hej.

Suverän blogg, jag ska läsa varenda gammalt inlägg!

Hittade precis hit då jag sökte om beskärning.

Jag har en lite enklare titel än du, är bara "Herrgårdsträdgårdsmästare" ;)

Just när det gäller beskärning är jag lite feg, vill helst inte sätta sekatören i gamla äppelträd men chefen vill annorlunda.

Jag har som du jobbat med växter på olika sätt och gått trädgårdsutbildning. Nu har jag inte jobbat i yrket de senaste åren och upptäckte till min fasa när jag började igen på Herrgården att jag glömt massor!

Jag får uppdatera mig på din utmärkta blogg :)

2009-03-14 @ 19:38:46
Postat av: Maya Hedberg

En så´n fantastisk blogg!Med massor av tips!

Vackra bilder!

Min pappa bodde i sin barndom på Tjärhovsgatan 19

samt Götgatan 20....sedan flytt till Göteborg!

Mamma kommer från Ångermanland, fast har sina rötter

hör o häpna på Java! En kapten Carl-Gustav Ekeberg köpte en slavgosse från Holländare! Pojken döptes till Johan Pehr Gustav Philander - och han skötte som vuxen bl a Drottningholms trädgårdar....passade inte i de fina salongerna. Han dog 1811. Jag är 6:e generationen...och gillar trädgårdar! Italien också!

Kanonfin blogg!

2009-03-24 @ 17:16:00
Postat av: Lena o Nikko

Har just hittat hit, tack vare Tara. Fantastiskt bra blogg som jag precis börjat utforska. "Prenumererar" på den via Bloglovin' redan! Gillar dina personliga funderingar och synpunkter. Mycket intelligent och sympatiskt.Har ca 300m2 tomt norr om Sthlm zon 3-4. Styv lerjord. Trädgårdsintresset varit på topp sen slutet 80-talet när vi köpte radhus. Nu även ikebana sedan några år i Japan.

2009-03-28 @ 12:03:44
URL: http://pudlamednikko.blogg.se/
Postat av: Agneta

Tack för att du delar med dig! Av text och bild, det är dom man blir så glad och harmoniska av! Jag bor på Värmdö och har en bergig stenig tomt som jag envist och envetet för ett krig mot rådjur, kaniner och sniglar på deras vilkor. Jag älskar att vara ute och rota runt och gå in på webben och få inspiration - och recept på wiskykola! Tack för att du ger oss denna sida!

2009-03-30 @ 21:46:05
Postat av: Maj Korner

Jag har smygläst och njutit av dina bilder, din text och ditt engagemang ett tag nu, tror inte jag har kommenterat något dock. Och eftersom du gärna vill ha frågor så undrar jag: Vad föreslår du för litet träd som kan stå i en kruka på en blåsig balkong i sydost? Zon 3. Och svara nu inte: "Inget!" :-)

2009-04-05 @ 19:06:50
URL: http://majkorner.blogspot.com/
Postat av: Silke

Hej hej!

Sitter i vår stuga i Söderäng och hittade just din blogg av en slump. Första men inte sista gången jag är inne och kikar.

Ha det så bra!

2009-04-10 @ 19:39:03
Postat av: Elsa Rensfeldt

HejÄr bara en natur/trädgårdsintresserad tidningsmurvel som nog kommer att titta in och "botanisera" på din härliga blogg ibland.God fortsättning på påsken!/Elsa

2009-04-11 @ 14:59:23
URL: http://tornsvalan.blogspot.com
Postat av: Lars

Hejsan!Vill verkligen tacka för din vackra och inspirerande sida. Går in här ofta och hittar inspiration. Bästa trädgårdssidan tycker jag.keep up the good work!Lars

2009-04-19 @ 08:46:15
Postat av: Anonym

Hej, detta är sannerligen en innehållsrik blogg! Jag är en glad trädgårdsamatör i Bohuslän-som lätt blir manisk vid den här årstiden- och nybliven bloggare. Sysslar med nyhetsjournalistik till vardags och tycker det känns som en befrielse att få skriva om det som upptar mig mest. Och få respons på det!

Du har en fantastiskt imponerande blogg, och jag har nog inte lyckats ta till mig allt som finns där än. Men jag blir väldigt nyfiken-vilket slott????

2009-04-20 @ 21:33:28
Postat av: Karin

Hej, sökte på Kungsängslilja och hamnade här. OJ! Massor att läsa och vackra foton.Återkommer!Karin

2009-04-26 @ 18:13:56
URL: http://www.styrka.se
Postat av: sara

bajs

2009-04-30 @ 16:19:13
Postat av: Anonym

bajs

2009-04-30 @ 16:20:42
Postat av: Philip Landkvist

Hej!

Ni skriver om olivträd att det inte går att odla på friland i Sverige.

Jag vill upplysa om att mitt olivträd planterades på friland i skyddat läge, och det har klarat tre vintrar nu utan att tappa ett enda blad.

Jag bor i Skåne i Bjärred.

Vänliga hälsningar

Philip Landkvist

2009-05-05 @ 21:50:26
Postat av: rebecka

Hej! Har precis läst på din sida om näsduksträd. Vi har ett stort i vår trädgård, bor i Åstorp i Skåne, som blommar ner än nånsin. Skulle bara vilja veta om tips då vi skulle vilja beskära det en del. För några år sedan sökte vi råd från olika håll och alla sa att vi absolut inte skulle göra nåt med det då det nog aldrig skulle blomma mer. Gjorde dock ett egenhändigt försök och sedan dess blommar det mer än nånsin. Underbart vackert:)

2009-05-11 @ 09:22:13
Postat av: susanna

Marabouparken är en fin park och väldigt

trevlig att gå i.

2009-05-12 @ 12:06:26
URL: http://www.marabouparken.se
Postat av: Anette

Hittade din blogg när jag sökte på lite olika parker. Viken värdefull trädgårdssida du byggt upp, så mycket information och så mycket fina bilder. Man tackar! Njöt extra av Österlenbilderna. Har inte hunnit bort till kusten ännu i år. För mycket arbete på gång i den egna "täppan". Återkommer!

2009-05-13 @ 08:10:11
URL: http://potager.boang.se
Postat av: yrsa i finland

tack för en fin blogg. hittade hit via andra bloggar, o njuter av dina bilder. försöker titta på dem med "det ögat" o dra ner det så det sku passa i min skala på gården. jag är ännu i det stadiet att jag flyttar o ändrar så det ska passa ihop färgmässigt, har insett att jag behöver -lite- nya färger som förhöjer o piggar upp, har en förkärlek för blålita- rödlila, alla nävor o så, aklejor sku jag kunna ta in lite mera, de passar hos mej, fina träd -de med japanska namn, är dock för känsliga här, zon 4 i finland, tror det är 5 hos er. lämnade en liten kommentar vid u.l. hus vid vita bergen igår, annars har jag aldrig kommenterat någor hos någon tidigare!

2009-05-16 @ 08:31:06
Postat av: Kerstin Kullmann

Hej!

Vilken fin och intressant dagbok du har på nätet. Du lever här och nu och delar dina tankar. Väldigt trevligt att läsa det så.

Jag har en hyreslägenhet i markplan (en av två marklägenheter i ett hus) mitt på Lovö, bara 800 meter från kyrkan. Här har jag kommit underfund med att jag har zon 1-2 och kan odla riktigt spännande saker. Bl.a. har jag planterat ett mullbärsträd, 'Mulle', som jag får mycket frukt av under lång tid. Likaså har jag aprikoser, som ockå bär frukt, och annat ätbart.

När det gäller växter är olika perenner mina favoriter. Helst drar jag upp dem själv från frö.

En gammal fruktträdgård har jag jobbat med sedan jag flyttade hit i maj 1999. Då hade ingen gjort något på över 20 år och en varsam restaurering tog vid. Idag har jag en underbar öppen äppel och päronodling med nyinplanterade biggaråer, en gul sort (minns ej namnet) och ett rött (Büttners Rote Späte, dvärgträd)

Det är kul för folk som promenerar förbi ger mig kommentarer. Alla som går förbi är välkomna att plocka av frukten i trädgården då det varje år blir ett överflöd.

Om du har vägarna förbi, och vill se hur jag odlat 'upp skogen' är adressen Rörbyvägen 46 A. Det går en buss förbi, 323:an från Brommaplan. Hållplats Barkarby.

Fortsätt skriva, jag läser lite då och då.

Hälsar Kerstin

2009-05-22 @ 18:37:12
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Marina Enander: Lycka till med dina planteringar trädgårdsmästardottern!annelie: Lycka till Herrgårdsträdgårdsmästaren!Maya Hedberg: Vad spännande! Välkommen hit!Lena o Nikko: Välkommen hit och lycka till med trädgården.Agneta: Välkommen och lycka till med kampen mot det vilda där ute på Värmdö.Maj Korner: Ett träd i en kruka på en blåsig balkong...ett syrenträd kanske...ett vitt madame lemoine?Silke: Välkommen! I Söderäng på Rådmansö? Där jag bodde?Elsa Rensfeldt: Du är välkommen att botanisera Elsa!Lars: Tack så mycket!anonym: Välkommen och tack. Slottet har jag bestämt ska vara hemligt.Karin: Välkommen åter!Philip Landkvist: Tack...jag ska lägga till det i inlägget om olivträd.Rebecka: Vad bra att ni vågade prova er fram. Ska notera det i inlägget om näsduksträdet. Tack!susanna: Joråvars!Anette: Lycka till på täppan. Ser att du har en intressant blogg.yrsa i Finland: Välkommen hit. Det är ett spännande arbete att komponera med färger i sin trädgård.Kerstin Kullmann: Välommen! Ska absolut titta förbi hos dig. Låter fantastiskt med mullbärsträd på Lovö.2009-05-27 @ 05:34:55
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Patrick Hillenbrand

Hej,Mitt namn är Patrick Hillenbrand, son till Gunnar Hillenbrand, tidig ägare av Din laxkutter Pyrona som Du bekriver på http://gardener.blogg.se/category/min-historia.htmlMin far skulle har fyllt 62 år igår, han gick tyvärr bort för tidigt i cancer 2004. Jag sökte på hans namn i Google och fick en träff på båten "Tjabo II". Jag kunde inte låta bli att läsa Din blog som för övrigt är mycket intressant. Jag var ungefär mellan 6 och 12 år då pappa hade Tjabo II. Det lite konstiga namnet, som Du mycket riktigt påpekar kom från den lilla vita Malteser hunden från "Asterix och Obelix" som pappa hade döpt till Tjabo och som jag tyckte också skulle passa på båten. Pappa la ned mycket tid på båten som han tyckte mycket om och jag har många minnen från vår tid på Tjabo II, särskilt en sen varm sommarnatt någonstans ien nattvik i mälaren då vi tittate på den historiska VM semi final i fotboll mellan Franskrike och Västtyskland som avgjordes på straffsparkar (Tyskland vann, till gljäde för pappa Gunnar då han kom från Tyskland).Jag kommer vidare ihåg hur jag hjälpte pappa att lägga teak däcket sommaren 1981 m.m. Själv växte jag upp hos min mor ute i Skärgården, Skarpö och seglade mycket. Numera bor jag, min svenska fru och våra två små flickor permanent i Queensland Australien sedan 2001. Vi besöker Sverige årligen och bor ofta på Väddö, där svärföräldrarna har sommarhus. Kärleken för vatten, svensk skärgård och båtar sitter kvar!Jag har inte sett en bild på Tjabo II de senaste 27 åren så varmt tack för de varma minnena som Dina bilder återkallade. Båten ser ut att vara i ett föredömligt skick.Bästa hälsningarDr Patrick Hillenbrand

2009-06-01 @ 15:05:18
URL: http://www.CleverSuper.com.au
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Patrick Hillenbrand: Internet är fantastiskt ibland. Tänk att du söker på din far där borta i Australien och hamnar på min blogg där jag har bild och beskrivning på er gamla laxkutter.

