Site Meter

Vecka 5, 2023 - Trollhassel, vintergäck och snödroppar

(null)
 En av alla dessa vackra soluppgångar i februari, mötte mig när jag vaknade på söndagsmorgonen. Tack för de fina tulpanerna kära dotter🥰
 
 
 
30 januari - måndag
 
Bergianska trädgården
  (null)
(null)
Äntligen blommor att dofta på...eller det var faktiskt Hasse som lagt lite godis i planteringen för att få en rolig bild...
 
(null)
 
 
 
Lexus och jag besökte Bergianska trädgården för att se om någon av de allra tidigaste vårblommorna hade börjat visa sig. På den kinesiska trollhasseln vid den japanska dammen syntes ännu inga blommor, men däremot blommade den amerikanska trollhasseln i barrträdsavdelningen mellan italienska terrassen och Alvaret och även vintergäcken vid instutionsbyggnaden. Det känns fint att det i Stockholm blommar i januari med både vinterjasmin, kejsarolvon, trollhassel, vintergäck och snödroppar. Ännu en bekräftelse på att det blommar året runt i huvudstaden.
 
 
 
 
 
 
 
1 februari - onsdag
 
 
(null)
 
 
Februari kom med ett tunnt lager florsockerliknande snö som lade sig vackert över den brungrå staden. Lexus blir extra fin med lite snö på nosen och vi tycker om när marken är frusen. Lexus har också blivit bra i sitt onda ben, vilket vi alla är mycket glada åt! Nu ska vi ge honom sjukgymnastik och massage, vilket han brukar tycka om.
 
Jag började skissa på sommarens små äventyr och bokade idag boende på Österlen när äppelträden blommar. Det är alltid lika svårt att besämma tidpunkt eftersom det kan variera år från år när träden blommar, men jag provar i år med vecka 21 vilket brukar vara en bra tid för blomningen. 
 
 
 
 
 
2 februari - torsdag
 
 
Besök hos bror och svägerska i Östhammar
 
 
 
I mysiga och stillsamma Östhammar finns ett enda hotell och det är det här underbara lilla gårdshotell. Bara namnet Johanssons gårdshotell värmer nu när de flesta hotell tillhör stora internationella kedjor. Inne på den trevliga lilla gården finns fruktträd och hela miljön i de här trähuskvarteren är underbar.
  
 
 
Vi besökte ett av stadens kaféer och hamnade på Adas kafé och bageri på Norra Tullportsgatan 6 där kaminen värmde gott i ett av de små mysiga rummen. Min bror och jag som jobbade tillsammans i vårt tidigare familjeföretag Norrtälje