Jag lägger din kommentar i inlägget. Så kul att höra från dig. Ha det så gott.

Hälsningar Hasse

2009-06-02 @ 18:48:40
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Jan Arvidson

Oj, vilken guldgruva att hamna i, och alla kommentarer kring plantor, skötsel, trädgård som jag annars jagar fot- och telefonledes för min tidning Grönyteleverantörerna. In som bokmärke - på direkten!

2009-06-04 @ 22:06:39
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jan Arvidsson: Välkommen! Ska titta i din tidning...

2009-06-04 @ 22:51:52
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Annica

Hej! Har läst om året i trädgården förut och nu hittade jag dig igen :) Ska till Stockholm i helgen och tänkte besöka Rosendal och Bergianska. Kommer nog att återvända för flera tips!

2009-06-07 @ 15:55:26
URL: http://annicastjarnlof.blogspot.com/
Postat av: Lotta

Hej. Nu va de länge sen. Kaprifolen som kapades efter ditt råd är på gång. Kolonilivet har startat igen. Du är välkommen på ett besök till Ekbacken när du är i Norrtälje. Kanske kan du få några fina bilder att lägga ut på din hemsida. Det finns så mycket fina växter att välja på så besluten är inte lätta. Har några funkia o vita löjtnantshjärtan på tillväxt i mitt miniväxthus. Planterat en vit astillbe. Planerar en "lat" trädgård som kan sköta sig själv med lite hjälp av ägaren - Lotta

2009-06-09 @ 19:32:54
Postat av: Eleonor Frost

Hej Slottsträdgårdsmästaren!

Jag är en tjej från Skåne som gått florist med inriktning gardencenter, vilket gav mig en bredare utbildning. Jag har startat ett eget företag och som ung och ny i branschen känns det lite pirrigt, men jag gillar det! Speciellt nu när sommaren kommer igång rejält då folk vill ha mer hjälp i trädgården! Tack för en fin blogg och keep up the good work:) Kolla gärna in min lilla anspråkslösa blogg..inte i klass med din, men ändå!

Trevlig sommar/Eleonor

2009-06-10 @ 19:37:04
URL: http://blogg.haaske.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Annica: Välkommen till Stockholm!Lotta: Vem vet...jag kanske tittar förbi när jag är i Norrtälje nästa gång.Eleonor Frost: Önksar dg lycka till med ditt företag. Förstår att det är lite pirrigt i början men snart är du etablerad och säker. Nu ska jag titta in på din blogg.

Trevlig sommar själv önksar Hasse.

2009-06-11 @ 14:54:00
Postat av: gert-åke

Hej!!

Jag har en trädgård som jag har lagt in för spaning men har ny hemsida och blogg, länk finns på bloggen.

Finns även i trädgårdstidningar som alltom trädgård och trädgårdblommor nr 2. titta in på dem.

Jag tittar in på denna blogg som är väldigt intressankt att följa.

Ha det bäst hälsar gert-åke Viakop Trädgård Skåne.

2009-06-13 @ 23:30:08
URL: http://viakoptradgard.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

gert-åke: Ska absolut titta i Allt Om Trädgård och på din blogg.

2009-06-14 @ 00:23:38
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: AnnCharlotte

Då har jag också hittat hit,

Jag är har som uppgift att sköta om en stor trädgård åt ett dataföretag. En fantastisk trädgård med mycket rosor, rododendron, magnolior och mycket annat. Jag kommer tillbaka....

2009-06-16 @ 18:54:28
URL: http://rosorochmagnolia.blogspot.com/
Postat av: Åsa

Hittade hit då jag sökte på Judasträd. Har nu lagt in dig som favorit så jag kan följa din blogg.

Har ett stort trädgårdsintresse och en stor tomt att försöka förverkliga mina drömmar på.

Har en stor förkärlek för vita blommor då jag tycker att det skapar lugn.

Lämnar säkert något avtryck här ibland.

Önskar dig en trevlig Midsommar

2009-06-17 @ 20:54:38
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

AnnCharlotte: Välkommen hit!Åsa: Låter skönt att du försöker förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Jag tycker själv mycket om vita blommor och har skrivit en inlägg om några vita blommor. Önskar dig också en fin midsommar.

2009-06-17 @ 21:32:55
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Monika

Vilken fullträff att jag hittade denna blogg. Jag är imponerad!

2009-06-27 @ 20:59:24
URL: http://icole8.wordpress.com
Postat av: Eva

Googlade på Blockhusudden och kom till din blogg. Vad spännande att läsa om Bergianska och speciellt ditt besök 1 maj. Kommer att bokmärka din blogg och fortsätta läsa.Bor i Vasastan, Stockholm och målar en tavla lite då och då. Fn softar jag på parkbänkarna runt Obsans Spegeldamm. Blompottorna i år ser lite trista ut, men jag ger dem en chans och hoppas de växer till sig.

2009-06-27 @ 21:27:34
URL: http://www.evajonasson.com
Postat av: Pelle

Hey jag är en grabb på 22 och har precis hört en underbar låt med Ulf Lundell, hade ingen titel men jag sökte och sökte men fann inget och då fann jag denna sida,, du kanske kan hjälpa mig jag letar efter en låt som har piano i bakgrunden och texten går styckvis "vi sjunger bebapelulla i baren står lilla sofie" "... inte hemma än, det börjar bli svårt att se här i skymningen" vill verkligen försöka få tag i denna underbara låt men ja kan inte finna den,,, så ber ödmjukast om hjälp

oavsett s¨å

tack i vilketfallMvh Pelle

2009-06-29 @ 21:51:54
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Monika: Välkommen hit.Eva: Kul att du hittat hit....måste kolla de där blomurnorna i sommar...Pelle: Tyvärr så vet jag inte vad det kan vara för låt, jag har kollat med en expert på Uffe-texter men utan resultat. Hör av dig om du hittar rätt!

2009-06-30 @ 22:14:39
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: gisela

Mjölkklocka och jättedaggkåpan hör till mina favoritblommor! Läste i din blogg att du klipper ner dem för att få dem att blomma senare. Hur långt ner klipper du dem? Kan inte förstå varför det ska vara så svårt att få tag på fler mjölkklockor, verkar inte som de säljs i handelsträdgårdarna!!!!

Din blogg hör till mina foavoriter, mysig sida!

2009-07-02 @ 22:43:35
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

gisela: Hej och välkommen! Visste inte att det var svårt att få tag på mjölkklocka och i så fall är det synd för det är en fantastisk perenn. Daggkåpan klipper jag ner till marken...blommor och blad så att det inte blir något kvar och mjölkklockan klipper jag ca 30 cm från toppen. Ha det gott!

2009-07-03 @ 05:06:10
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Suzanne

Hej, Följer din blogg sen något år tillbaks eller mer. Njuter av de fina fotona både på blommor och stadsbilder. Blir även inspirerad och lite kunnigare i trädgårdsskötsel!

Vi har lite gemensamt! Jag har också en slottsträdgård vid Mälaren och bor i Bromma! Nåja! Trädgården tillhör ett utköpt "torp" som ligger i den f.d. slottsparken. Brommaträdgård, som jag nyss flyttat till har tillhört min mor och legat för fäfot (rådjur och sniglar) i minst fem år, så jag kämpar med kirskål, knölklockor och åkertistel. Tycker att en blommande "naturtomt" lite lagom oordentlig är vackrast, men det är svårt att få till. Fast i år har jag massvis med digitalis som blommar vid smedstugan.

Ser fram mot att följa din blogg i all evighet!

2009-07-09 @ 14:43:47
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Suzanne: Hej och vad kul att vi har slottspark och bor i Bromma gemensamt men min slottspark ligger inte vid Mälaren. Det låter som om du har en vacker tomt trots tistlar och kirskål och de där knölklockorna kan ju faktiskt vara riktigt vackra. Digitalisen är fint när den får sin plats i en trädgård och börjar sprida sig. Lycka till och det känns bra att du följer med på resan i bloggvärlden.

2009-07-09 @ 17:22:27
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: L-E Loberg

Hej! Jag följer din blogg och imponeras av alla fina reportage. Eftersom mina intressen överensstämmer med det som finns här -- Slott, parker, blommor och gammalt -- uppfyller den alla mina önskemål på en intressant hemsida. Har naturligtvis och lagt en länk hit från min hemsida så andra skall finna den.

2009-07-11 @ 12:24:52
URL: http://le-loberg.se/
Postat av: Torprosen

Hej där! Har följt din blogg en tid och har fastnat för ditt härliga och avspända förhållande till det mesta. Är en liten trädgårdsmadam som tycker om det som är vackert här i livet: människor,naturen och så min trädgård. Där jag nog har en lite engelskinspirerad variant,mycket blommor i stora rabatter,grönsaksland,potatis,jordgubbar och bär i massor. Är helt galen med min digitalkamera och kan fina dagar ta väldigt många kort på mina blommor.Humlor,fjärilar och bin är andra favoritobjekt. Kommer att fortsätta följa din blogg såklart! Kram Torprosen

2009-07-15 @ 23:35:53
URL: http://torprosen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

L-E Loberg: Kul att du hänger med. Det lär bli många fler inlägg om slott parker och blommor även i fortsättningen.Torprosen: Låter som om du har en vacker trädgård och som blir dukumenterad av din kamera, det är bra! Fint att du fortsätter att följa min blogg.

2009-07-18 @ 08:27:41
Postat av: Leif

Hej. Det är kul att följa hus och trädgårdsbloggar.

Jag renoverar en gammal skånegård och har bara börjat med trädgården. Min sambo har en kolonistuga i Gbg som jag skriver lite om också och en del övrigt i livet.

2009-07-21 @ 14:33:23
URL: http://vallby38.blogspot.com
Postat av: Bjørg

Hei, sender deg en hilsen fra en norsk leser av din blogg. Jeg ser ofte innom, liker helt enkelt alt du har for deg, du tar så bra bilder også. Ha en god sommer.

2009-07-24 @ 19:00:28
Postat av: Per

Jag har blivit en frekvent besökare framförallt p g a att du skriver om slottsträdgårdar, så jag hoppas du fortsätter!Länkar till ett av dina inlägg i min egen blogg imorgon, gällande Alnarps trädgårdar i skåne.Mvh

Per

2009-07-24 @ 23:25:22
URL: http://skånskaslott.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Leif: Välkommen hit!Björg: Kul att du hittat hit. Ha en fin sommar du också!Per: Jag kommer att fortsätta att besöka slottstädgårdar och nu ska jag titta in på din hemsida.

2009-07-24 @ 23:40:32
Postat av: Eva

Hej

måste tacka för en helt underbar blogg med fantastiska bilder. Har precis hittat hit, kan nästan inte sluta läsa!

Bor själv på landet i Bergslagen, är novis på trädgård, men här kan jag lära mig mer.

2009-08-01 @ 10:39:09
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Eva: Vad kul att du gillar bloggen! Bergslagen låter fint och naturnära.

2009-08-01 @ 17:39:05
Postat av: Daniel Knudsen

HejTack för en bra blogg med underbara bilder. Sluta inte publicera!

2009-08-24 @ 11:17:19
URL: http://snigelfritt.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Daniel Knudsen: Tack själv och välkommen till bloggen...jag kommer att fortsätta blogga så länge jag har något att berätta.

2009-08-25 @ 21:32:24
Postat av: Karin / Livsluft

Oj, oj, oj då, så mycket matnyttigt det finns här då! Underbart! Hit måste jag länka på stuberten. Fantastiskt att du gör att du gör en sån här sida, så uttömmande, även om jag förstår att kanske ändå inte allt kommer med.Här kommer jag spendera timmar,och det ser jag fram emot.

Ha en fortsatt trevlig vecka och höst också.Det är en fin årstid det också!

Med vänliga hälsningar/Karin W

2009-09-09 @ 22:46:11
URL: http://livsluft-karin.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin/Livsluft: Välkommen hit. Visst kan hösten vara fin och ha en trevlig vecka du också!

2009-09-10 @ 04:57:31
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Halvdansken

Svenska som gifte sig med en dansk, flyttade till Danmark och fick en trädgård (snarare tomt) på 3.500 m2 ute på bondelandet. Större delen användes som hästhage, så vi har succesivt "återerövrat" den.

Jag visste noll om trädgårdar när vi flyttade hit (min man vet fortfarande inte så mycket) så det blev till att köpa böcker och studera jordtyper, nederbördsmängd, solinfall och försöka lära sig vilka växter som kan trivas här i denna tunga leran vi har.

Jag har nu efter 8 år kommit en bit, och har stort intresse i sk woodland, alltså skuggiga skogspartier. Har påbörjat ett som kommer att bli ca 300 m2 när det är klart. Ormbunkar, alunrot, anomoner, silverax, bergenia, hosta, astilbe, bronzeblad (rodgersia), fotblad osv. Inga rhododendron.

Jag letar främst efter inspiration. Bilder helt enkelt. Tyvärr har många med trädgård en förkärlek på extrema närbilder av växter, jag vill se snygga kombinationer, kul lösningar, udda exempel, översiktsbilder som man kan stjäla eller inspireras av.Kommer att bookmarka din blogg.

2009-09-13 @ 00:14:43
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Halvdansken: Välkommen hit och lycka till med din trädgård och ditt woodland!

2009-09-13 @ 18:19:39
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Eva

Hej!

Sökte på lusthus i metall och hamnade på din sida. Har du något tips det ska vara litet runt/kantigt med lite snirklingar. Jag hade tänkt att plantera rosor runt. Är faktiskt också nästan granne med Ulf.

Eva

2009-09-20 @ 13:58:55
URL: http://www.kiviksishastar.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Eva: Hej och välkommen hit. Ska jag vara ärlig så är jag inte rätt person att prata växthus med, vi har inget i slottsparken och jag har aldrig odlat i växthus. Fint att bo granne med Ulf....

2009-09-20 @ 17:37:55
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Cina

Hej.

Jag undrar om du möjligen kan ha ngr tips på några växter som blommar mkt och gärna.

Mitt problem är att huset ligger i en bergssluttning så det är ju lite magert med jord

utom i de rabatter som jag fixat.

Undrar också om lavendeln kan beskäras på hösten eller om jag ska vänta till våren?

Vore jätte glad för svar om du har tid.

2009-09-23 @ 13:45:50
URL: http://cinapics.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hej Cina och välkommen till bloggen. Växter som blommar mycket och länge...det var ingen liten fråga du. Omöjligt att här kort svara på det...men nävor är bra...och många av dem blommar länge.

Lavendeln låter du vara nu och klipper den i vår...se i ´´Dagens växt´´ på lavendel.

2009-09-24 @ 18:16:45
Postat av: Jörg

Hej Hasse,

har läst hela januarimånaden. Och upptäckte att även vårt företag är nämnd.

Ska en annan dag läsa vidare - det finns mycket att upptäcka i din blogg!

Tack för det.

Hälsningar, Jörg

2009-10-14 @ 17:39:18
URL: http://www.trädmästarna.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jörg: Kul att ha en trädmästare som läsare. Välkommen hit!

2009-10-14 @ 17:52:36
Postat av: Hav utan hamnar

Hallå där trädgårdsmästaren!

2009-11-03 @ 19:49:39
URL: http://havutanhamnar.wordpress.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hav utan hamnar: Hallå. Trist det där med Bajen!

2009-11-03 @ 20:20:29
Postat av: Thomas

Ja, verkligen trist men vi kommer tillbaka. Köpte förresten Club Zebra-dvdn idag när jag var ute på promenad. Hade den på cd men vilket underbart köp dvdn var. Vet du om det går att få tag på nyårspelningen på Hovet ´85 förresten... på dvd?Lev väl!

2009-11-10 @ 19:49:09
URL: http://havutanhamnar.wordpress.com/
Postat av: Petter

Gillar att tänka på blommor såhär i gråa november =)

2009-11-11 @ 13:49:44
URL: http://webbtv.se
Postat av: Gamerguy

Undrar om jag syns på bilden :PHa en trevlig tisdag :)

2009-11-11 @ 14:21:58
URL: http://gamerguy.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Thomas: Jag har Zebran eftersom jag köpte ´´Under vulkanen´´ när den kom ut och där finns ju Zebra-konserten med. Vet tyvärr inte var man kan köpa 85-spelningen...men jag har den i min dator.Petter: Välkommen hit!Gamerguy: Ser ingen bild här...ha en fin dag själv!

2009-11-11 @ 15:10:07
Postat av: Thomas

Slottis: Kan bränna ut 85-spelningen så köper jag den, eller om du kan skicka den via internet på något sätt? Kanske blir svårt men jag skulle verkligen vilja ha den.Du nämnde ett par värdefulla datum i ditt senaste blogginlägg, känns positivt.Tack på förhand!

2009-11-14 @ 05:16:23
URL: http://havutanhamnar.wordpress.com/
Postat av: Oskar

HejFöljt din blogg i ett par år (om inte dagligen så ofta)& kommer att fortsätta så, då våra intressen överensstämmer ganska väl, trädgård & Lundell, fotbollen får du behålla för dig själv.

Tackar och bockar för en vacker blogg med mycket kul & intressant läsning.

Hoppas & önskar lång tids läsning framöver.Vi går mot våren.

/Oskar

2009-12-04 @ 09:13:24
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Oskar: Trädgård & Lundell är en bra blandning. Tack själv och kul att du gillar..och jag fortsätter så länge jag har något att säga och visa.

2009-12-05 @ 16:26:59
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Katarina Hall

Schysst att du tar ställning mot plågsam djurhållning !

2009-12-06 @ 01:29:33
Postat av: Farfar.

Första gången jag är inne på denna mycket fina och trevliga sida. Underbara foton. Får jag låna av dig till min sida?

Ha det bra och sköt om dig och dina nära och kära.

Vänligen Farfar Bosse.

2009-12-06 @ 02:15:31
URL: http://www.nogg.se/bosse
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina Hall: Det ser jag som en självklarhet. Inget levande ska behöva plågas...varken människor, djur eller växter.Farfar: Välkommen hit Farfar Bosse...det går bra att låna om du berättar vems bilden är. Ha det gott!

2009-12-29 @ 22:08:30
Postat av: Peter & Carolina

Hej Hasse!

Tack för senast och för de fina blommorna.

De är nu utslagna och väldoftande.

Vilken blogg du har!

Ingen annan i hela Sverige har en sådan grann blogg ;)

Väldigt vackra bilder.

Björn Ranelid hälsar såklart.

Och vi har något som är ditt, så du måste komma tillbaka :)

Ha det bra / Peter ,Carolina och din kompis Gabriel

2010-01-08 @ 18:43:35
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Peter & Carolina...och Gabriel: Det är jag som ska tacka...verkligen! Det var mycket trevligt! Jag såg programmet om Ranelid sen och blev ordentligt berörd.

Just ja...det blev kvar en tröja! Bra tillfälle att ses igen då! Ha det gott och var rädda om er!

2010-01-08 @ 18:51:57
URL: http://gardener.blogg.se/index.html
Postat av: Yvonne "Batwoman"

Hej o tack för en mycket inspirerande blogg. Otroligt vackra bilder o en massa bra information om parker o trädgårdar. Enda bloggen som jag kikar in på.

Har bara en kolonilott utan stuga som jag får nöja mig med, tills jag hittar något större o bättre. Men jag har lyckats få tag på en del udda växter. Nu söker jag arbete i en slottspark el liknande,,, behöver du personal till din slottspark???

Hoppas du får en underbar härlig säsong.

Yvonne

2010-01-22 @ 16:23:52
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Yvonne ´´Batwomen´´: En kolonilott är inte det sämsta.

Tyvärr är parken för liten för mer än en trädgårdsarbetare. Tack...hoppas att du också får en fin säsong.

2010-01-24 @ 21:50:30
URL: http://gardener.blogg.se/index.html
Postat av: Yvonne "Batwoman"

Hej igen!

Tack för ditt svar, jag letar vidare efter jobb i en park.

Du bor ju i närheten av Johannelunds koloni, där du har fotat några gånger, där har jag en lott. Är du där så ta en titt vid lott 4, som är min, är jag där kan jag nog bjuda på lite kaffe.

Ha det så bra o kör försiktigt.

Yvonne

2010-01-28 @ 15:05:29
Postat av: Eva

Njutsam blogg med mycket vackra foton och härligt beskriven text. Själv är jag glad över att lilla Strömsholm finns med.

2010-01-31 @ 20:43:16
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Yvonne ´´Batwomen´´: Jag vandrar säkert förbi där i vår, håller ögonen öppna då.Eva: Välkommen hit!

2010-01-31 @ 22:27:45
URL: http://gardener.blogg.se/index.html
Postat av: Eva

Tack så mycket.

2010-01-31 @ 22:41:32
URL: http://thegardenofeva.blogg.se/
Postat av: Richard

Hej.

Hörde reklamen på tv och var tvungen att kolla in :)

Jag har 2st citronträd som jag har fått problem med och behöver lite expert hjälp. Tror dom håller på att dö om det inte redan är för sent :( dom va ju så goda att lukta på när dom blommade. Faktist den godaste lukt jag känt, påminner lite om liljekonvaljen när den blommar. hoppas att jag kan få lite råd av dig. maila mig om intresset finns så kan jag beskriva lite mer omfattat. Mvh: Richard

2010-02-01 @ 21:44:47
Postat av: Ewa

Hej, jag så Eniro reklamen på TV och äntligen kom jag ihåg hela dit namn så att jag kunde söka upp bloggen på Eniro. Såg till min stora förvåning att du inte tyckte reklamen "hjälpte". Jag hade aldrig hittat dig om det inte vore för den reklamen. Har alltid varit trädgårds intresserad, dock är jag inte så duktig.

2010-02-09 @ 10:44:35
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Richard: Har ingen erfarenhet av citronträd så det är nog bäst att du söker hjälp hos någon mer kunnig på det området.Ewa: I höstas gick reklamen november ut och då hände det inte så mycket, reklamen gick ganska sällan då. Visste inte att den skull gå nu igen och nu verkar den gå väldigt ofta och den här gången ökar min besöksstatistik ordentligt och vad kul att du hittade hit, välkommen!

2010-02-09 @ 12:30:05
Postat av: bre

hej kan du säga till beyonce att komma hit

2010-02-10 @ 13:29:36
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

bre: Ok.

2010-02-10 @ 15:19:39
Postat av: Karin Vingnäs

Hej! Såg reklamen och tittade in på din blogg. Vilken fantastsk sida att bläddra i! Gjorde en kombinerad blom- och örtrabatt förra sommaren, väntar med spänning på hur den tar sig i år. Det värmde att se dig, hoppas allt är bra med dig. =)

2010-02-10 @ 22:02:50
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin Vingnäs: Hej...kände inte igen ditt efternamn men efter lite Facebook-koll så såg jag. Kul att du hittade hit. Det är bra med mig, du får hälsa på i parken i sommar. Ha det gott!

2010-02-10 @ 22:10:39
Postat av: Richard

ok tack . har lyckats få liv i ett av träden :)

tog in dom i värmen igen och gav dom ordentligt med ljus och en ny-inköpt luftfuktare så äntligen. :)

Små söta skott på ca 1 mm tittar nu ut igen ifrån stammen, har nu klippt av alla "döda" grenar så näringen kan focuseras på skott bildningen.

hoppas jag får lukta på dessa underbara träden igen i sommar.

2010-02-11 @ 12:40:16
Postat av: Anna Vikström

Hamnade här när jag letade efter trädgårdsmässor att ta med min mamma på. Hon är en fantastisk 84-årig trädgårdsarbetare. Vilken fin och ambitiös blogg du har! Läser nästan bara politiska bloggar och de är inte i samma division rent estetiskt..

2010-02-20 @ 21:09:06
URL: http://www.s-info.se/vikstrom
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Richard: Lycka till!Anna Vikström: Välkommen hit trots att det inte skrivs så mycket om politik här.

2010-02-21 @ 00:44:01
Postat av: Mats Nilsson

Hej!

Mycket trevlig sida - spenderat en hel del tid både i Norrtälje, skärgården och Söder. Mycket fina bilder - även de som inte är 50-tal har en fin "femtiotalsrytm".

Mats/Söder & Löparö

2010-02-27 @ 01:35:58
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Mats Nilsson: Välkommen hit! Det lär komma mer bilder från Norrtälje och söder men även skärgården.

2010-02-27 @ 08:28:17
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Sara och Nina

Hej!

Först vill vi börja med att säga att din blogg är otroligt vacker och rolig att läsa.

Vi gör nu vårat projektarbete i skolan, och vi undrar om vi möjligtvis skulle kunna få ta bilden du tagit i Krusenstiernska gården i Kalmar till vårt arbete? Vi skulle uppskatta om du svarade så fort som möjligt :) Med vänliga hälsningar Nina och Sara

2010-03-08 @ 16:28:40
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Sara och Nina: Hej, vad kul att ni gillar. Menar ni bilden där tulpanerna är i förgrunden...på min andra blogg Trädgårdsspanaren? Just den bilden har en vän i Kalmar tagit och då blir jag tvungen att fråga henne.

Snabbt svar va?

2010-03-08 @ 16:34:29
Postat av: paula

Jag älskar din blogg! Nu måste jag fråga om du/någon har tips hur man slipper kanadagässen i trädgården ? Jag bor på Djurgården och alla väl sett gässen tex vid Blå Porten.2010-03-25 @ 10:38:03
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hej Paula. Inte illa att bo på Djurgården. Tyvärr så vet jag inte hur man blir av med gässen. Såg just på vägen hem att åkrarna på Mörkö var fyllda av kanadagäss och sädgäss. Kul att du gillar bloggen.

2010-03-25 @ 15:49:48
Postat av: Bensimon

Love it. Första besök, men icke det sista.

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Bensimon: Välkommen hit!

2010-04-05 @ 08:58:03
Postat av: Ingegerd

Det är så roligt med blommor! Jag fotograferar, helst i macro, och är road av att blommor omkring mig. Jag har ca 50 orkidéer hemma, som jag har lyckats hyfsat med. När jag tittar in här, är det för att lära mig mer!

Ha det så gott!

Ingegerd

2010-04-14 @ 11:29:10
URL: http://vildaochtama.wordpress.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ingegerd: 50 orkidéer var inte illa...lycka till med dina blommor!

2010-04-14 @ 17:49:10
Postat av: Carro

Hej..jag råkade hamna här när jag letade efter lite uteblommor. Tänkte ge bort en kruka med uteväxter i till min morfar som fyller år, har du några tips på bra blommor och som blir fina tillsammans? det är en stor kruka som jag bill fylla.

Tack för svar...MVH Caroline

2010-04-27 @ 13:59:50
URL: http://callvalleysitzybitsy,hundbenet.se
Postat av: Britta-Karin Engberg

Jag är väldigt förtjust i din sida, där jag hämtar mycket information (speciellt de gånger jag glömt "hur det nu var man skulle göra"). Har själv en trädgård på 5000 kvm där jorden mest består av sten - till och med jag som gillar att gräva börjar bli lite less. Har också konstaterat att vintern varit riktigt svår mot rosorna. Min Rosa Mulligaani som i fjol helt täckte en liten paviljong och klarat sig utmärkt ett par år här i zon 4 ( Säter) frös ner helt.MvhBritta-Karin Engberg

2010-04-27 @ 15:25:50
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Carro: Kul att du hamnade här. Kolla den här länken från förra året. Den blandningen tycker jag om http://gardener.blogg.se/2009/september/surfinians-ar.html

Det är alltså Surfinia, silvergirlang och helychrysum. Lycka till.Britta-Karin Engberg: Fint att du gillar bloggen. Visst är det jobbigt med alla rosor som frusit men så är det när man har trädgård. Jag gick idag och surade för allt rådjur och harar ätit av buskar i parken...men man får försöka se allt som är ok och vackert i stället.

2010-04-27 @ 16:38:43
Postat av: Britta-Karin Engberg

Ja, rådjuren kan man ju ha ett "gott" öga till! De är ju i och för sig ätbara i sin tur ;-)!!

2010-05-05 @ 11:31:39
Postat av: cordelia yngvesson

Hej!

Har precis hittat denna hemsida. Trevligt! Jag ser att du varit i Italien och skådat pioner. Jag har en fråga: har precis bestämt mig för att anlägga en pionavdelning i trädgården. Har redan några äldre pioner som jag ärvt i trädgården men har skaffat några trädpioner och några mer sällsynta. Min undran är hur långt det ska vara mellan plantorna? Hur funkar pionen när den utsätts för konkurrens? Jag tänker att jag ska lämna åtminstone 70-80cm runt om trädpionerna. Vad tycker du?

2010-05-10 @ 12:17:00
Postat av: Gunnel

Tack för din vackra,intressanta och stimulerande blogg som jag följt under hela vintern då jag varit allvarligt sjuk och trädgårdslitteratur har blivit min inspiration! Nu flyttar vi till ett hus i skogen norr om Norrtälje och jag får "egen jord" att förverkliga mina drömmar på. Mycket förblir säkert bara drömmar men det räcker långt. Varmt tack!

2010-05-13 @ 10:00:19
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

cordelia yngvesson: Ja, tycker att det låter rimligt, 80 cm. Lycka till med de vackra pionerna.Gunnel: Då hoppas jag verkligen att du mår bättre nu. Och ett hus i mina gamla trakter låter som en bra idé. Jag önskar dig all lycka där.

2010-05-13 @ 19:20:58
Postat av: Elin

Hej! Jag har nyligen börjat följa din blogg och jag gillar den verkligen! :)

Jag kom på en fråga också, i och med att du gillar Ulf Lundell och Stockholm och miljöskildringar: vad tycker du om Lars Winnerbäck?Ha en bra helg!

2010-05-14 @ 19:10:02
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Elin: Kul att du hittade hit då. Jo jag gillar Winnerbäck också. Men man ska aldrig jämföra honom med Uffe. Winnerbäcks album Södermarken, Daugava och Tänk om jag ångrar mig...är mycket bra. Ha en bra helg du också!

2010-05-14 @ 20:59:49
Postat av: peter

hej,trevliga bilder och vi verkar ha traskat i samma spår.född i fredhäll med tillhörande uppväxt,båtägare i rålis,skutboare på n mälarstr. mycket på gotland, raggare ett tag med joint som bagage.jepp en del har hänt.bor nu via danmark i skåne,håller koll på sta´n.rädda SLUSSEN för bövelen!!!

2010-05-20 @ 21:44:48
Postat av: cordelia yngvesson

Hej,Undrar vad du har för erfarenheter av Meconopsis-oling.

Jag frösådde en hel del under februari-mars och har nu ett 20-tal småplantor fortfarande inne.

Någon sa till mig att man bör vänta till hösten med att utplantera dem, men är det verkligen sant? Jag tycker de växer dåligt inomhus, är det inte bättre att utplantera dem? Har ett bra, mullrikt ställe 5-7 m framför några träd. Sol/halvskugga och skyddat.

Vad tror du?Häls

Cordelia

2010-05-21 @ 17:52:07
Postat av: Henry

Hej!

Survade runt på nätet och hamnade här! Vilka fina sidor du har, hur mycket som helst att ta del av!

Återkommer snart!HälsningarHenry

2010-05-23 @ 18:29:10
URL: http://hlu./blogg
Postat av: En underbar sida!ett måste varje dag.

2010-05-24 @ 10:21:14
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Peter: Håller med om att Slussen bör skyddas...cordelia yngvesson: Jag har faktiskt ingen erfarenhet alls...så jag vågar inte säga.Henry: Välkommen:Anonym....trevligt!

2010-05-25 @ 18:30:42
Postat av: cordelia yngvesson

Okej, men då kanske du vill höra hur det går framöver :-))

2010-05-28 @ 12:05:21
Postat av: peter

absolut! folk kom ju till sta´n för vad den är.de ska inte inte komma å ändra på grundbultarna

2010-05-29 @ 13:57:54
Postat av: Annica Lübcke

Hej! Vilken härlig sida! Roligt att det finns fler med trädgårdsintresse som också gillar Ulf Lundell, det gör jag med! Kanske ses vi på någon konsert!

2010-06-02 @ 21:54:01
Postat av: Skansen-Tomas

Visst är det konstigt att man upptäcker att våren kommit först när man kollar din blogg. Sitter mitt i underbar vårblomning på Skansen, men glömmer bort att titta. Tack för påminnelsen!

2010-06-04 @ 09:22:45
Postat av: Sussie Filander

Ramlade in på denna sida då jag letade efter info om min förfader Pehr Philander.Fattar inte riktigt sambandet mellan honom och blommor.Mvh Sussie Filander

2010-06-04 @ 22:56:55
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

cordelia yngvesson: Jag vill absolut veta hur det går.peter: justSkansen-Tomas: Bra att du ser nu Tomas!Sussie Filander: Ja Google kan föra en till alla möjliga och omöjliga platser...men välkommen hit!

2010-06-05 @ 07:33:22
Postat av: charina

Hittade precis hit när jag sökte info om lavendel.Jag misslyckas alltid med den.Den överlever bara planteringsåret och nästa år är den helt död till min stora sorg. Men varje år köper jag nya plantor. Jag älskar ju denna doft!

2010-06-06 @ 22:19:44
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

charina: Var bor du någonstans? Lavendel kan ha det svårt norr om Stockholm.

2010-06-07 @ 22:20:35
Postat av: Jacques

Hej Slottsträdgårdsmästaren,Underbart att du också är för odling och vill gärna prova på nya saker och vill att dom ska göra skillnad, jag läste om ett test du gjort med ROCKDUST och du skriver att det inte blir någon skillnad, Personligen tror jag inte att endast STENMJÖL får frukt/Grönt/Blommor and you name it att bli stora som dom påstår, det ligger mer i hur aktiv din jord är, det är den grundförutsättningen för friska växter min vän, det annonseras och marknadsförs mycket men sen när det kommer till kritan så funkar det inte men det finns ju orsaker till det, Stenmjölet är bra men för att få det att vara funktionellt måste du ha arbetarna i jorden som tar hand om det och gör det tillgängligt för växterna, det är först då som du får dina önskade resultat PUNKT SLUT, Vi håller det enkelt, keep it simple!!!!

Själv så ska jag starta upp en firma som kommer att producera den bästa ekologiska gödseln på marknaden och det är inte mycket prat på lite verkstad som gäller, jag gillar mer handling än prat, som man säger, det ska vara "LITE GÖR MYCKET".

Låt mig ge dig produkter GRATIS, Ja Gratis, så får du testa och göra en test odling och visa det på din blogg och låta resten tala för sig själv om du är öppen för det så får du som sagt produkter av mig och jag är övertygad att du kommer att gilla det du provar, gödslet har bevisat odling av Pumpa uppåt 750 kg, det är ett levande gödsel/näring.

Jag ska inte göra dig besviken, du kan odla vad du vill med det, det funkar överallt. Du har inget att förlora. :)Ha en trevlig sommar,Jacques

[email protected]

2010-06-12 @ 14:06:53
Postat av: kerstin

tack för en vuxen blogg

grattis igen till 40 årig tjänst

Trevlig sommar

2010-06-15 @ 11:50:16
URL: http://lenaelisabeths.blogg.se/
Postat av: Mats Lindroth

Hej

Först tack för en inspirerande hemsida.

På ett ställe talar du om din favoritfilm:"Mellan hägg och syren" där Gunnar Brusevitz omtalar tiden,

Har letat efter den filmen. Var får man tag på den?

Tacksam för tips.

Mats Lindroth

Kolonist i Tanto norra

2010-07-15 @ 08:24:16
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hej Mats. Den där underbara filmen finns inte att få tag i. Jag lyckades spela in nästan hela (missade första 5 minuterna) när den gick på Minnenas television för något år sedan.

2010-07-15 @ 08:58:31
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Hej mästaren!

Jag heter Lovisa och är en tjej från Alingsås. Jag jobbar egentligen som florist men studerar ekologisk odling och jag vill gärna arbeta inom trädgård också!Har fått mycket bra inspiration genom din blogg och även lärt mig en del om stockholm! Jag undrar vart du jobbar och om du vet om det finns några trädgårdar/parker där man kan praktisera och arbeta som lärling? Jag vill så gärna komma ut och göra något praktiskt av all kreatvitet och lära mig mer inom området innan jag eventuellt börjar studera trädgård! Tack på förhand!Vänliga hälsningar Lovisa

2010-07-30 @ 10:42:05
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hej Lovisa! Jag jobbar på Engsholms slott som är en konferensanläggning på Mörkö utanför Södertälje.

Tyvärr har jag ingen koll på var du kan praktisera men du får väl ringa runt och höra. Lycka till!

2010-07-31 @ 18:46:18
Postat av: Kerstin Petersén

Hej! Har inte boggat här förr. Sottsträdgårdmästaren frågade om det fanns fler näsduksträd. Ja hos mej i Skultorp strax söder om Skövde. Zon 3-4!Trädet växer i skyddat läge, är välväxt och ca 4 m högt, ca 12 år. Jag väntar på blomningen framöver.

Kerstin Petersén

2010-08-06 @ 16:10:37
URL: http://sissis
Postat av: kerstin sandberg

Det fanns (finns) ett näsduksträd på Jägersro ett hus beläget helt nära Skarhults slott i Skåne.

Jag körde som lantbrevbärare där ett antal år, mannen som ägde huset var en passionerad trädgårdsfantast "alla" hans växter hade en egen historia och var mer eller mindre unika.Jag föreslog honom att skriva ner historierna men han dog innan det blev av. Vet inte om de som köpte huset förstod värdet av alla dess unika växter.

Kerstin Sandberg Brösarp

2010-08-08 @ 18:05:17
Postat av: Susie Bloom

Fick adressen av Ruben och det första jag upptäckte var att du skrivit en massa om min "nya" favoritperenn - solhattar. Mycket trevligt inlägg, så nu ska jag försöka läsa ikapp allt annat på din blogg.

Hann också se att du är väldigt förtjust i storstan och som infödd Stockholmare tycker man ju det är väldans trevligt. Trots att jag och min käre gubbe har tröttnat helt på stan och flyttat till bonnlandet - alltså Gotland.

2010-08-30 @ 08:50:06
URL: http://stjarnarve.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kerstin och Kerstin: Välkomna hit till bloggen. Tack för uppgifterna om näsduksträden. Brösarp...jag bodde på gästgiveriet där för någon vecka sedan.Susie Bloom: Välkommen hit! Den tanken finns hela tiden hos mig...att lämna Stockholm för Gotland...eller Österlen.

2010-08-30 @ 19:34:25
Postat av: lovisa

Hej. vet du hurt man tar frön från lejongap och luktärt? Dem börjar blomma över nu.jag har ingen möjlihet att låta dem sitta kvar i jord eller ta med mig hela platorna nämligen:)

Mvh Lovisa

2010-09-18 @ 12:11:55
Postat av: Carl Stridsberg

Var ute och letade efter trädgårdssajter och ramlade in här av en slump.

Ibland är det bra med slumpar! :)Här finns mycket intressant!

Så intressant så jag la in en länk till din sajt på min Sverigeportal; http://www.sverigesurfen.com.Du hittar den här just nu; http://www.sverigesurfen.com/lankar.htm och här permanent; http://www.sverigesurfen.com/tradgardhusohem.htmDriver också http://hittaupplevelse.se med blogg..Själv jobbar jag också lite med trädgård. Mest gräsklippning, trimning och dyker från och till ner i en rabatt och röjer lite..

Är också verksam inom skogsbruket sedan 70-talet..Har en gästbok på Sverigesurfen, välkommen in! :)//Carl

2010-10-05 @ 18:48:21
URL: http://hittaupplevelse.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Carl Stridsberg: Välkommen hit. Kul att du länkade!

/Hasse

2010-11-01 @ 17:25:59
Postat av: JS

Hej!

Vill bara säga att din hemsida är mkt trevlig med gott innehåll.

Tack för titten

2010-11-04 @ 10:00:36
Postat av: Berit

Hej!

Tack för alla både utblickar och inblickar du ger i din UNDERBARA blogg! Det är så härligt omväxlande mellan närbild och utsikter med storslagna vyer, på landet och i staden. Trevligt med de olika sång- och musikinslagen också! Så NJUTBART!!! Din blogg ligger bland mina favoriter - lätt åtkomlig!

GOTT NYTT upplevelse-ÅR! Berit i Skene

2011-01-04 @ 11:24:10
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

JS: Roligt att höra!Berit: Gott Nytt År till dig också och jag blir glad att du gillar bloggen. Nu kör vi vidare in i 2011.

2011-01-04 @ 16:20:15
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: ILMAR PENNA MARINHO JUNIOR

Contact Bonjour

J'ai découvert votre site et j'ai beaucoup apprécié les belles images de votre blog, surtout celle de la nature. Je suis un écrivain brésilien, que viens de publier un roman La Bête de 1000 Ans dont l’histoire se passe moitie en France et moitie au Brésil, avec beaucoup de suspense et d’action. Il s’agit de la disparition du cadre 75, nommé « Le DIABLE emprisonné pour 1000 Ans » de la tenture de l’Apocalypse, qui se trouve au Château d’Angers, disparu depuis 1372 et fictionnellement retrouvé à nos jours à Rio de Janeiro.

J’espère vous recevoir à mon blog: http://www.abestados1000anos.com.br/, qui est aussi visité par des étrangers, surtout des français et les principaux textes du blog sont déjà traduit en français.

Je vous souhaite un excellent 2011.

Ilmar2011-01-18 @ 14:58:18
URL: http://pt.wikipedia.org/wiki/Apocalipse
Postat av: Eva

Hej, apropå vårdträd, har du sett filmen Trädet, av Julie Bertucelli?

Tack för alla dina fina texter, musik och bilder!

Eva

2011-01-18 @ 22:23:38
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

ILMAR PENNA MARINHO JUNIOR: Il semble passionnant avec votre livre. J'espère que ça se traduit en suédois et c'est drôle que vous avez aimé mes photos. Je vais regarder votre blog dès maintenant. Regards HasseHej Eva, nej jag har inte sett den men hört talas om den. Jag borde nog se den kanske? Tack själv för att du följer med i bloggen! Hälsningar Hasse

2011-01-19 @ 14:23:42
Postat av: Lotta Pellbäck

Hej Hasse,

Du har en unik förmåga att smeka med ord och bild...där orden slutar tar dofter o musik vid. Jag skulle vilja vara den vackraste fjärilen i din mest älskade perennrabatt...kanske en blåvinge....eller en macaonfjäril....Vi hörs lite här o där! Lotta

2011-02-12 @ 22:27:47
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lotta Pellbäck: Vad fint sagt och jag ska titta noggrant efter blåvingar och macaonfjärilar i sommar...

2011-02-12 @ 22:40:28
Postat av: lillemor eriksson

Hej! vilken trevlig sida, så vackra bilder och alla fina tips på utflykter. Tackjag släktforskar och leter efter uppgifter om hur trädgårdsmästare hade det förr, min morfars far och farfar hade det yrket. Undrar lite kring hur de fick "titeln" trädgårdsmästare. Har du något tips på detta? Vänligen Lillemor

2011-04-08 @ 11:33:29
Postat av: Eva-Lotta

Hej, jag hamnade på din otroligt intressanta sida när jag googlade om buxbom. Jag vill verkligen ta mig tid att njuta av allt du skrivit och de vackra bilderna, tack. Må så gott i vårvärmen/ Eva-Lotta

2011-04-12 @ 19:15:29
URL: http://www.eva-lottapersson.se
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Hej Lillemor och Eva-Lotta....välkomna hit!

2011-04-13 @ 07:12:32
Postat av: Ann Sidbrant

Hej! Jag undrar om någon kan hjälpa mig. Nu när man strövar omkring i vackra Östra Kyrkogården i Malmö och njuter av alla utslagna skira gröna bokar, björkar och lindar och de vitsippor, gulsippor, svalört och scilla sibirica som fortfarande finns kvar på marken, så har det plötsligt dykt upp någonting annat som jag inte kan påminna mig att jag har sett förut. Det är stora bestånd av violetta blommor som ser ut som små små riddarsporrar. Det vill säga, blommorna har sporrar precis som riddarsporrar. Blommorna liknar också lejongap. Färgen är riktigt ljuslila. Det är absolut inte någon vanlig viol, det kan jag säga. Vad kan det vara för blommor?

2011-04-23 @ 21:47:02
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Är det inte nunneört du ser Ann?

2011-04-23 @ 21:58:07
Postat av: Eva

Hejsan!

Har precis hittat till denna fantastiska sida. Kul!

Vi är mycket i Frankrike, jag undrar då när de allra flesta besökta trädgårdar utomlands verkar finnas i Italien. Är det för att det inte finns så många fina i Frankrike eller beror det på en kärlek till Italien? Skulle gärna hitta fina trädgårdar i Nice närhet. Hälsningar från ett mycket sommartidigt Dyltabruk

2011-04-26 @ 17:33:01
URL: http://smultrongarden.blogspot.com
Postat av: Laila Karlsson

Hej!Jag har skrivit ett inlägg på min blogg om ett magnoliaträd som du fotade vid ditt senaste besök. Jag länkande till dig. Tänkte bara att du ville veta.

2011-05-05 @ 21:29:01
URL: http://thegardenofsense.blogspot.com/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Eva: Välkommen hit. Vet inte riktigt varför jag inte besöker Frankrike men jag reser ju inte så mycket och jag tycker verkligen om det italienska landskapet och deras trädgårdar. Men visst vill jag även besöka Frankrike. Det kommer!Hej Laila Karlsson. Jag har sett ditt inlägg. Vad fint att du såg ert magnoliaträd nu!

2011-05-05 @ 21:43:56
Postat av: Eva

På din fråga:Något mer ställe där näsduksträdet växer.Jo,vid klostret i Ystad.18år gammalt.Vet inte om det är första gången det blommar.Har aldrig lagt märke till det förut.

2011-05-31 @ 14:30:31
Postat av: Bruka trädgårdsdesign

Tack för alla fina bilder, kul och se miljöer i storstan, har varit i många men kul att se dem igen i ny skrud och annan årstid!

Keep up the good work!

2011-06-07 @ 20:57:00
Postat av: Bitte

Hej

Läste att du var "för ung för att byta knä" det var min man (49) också enligt ett visst sjukhus i Sthlm. Blir moment 22, varför ha ett stillasittande liv i tio år till med värk istället för att få leva sina sista år rörlig. Tog kontakt med ett annat sjukhus och där var det inga problem att utföra operationen. Nytt knä är nu på plats och nu kan vi promenera igen och titta på vackra trädgårdar.

2011-06-08 @ 15:52:41
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Eva: Tack för informationen!Bruka: Kul att du gillar!Bitte: Ja man ska nog inte bara ge sig vad gäller sjukvården. För tillfället är mitt knä ganska ok faktiskt. Det är mest på vintern som jag får problem. Nu på sommaren vandrar jag ganska långt. Tack!

2011-06-08 @ 17:41:11
Postat av: Lena

Hej.Vilken trevlig blogg!Ramlade in här då jag googlade på växten snowflake.Har bara skummat igenom lite o känner:hit måste jag bara tillbaks. Måste vidare; vädret är strålande här i Eskilstuna o mina växter måste ner i urnor o krukor.På återseende!

2011-06-09 @ 08:14:43
Postat av: Ulla

Så fantastisk Sockblomman är. Vet du möjligen var man kan köpa den? Skulle så gärna vilja ha den i min trädgård. Hälsar Ulla

2011-06-14 @ 14:09:50
Postat av: Ulla

Glömde att skriva att din sida är outstanding finns numera bland mina favoriter. Ulla

2011-06-14 @ 14:11:31
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Lena; Välkommen hit!Ulla: Tack! Sockblomman borde inte vara svår att få tag i tycker jag, den borde finnas på de flesta plantskolor. Det finns en vit sort också som jag nog ska prova någon gång.

2011-06-15 @ 07:21:14
Postat av: önsketrädgården

Hej. Jag är helt ny på denna blogg. Jag har kommit för att stanna!! Min favorit! Toppenfin info från slottsträdgårdsmästaren. Varje vår (i 30 år) har vi njutit av vår magnifika pionrabatt liksom av stora stånd av jättevallmo. Men ...i år har rådjuren för första gången kalasat i sig allt. Inte en knopp kvar. Jag kan inte skriva vad jag tänker men mina ögon är röda. Vad kan man göra åt dessa odjur? Du vet väl....

2011-06-19 @ 14:09:45
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

önsketrädgården: Välkommen hit! Visst är det jobbigt att få sina växter förstörda. Det är ett olösligt problem såvida man inte vill stänga in alla växter i nät...och det är ju inte så snyggt! Vi får leva med det där problemet helt enkelt.

2011-06-19 @ 17:47:19
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie

Vilken fantastisk blogg! Så vackra bilder. Ett besök här kan man njuta av året runt, som inspiration på sommaren och som en tröst när vintern känns lång!

2011-06-21 @ 22:34:05
URL: http://lippanssalighetssaker.blogspot.com
Postat av: Cecilia Davidsson

Vilken underbar blogg!:)

Eftersom jag är väldigt vetgirig(nyfiken!?)så kom jag från en Facebookväns sida via hennes länk till Tågarps Trädgård hit till din blogg.

Jag älskar växter, naturen, djur och, förstås, Ulf Lundell!:)

2011-07-09 @ 19:01:31
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Britt-Marie: Välkommen hit!Cecilia Davidsson: Välkommen hit och jag gillar dina intressen...!

2011-07-10 @ 15:25:49
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Annica Åström

Hejsan!

Jag är inne på din sida flera ggr om dagen och läser om växter,buskar m.m som jag har planterat eller vill plantera! Anlägger en helt ny trädgård i en brant slänt, vi har nämligen flyttat och vår trädgård består av plattor & trädäck/pool på en ganska stor yta, så där kan jag bara odla i krukor!"Trädgården" är alltså denna brant, som bara bestog av ogräs i höstas när vi flyttade in, så vi har rensat och fyllt upp med ny jord & gödning!Nu är det plantering som gäller..men jag är så petig:) sätter en buske eller växt på en plats kan sen sitta o kolla intrycket ihop med resten en bra stund för att sen bestämma att den måste sitta på en annan plats!Inser att jag planterar för tätt när jag är här o kollar på din sida men det mesta är ju så litet när man köper o allt kanske inte tar sig:)Min dröm är en trädgård som liknar dom jag såg på Öland som barn..översållade med rosor! Fast det är svårt att få tag på olika sorter & jag vet inte om jag törs köpa via internet..har dålig erfarenhet av fröer och sticklingar jag beställt! Men du kanske har nått tips! Ha det så bra & jag ska kolla vidare här på fler växter!

2011-07-22 @ 11:25:57
Postat av: Staffan & Rebecca

Hej!

Vi är två trädgårdsmästare - helt nya i bloggbranschen - som sedan en månad driver en blogg om vår trädgård utanför Varberg i Halland. Vi är ofta inne och tittar på och inspireras av din blogg, den är riktigt bra! Jag (Staffan) är uppvuxen i Stockholmsområdet och jag gillar att se bilderna från dina stadsvandringar, man blir lätt nostalgisk när man ser dem...Kika gärna in på vår blogg om du känner att du har lust nån gång, vi kommer garanterat att återkomma till dig då och då!

2011-08-02 @ 13:53:31
URL: http://tradgardmedutsikt.wordpress.com
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Annica Åström: Lycka till med din trädgård. Som sagt så är det lätt att tro att man ska få den där prunkande trädgården snabbare om man planterar tätt...men det blir ofta tvärtom. mvh/HasseStaffan & Rebecca: Vad kul med ny blogg. Lycka till! Nu ska jag gå in och besöka den! Mvh/Hasse

2011-08-03 @ 09:56:05
Postat av: Johan

Hej! Fantastisk blogg och den hittade jag till av en ren slump! :) Hoppas du fortsätter med dina underbara bilder. Mycket insoirerande måste jag säga!Läs mer om <a href="http://www.seogruppen.com">sökmotoroptimering </a>på www.seogruppen.com

2011-08-16 @ 10:16:27
URL: http://www.seogruppen.com
Postat av: Gunilla Arneström

Jag är imponerad,vilka foton !En skönhetsupplevelse som ger mersmak att återkomma för mig. Av en tillfällighet hittade jag bloggen idag.Sysslar själv inte med trädgård ,men tycker om att njuta av allt vackert i naturen och parker.Foton kan ge en känsla ,som dina

2011-08-21 @ 13:56:42
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Johan: Välkommen hit!Gunilla Arneström: Välkommen! Känns bra att bilderna kan ge dig något!

2011-08-21 @ 19:57:18
Postat av: maths nilsson

fantastisk blogg du har med vackra bilder,kul att du är kvar i yrket jag själv firar 37 år i yrket

(vi jobbade i hop på sjuttiotalet)

2011-09-02 @ 10:38:41
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Maths Nilsson: Hallå, vad kul att höra från dig och vad kul att du är kvar i yrket. Hälsa Göran!

2011-09-03 @ 17:28:40
Postat av: Anonym

2011-09-04 @ 11:14:12
Postat av: Gunnel Larsson

September har alltid varit en lisa för själen. Ha en riktigt skön semester! Jag njuter av din blogg! Vacker och inspirerande! TACK!! Gunnel i Brännström

2011-09-04 @ 11:17:28
Postat av: Zilka Sacht de Ameida

Fico encantada com essas lindas imagens da natureza,seu blog é lindo, parabéns.

2011-09-07 @ 21:48:27
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Tack så mycket Gunnel. Vad roligt att du gillar bloggen! Det gläder mig!

2011-09-07 @ 21:56:32
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Zilka Sacht de Ameida - Bem-vindo de volta e que o divertimento que você goste das fotos.

2011-09-07 @ 21:57:33
Postat av: Berit

Hej Slottsträdgårdsmästare Hasse!

TACK för ännu en härlig bildsvit från huvudstadens många vackra "vrår"! Du har dock en bild med som jag bara ÄLSKAR! Den är för mig ett mästerligt KONSTVERK! Även om det i grunden är naturens skapelse, så är det ju ändå DU som med kamerans hjälp LYCKATS fånga detta OTROLIGT vackra motiv. Du skriver om hösten som gör sig påmind och jag tror mig se rödbetsblast. Alla dessa gröna färgnyanser i underbara former med linjer i komplementfärger och med den lite summariskt samlade bakgrunden till höger, i lysande gult till eld-orange är helt OUTSTANDING!!!! Tack för en skönhetsupplevelse!

Berit i Skene

2011-09-17 @ 22:03:04
Postat av: Berit

Hej Slottsträdgårdsmästaren! Vilken underbar bildsvit från Judarskogen och den lilla sjön Judarn. En andäktig stillhet återspeglas så finstämt i dina bilder. TACK!

Berit i Skene

2011-09-18 @ 14:51:28
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Hej Berit. Vad kul att du gillar bilderna. Den bilden som du först beskriver är taget på mangoldplantor som ju är så vackra. Ha det gott I Skene!

2011-09-18 @ 15:12:08
Postat av: Margareta

Hej Slottsträdgårdsmästaren!

Vilken fin blogg du har med alla de underbara bilderna.

Själv har jag en liten trädgård på ca 300 m2 i Lerum utanför Göteborg. Jag odlar fuchsior som jag placerar i krukor runt om i trädgården. Min make Bengt har "snöat in" på fröodling av olika meconpsissorter.

När jag läste din historia om dina besvärliga knän som smärtar dig, känner jag att jag måste berätta för dig hur frisk jag själv blivit i min artros sedan jag började med LCHF-kost. Jag rekommenderar dig att läsa bloggen kostdoktorn.se och hoppas du kan finna något "matnyttigt" där. Efter ett år med denna kost har jag förutom att gå ned i vikt upptäckt många andra hälsovinster: ingen ledvärk, lugnare mage utan gaser, håret kraftigare, bättre hy,m.m.

Lycka till!

Hälsningar Margareta

2011-10-21 @ 18:58:37
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Margareta: Välkommen hit! Tack för tipset om kostdoktorn. Ska genast kolla! /Hasse

2011-10-22 @ 13:01:35
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Gunnel Larsson

Hej! Jag beundrar alltid dina bilder och skickar många vidare till min sambo som fått ett förnyat intresse för fotografering sedan vi flyttade ut

på landsbygden. Vill du avslöja vilken typ av kamera du använder? Tack på förhand!

Gunnel

2011-10-23 @ 22:43:41
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Hej Gunnel och tack för dina fina ord. Jag har ingen märkvärdig kamera men jag gillar den. Det är en Nikon D5100. Lycka till med fotograferingen. mvh/Hasse

2011-10-24 @ 21:04:17
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Hej en fin blogg du har. Jag vill passa på att tipsa om att min nya bok Sinnenas Trädgård - ett rum för hälsa och livskvalitet nu är släppt. Ni är välkomna att läsa mer på www.ergoflora.se Mvh Yvonne

2011-10-31 @ 23:17:32
Postat av: ulla blohmé

hej

kryssade hit i hopp om tips på växter för fuktig mark.

2011-11-15 @ 20:11:13
Postat av: Gunilla

Hej Hasse!

Vilken underbar blogg du har! Har nyligen "blivit med kolonilott" för första gången i mitt liv. Helt igenvuxen - ogräs upp till midjan. Har bokstavligen levt med spade och kratta i händerna under en längre tid.

Blev helt hänförd när en av mina grannars buskar blommade - hade aldrig sett ngt liknande förut. Jag döpte den direkt till "karamellträdet". Nu vet jag att busken heter KÖRSBÄRSBENVED. Vilken skönhet! Är den vanlig i Sveriges villaträdgårdar?

(Kommer att bli många besök här på din sajt!)

2011-11-22 @ 23:25:21
Postat av: Carin Högberg

Hej och tack för din fina skrivelse om händelsen kring eken på Oxenstiernsgatan. Det tröstade mig att läsa att även du bryr dig hur beslutsfattarna i vår fina stad beter sig mot oss medborgare. Det dom gjorde mot folk som fanns kring trädet, natten till fredagen var inte demokratiskt eller ok. Polisens insatts var hemsk, 7 piketbussar! Jag mötte en dam som varit med på natten, hon var djupt skakad inombords. Trafikkontoret i Stockholm är jättekonstigt. Ha en trevlig helg, och var rädda om varandra! Carin från Lidingö

2011-11-26 @ 16:03:29
Postat av: Carin Högberg

Tack snälla Du för dagens text om eken vid Oxenstiernsgatan. Nattens händelse mot fredagen den 25 november 2011 var förskräcklig. Både polis och Trafikkontoret gjorde helt fel mot medborgarna. Nu är det vackra trädet borta, och Trafikkontoret får inga röster från mig. Jag tycker dom gjorde helt fel! Var rädda om varandra i vår vackra stad.

2011-11-26 @ 16:09:37
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Yvonne: Ja just det...jag ska köpa boken. Tack för tipset.Gunilla: Välkommen hit! Körsbärsbenved är en mycket vacker buske som absolut borde användas mer. Ha det gott!Carin Högberg: Tråkig utveckling av TV-ekens öde. Vi måste värna om gamla träd.

2011-11-30 @ 21:54:20
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Skaffaren

Jag gillar dig.

Du gör ett bra jobb och kan dessutom skriva om det.

2011-11-30 @ 22:12:04
URL: http://skaffaren.blogspot.com/
Postat av: billan

Hej kompis!

Kollat igenom gästboken och det verkar banne mig inte som om jag skrivit här! Skamligt!!!!

Tittar in hos dig gör jag lite titt som tätt, mest tätt:) Jag gjorde mitt första besök här 2008...

Tror också att du vet vad jag tycker om din fina blogg och trädgårdsinspirationen du ger mig.

Och jag tror att du vet vart du har mig:)

"Jag hörde en historia om en man som var på driv"...

2011-11-30 @ 23:25:36
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Tack Skaffaren!billan: Ja du har ju hängt med ett tag och jag läser ju din blogg med glädje också. Vi kämpar väl vidare i bloggvärlden! Ha det gott där i ´´Danielas hus´´...

2011-12-01 @ 05:25:49
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Loppan

En söderböna som inte har missat ett inlägg sedan den 3 april 2011...

2011-12-01 @ 15:23:29
Postat av: slottstädgårdsmästaren

Det känns bra Loppan!

2011-12-01 @ 21:15:14
Postat av: CarinaW

En norrländska som hittade denna blogg för flera år sedan, kommer dock inte ihåg när...:) Tycker om de fina fotona, vandringarna och växtbeskrivningarna. Är oxå mycket förjust i nävor...:)

//Carina

2011-12-02 @ 11:31:26
Postat av: Lotta

Hejsan. Nu äntligen har jag fått svar på vad jag har för träd¨i min trädgård. Har i alla år trott att det var en Kaukasisk vingnöt men nu vet jag tack vare dej att det är en Manchurisk valnöt jag har. Tack för hjälpen =)

2011-12-21 @ 14:50:57
Postat av: slottstädgårdsmästaren

Carina W: Då har vi ett gemensamt intresse!Lotta: Vad bra! Har du skördat några nötter ännu?

2011-12-22 @ 08:38:10
Postat av: Lotta

Ja, jag har sparat några o provsmakat ochså men de va svåra att knäcka. Nu när jag vet att man kan äta dom så ska jag samla alla till hösten.

2011-12-26 @ 17:13:01
Postat av: Carin Högberg

Tack för att Du förser oss med så underbara foton, idag från Edvard Anderssons växthus. Det passar bra en sån här blåsig dag i slutet av året.

2011-12-27 @ 17:36:38
Postat av: Monika M

Gott Nytt År 2012!

Och tack för en underbar blogg, vackra foton och tips på hur man får ut det mesta och bästa av Stockholm! Har lagt bloggen till 'mina favoriter' för att kunna klicka in mig snabbt.

2012-01-02 @ 18:32:40
Postat av: Gunilla Bokelund

Hej, denna sida är en ny bekantskap - som jag kommer att titta ofta på.

Vill gärna berätta oom vad som händer i Nordvästra Skåne framöver - jag återkommer.

Hälsning Gunilla Solhem Rögle

www.rolfrogle.se

2012-01-07 @ 17:47:10
Postat av: slottstädgårdsmästaren

Carina Högberg: Tack för att följer med.Monika M: Välkommen hit och ett gott nytt till dig också!Gunilla Bkoelund: Välkommen till bloggen. Jag sitter just och funderar om jag ska åka till Malmö för att se Skånemässan i början av mars.

2012-01-12 @ 13:18:58
Postat av: Monika M

Vilken härlig utsikt du har ut över vattnet!

2012-01-15 @ 17:11:16
Postat av: Birgitta S

Hej Tack för din vackra blogg. En ny upplevelse för mig. Jag bor längst ner i Skåne, i tallskogen på Falsterbonäset och här trivs mest rodedendron och

mossa, men det är också vackert.

2012-01-16 @ 15:29:30
Postat av: Anonym

Hej Tack för din vackra blogg. En ny upplevelse för mig. Jag bor längst ner i Skåne, i tallskogen på Falsterbonäset och här trivs mest rodedendron och

mossa, men det är också vackert.

2012-01-16 @ 15:31:28
Postat av: Karin

Har sidan bland mina favoriter.Trädgård är ett av mina glädjekällor.Både min egen där jag kan "rensa hjärnan"o att njuta av andras.När orken tryter (har sjukdom sen flera år tillbaka)då är det kul att sitta vid datorn o kolla växter o trädgårdssidor.

Ändrar i min egen trädgård så ibland vet jag varken vad jag satt eller vad som kommer upp.Men ett nöje är det.

2012-01-19 @ 18:07:29
Postat av: slottstädgårdsmästaren

Monika M: Mmm!Birgitta S: Välkommen hit. Vid Falsterbonäset har jag aldrig varit trots att jag ofta är i Skåne. Det får bli vid nästa resa.Karin: Ja vad gjorde vi utan trädgårdar?

2012-01-19 @ 19:21:58
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Jan

Hej! Denna blogg kommer jag att följa för inspiration och idéer!

Har en stor trädgård strax norr om stan som så småningom (efter husrenovering) skall åtgärdas. Den är från 30-talet och har vildvuxit sig de senaste 20 åren.

Mvh

Jan

2012-02-21 @ 09:12:32
URL: http://villaparadis1.blogspot.com
Postat av: Slottstädgårdsmästaren

Hej Jan och välkommen hit. Hoppas att du ska hitta något som passar dig. Jag har snart bloggat i sju år och allt finns kvar i arkivet på bloggen. I bloggen finns även en söktjänst där man söka i bloggen. /Hasse

2012-02-21 @ 10:16:06
Postat av: Annabelle Pfriem

Hej!

Vilken UNDERBAR blogg!! Råkade hamna här när jag såg en bild jag blev nyfiken på,jag kommer att bli en återkommande gäst.Jättekul med alla vackra bilder på växter,från Stockholm och andra fina ställen!

Önskar dig en fin vår och sommar (som snart är här)

2012-02-22 @ 09:08:49
Postat av: Slottstädgårdsmästaren

Kul att du hittat hit Annabelle och välkommen!

2012-02-22 @ 09:15:59
Postat av: AnnaKarin

Äntligen hittade jag en trädgårdsblogg som täcker det mesta jag söker. Hamnade här via googel och "dagens växt". Nu står jag här med ett hus som snart är "färdigt"...nu väntar trädgården på sin omvårdnad. Känns som jag kommer att ha nytta av denna sida då. //A-K

2012-02-22 @ 17:23:11
URL: http://jogarsrud.se
Postat av: Klumpan

En så fin blogg du gör!!Fick tipset via en tidning. Nu går jag in varje dag och blir alltid stimulerad! Så roligt med alla fantastiska foton, tips och då och då en filmsnutt!Jag bor centralt i Lund, men på sommarhalvåret bor vi på en ö i Karlskrona skärgård och DÄR är min trädgård! Efter påsk åker vi dit, så att vi kan följa naturens uppvaknande efter vintern. Ett privilegium att njuta av efter pensioneringen för några år sedan.Varmaste hälsningar!Klumpan

2012-02-26 @ 15:32:02
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

AnnaKarin: Vad roligt att du gillar bloggen. Du är så välkommen hit! Lycka till med din trädgård!Kulmpan: Välkommen hit och så kul att du också gillar bloggen. Jag var i Lund förra sommaren och er fina besökte botaniska trädgård. Ha det gott!

2012-02-26 @ 17:12:54
Postat av: Bea

Hej!Du har otroligt vackra bilder! Får man använda dem i sin blogg om man länkar till dig?Mvh Bea

2012-03-09 @ 08:09:21
URL: http://bluna-litetochstort.blogspot.com/
Postat av: Slottstädgårdsmästaren

Bea: Tack! Jo visst får du det om du länkar till mig. Ha det gott! /Hasse

2012-03-09 @ 08:50:51
Postat av: Hannah

Hej!

Jag undrar om du har varit på floriade i Holland någon gång? Min mamma älskar blommor, svampar och alla typer av växter och jag funderar på att åka dit med henne. Något att rekommendera? Tack på förhand!

2012-03-09 @ 13:14:30
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hej Hannah. Tyvärr har jag inte besökt Holland, men det kommer säkert att bli framöver. Du får lämna en rapport om ni åker dit! Ha det gott!

2012-03-10 @ 11:18:59
Postat av: Nettan

Hej! Har just råkat "snubbla" in på din blogg. Har inte hunnit läsa så mycket än, bara skummat igenom "Min historia" och tyckte det var intressant med lite allt möjligt, gamla svartvita foton osv, så jag kommer att kika in igen om jag hittar hit:)

Blommor och trädgård och natur är underbart och jag har äntligen "blivit med trädgård":) Nu väntar det roliga med att fylla på med härliga växter....och det blir nog mest gammaldags "mormorsväxter"......

Tack för att du delar med dig av ditt trädgårdskunnande här och mycket mer också!

Ha det bra! Nettan

2012-03-11 @ 23:13:02
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Välkommen hit Nettan! Jag önskar dig all lycka med din trädgård!

2012-03-13 @ 17:58:57
Postat av: Igge

Så glad att jag upptäckt din sida. Trädtokig som jag är, hittar jag här mycket att njuta av. Med barnbarn på Södermalm, har det blivit många långa promenader på Söder, så kul att se dem i "Syren-skrud" Hittills har de långa promenaderna ägt rum i snöblask. Jag njuter av dina bilder från Tanto, Årstaviken Högalid m.m.m.m.m. TACK!!

2012-04-19 @ 22:39:49
Postat av: Igge

Vilken underbar blogg!!! Trädtokig som jag är, hittar jag många ljuvliga sidor att njuta av. Som mormor och med många långa promenader på Söder är det ett nöje att t.ex. se Årstaviken i en annan årstid. Snart är det dags att följa din Syrenvandring!!! Tack!!

2012-04-19 @ 23:21:56
Postat av: Slottstädgårdsmästaren

Välkommen hit Igge och vad roligt att du hittade blogginlägg som du gillade! Ha en trevlig helg!

2012-04-20 @ 09:59:16
Postat av: pirjohelena

Jag hamnade här via Google. Jag sökte på "flocknäva".

2012-04-20 @ 18:01:24
Postat av: Nina Bergström

Hasse,

jag har så mycket att göra och så lite tid att nöjessurfa, men kolla din blogg vore obligatoriskt, jag ska alltid göra det framöver! Och när jag googlar på enskilda växter kommer dina beskrivningar ofta högst upp!

2012-04-25 @ 21:23:02
URL: http://expressen.se
Postat av: Slottstädgårdsmästaren

Vad kul att du gillar, Nina. Många av växterna går fortfarande att söka på men inte alls alla och alla trädgårdar som jag besökt...är inte sökbara längre. Ha det gott!

2012-04-25 @ 21:29:04
Postat av: MK

Jag hittade hit av en slump när jag letade sökte på rosenskära. Jag har länkat till dig i min nystartade blogg, där rosenskärorna lever i en miljö diametralt motsatt din stora trädgård! Jätteroligt att hämta inspiration till balkongen från en slottsträdgård!

2012-05-02 @ 18:43:45
URL: http://mysuburbiangarden.blogspot.com
Postat av: Slottstädgårdsmästaren

Välkommen hit MK. Balkong eller slottspark, det spelar ingen roll, bara man älskar sina växter. Lycka till med rosenskäran!

2012-05-02 @ 18:53:52
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: brittmari

Har följt bloggen en tid nu.Idag fick jag ta del av häggblomning på Djurgården. Skansen o Valdemarsudde vilka oaser det finns i storstan. Är från Huddinge men flyttade till Ångermanland i 20-årsåldern. Upptäckte det vackra Stockholm i vuxen ålder. Vi gjorde en familjeutflykt och hamnade på Strömparteren. Svårt med parkering, så min morbror parkerade bilen ute på Skeppsholmen. Jag som mest åkt pendeln el. T-bana till City fick den pinstdagen en riktig aha-upplevelse av vår sköna gröna huvudstad som håller i sig ännu. Har studerat en del och då skrivit uppsatser om Stockholm. Ju mer jag lär mig desto mer intressant blir staden mellan broarna. Jag har en speciell relation till Centralbadets fina trädgård -en historia för sig- och blir glad varje gång jag får en hälsning därifrån tack vare dig och din blogg. Ha en underbar sommar! Tack. BrittMari

2012-05-16 @ 22:36:32
Postat av: Lena A

Hej!

Härlig blogg. Läste om wisteria. Hade ingen aning om wisterian på Waldemarsudde. Men så är det det gäller att vara där när det smäller. Smällt för gott har det ju tyvärr gjort för wisterian på Bergianska som frös bort under den senaste vargavinter.Däremot finns det (hoppas jag det var några år sedan jag såg den) en wisteriapergola i botaniska i göteborg. Hade turen att komma just som den blommade för fullt. Underbart. Annars kan Kina i april rekommenderas för wisteriaspaning.

2012-05-29 @ 11:50:37
Postat av: Chatarina Johansson

Trädgårdstokig, numera endast balkongägare, men har den(o)turen att båda våra barn har tomt, o överlämnar planteringarna till mig. (Som båda med respektive säger: Gör vad du vill,men fint ska det bli, bara du betalar o sköter det!) :))

2012-07-20 @ 21:24:19
Postat av: yrsa

...hejsan, har levat utan dator sen min gamla gav upp, lever på hoppet att jag skall ta mej råd att köpa en ny så småningom, har bara snyltat på sonens senaste året. till saken varför jag kom att tänka på dej- var till biblioteket sku låna del 4 i conn iggulden kejsaren serien, men- utlånad... gick o småtittade runt hyllorna och fastnade för ulf lundells saknaden, få se om det var ett bra val!? har inte läst ulf sen kyssen. ha en skön (sensommar?)höstbörjan.

2012-08-28 @ 14:12:20
Postat av: Karin Elisabet

Postat av: Karin Elisabet

Hej!
Jag måste skriva av mig till dig, som tycker om Norrvikens trädgårdar. Det är mycket sorgligt, men PEAB har nu snart helt kontrollen över trädgården och kommer att exploatera sönder den med hotell, lyxbostäder och verksamheter, som inte har något att göra med trädgård. Gå in på www.norrvikenstradgardssallskap.se och läs om alla turer! Du kan också stödja dom som kämpar genom att skriva på ett upprop. PEAB/Erik Paulsson har fått köpa Norrvikens trädgårdar för 7.8 miljoner Hela området!
Vill du uppleva Norrviken som trädgård är det sista chansen nu att se den oförstörd! Om inte ett under sker.

2012-10-21 @ 20:55:01

2012-10-22 @ 00:02:15
Postat av: Reinhard Eberth

I Stadsträdgården i Karlstad finns 2 näsduksträd, men är inte variant vilmoriniana, för de har inga nötter utan frukten ser mera ut som en röd grankotte med en mängd små röda mindre ärter.

2012-10-24 @ 22:49:08
Postat av: Gunnar

Tråkigt det som hänt din blogg, vore kul om du orkade fortsätta blogga, dina fantastiska bilder och fina texter är en höjdpunkt att se fram emot.

2014-02-25 @ 23:26:32
Postat av: Elisabet Ögren

Hej!
Vad otroligt glad jag blev över att du orkar fortsätta igen med din 'gamla' blogg! Jag blev så ledsen när jag läste om det som hänt med den andra bloggen och om allt jobb som du har lagt ner som bara försvann. Fick din bok i födelsedagspresent igår, jättefin! :-)

2014-03-17 @ 10:19:09
Postat av: Hasse Wester

Jag fortsätter Gunnar! Fint att du gillar!

Ja nu kör jag vidare på den gamla bloggen Elisabet och vad roligt att du fick boken!

2014-03-17 @ 19:22:35
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Per Lidvall

Hejsan, stor Stockholmälskare här, och tycker att din bok är en sedan länge efterlängtad en :D
Jag bor sedan förra året i det gamla 15-talsbruket Lövstabruk där jag bor i ett brukshus från 1730-talet och fick ta över en nästan obefintlig trädgård, full med möjligheter.
Bloggar om det plus fotoinspiration från trädgårdar jag besökt över hela världen.
TACK för dina Stockholmsbilder, Per!

Svar: Hej Per. Kul att det finns fler Stockholmsälskare. Det låter ju helt underbart att bo i ett brukshus i Lövstabruk. Tack själv.
Slottsträdgårdsmästaren

2014-04-19 @ 09:48:31
URL: http://leufsta3south.blogspot.se/
Postat av: Malin Gustafsson

Hej!
Vi är två landskapsarkitekter som håller på att skriva vårt kandidatarbete och jag undrar om vi får använda bilder från bloggen på skärholmens perennpark som inspirationsbilder i vårt arbete?
Givetvis anges att det är du som har copyright på bilderna.
Mycket fin och inspirerande blogg!
MVH Malin och Anna

2014-05-18 @ 16:06:59
Postat av: Hasse Wester

Hej Malin och Anna! Ja det går bra om ni anger mig som fotograf och länkar till bloggen. Lycka till med kandidatarbetet!
Hälsningar Hasse

2014-05-18 @ 18:49:03
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: yvonne pira

jag tittar lite på silverarv jag har den sorten efter mamma hon älskade den blomman och nu har jag den också skott efter mammas finns det någon vackrare blomma

2014-06-07 @ 17:02:28
Postat av: Pia Lindh

Härliga bilder och trevlig läsning - både från dina resor och om växter!

2014-08-31 @ 11:10:03
Postat av: Anders Westergren

Helt underbara bilder och intressant läsning,som alltid här. Jag vet inte hur jag hittade denna blogg från början men är glad att jag gjorde det.
Vilket arbete det ligger bakom park och trädgård här.
Bilden på allén från slottsgrindarna och mot slottet(?) som är tagen i lövsprickningen.... är det en lindallé?

2014-09-03 @ 22:12:48
Postat av: Hasse Wester

Hej Anders, fint att du hänger med på bloggen. Bilden är tagen mot bondgården...från slottet och visst är det en lindallé!

2014-09-04 @ 15:53:54
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Gunnar Uppsala

Hej, och tack för dina hemsida. Just upptäckt den. Helt fantastisk. Jag njuter av alla vackra bilder.
Inledningsbilden med äppelträdgården, är det också från Engsholm?

2015-03-15 @ 00:36:29
Postat av: Hasse Wester

Hej Gunnar. Kul att du hittat till min blogg. Nej bilden med äppelträden är från Skogaholms trädgård på Skansen. Bilden finns i min bok ´´Stockholms gröna rum´´

2015-03-15 @ 06:46:54
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lasse Holdo

Sökte "Mandchurica" på nätet och hamnade på Din sida.
Vips försvann två timmar av mitt liv!
Då jag också är gammal N-teljebo, hittade jag mycket kul.

Nåja. Nu var det vår Mandchurica.
Vi beskärde den idag och passa då på att mäta.
Zon ca 5-6, 2 mil norr om Östersund.
Microklimatet gör nog att jag kan säga Zon 4-5.
12 år gammal och har inte ngn gång fått frostskador.
3 huvudstammar och idag 6,5m hög.
Några nötter de tre senatse åren.
Ett av våra finaste trädgårdssmycken!

2015-08-13 @ 14:13:28
Postat av: Hasse Wester

Hej Lasse! Kul med en Rospigg här! Visst är Nordens palm ett mäktigt och vackert träd!

2015-08-14 @ 21:11:06
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise Johansson

Hamnade här på din sida när ja googlade på Verbena Bonariensis. Köpte en påse på Chelsea Flower Show. Första gången jag var där och blev verkligen "biten". Kanske blir det 2016 också..Alla dessa utsmyckningar var en oväntad bonus.
Hälsningar från Vikbolandet!

2015-10-18 @ 15:29:41
Postat av: Malin

Hamnade på din blogg när jag sökte efter bilder på Lilla Torget i N-e- Har butik i gamla stadshotellet och fastnade i din text om ditt liv och framförallt i dina gamla dagboksanteckningar. Tack för att du delar med dig!

2015-12-02 @ 22:58:27
Postat av: Hasse Wester

Hej Malin! Vad kul att du hittat hit! Jo det händer att jag fortfarande skriver lite om min hemstad. Jag håller faktiskt just nu på att skriva om mina barndomsminnen i Norrtälje, men det kommer inte att finnas på bloggen! Ha det gott där i Roslagens famn! Blir lite nyfiken vad du har för butik...

2015-12-03 @ 08:32:05
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: richard Blomkvist

Stämmer det att du jobbade på HAAM Produkter, med Mauriz Boquist som chef.

2015-12-08 @ 01:58:48
Postat av: Anonym

Nej det stämmer inte Richard!

2015-12-08 @ 07:32:09
Postat av: Christel Kvant

Hej Hans!
Först: råkade se att det är din födelsedag just idag! Hadenäran och gratulera!
Kanske har du hört att vi är ett gäng Gröna Pennor som ska samlas och festa och utbyta erfarenheter på ditt slott - lockade därtill dels av din fantastiska blogg, dels av min svärdotter Frances, som varit din arbetskamrat för en tid sedan och talat sig varm för slott och trädgård och dig och alltihop.
Skulle du kunna ta dig tid att träffa oss och ta en liten tur i trädgården med oss - fastän vi kommer över en helg? Vi är där lördag 30 januari - söndag 31 januari. Vi skulle bli så väldigt glada och tacksamma om du har möjlighet att göra det!
Bästa hälsningar
Christel Kvant

2016-01-04 @ 18:54:19
Postat av: Marika

Jätte fin blogg. Otroligt arbete du lagt ner på denna.
Blev tagen av din historikberättelse om ditt liv och få se de härliga bilder på dig och Bosse.
Underbar bild på mamma Ulla på gungan också.
All lycka till dig med allt du gör.
Kram Marika

2016-02-09 @ 23:23:34
Postat av: Hasse Wester

Vad roligt att du hittat hit Marika! Välkommen!

2016-02-10 @ 08:03:56
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: writing essays

Hello, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

2017-04-02 @ 07:55:18
URL: http://www.superiorpapers.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0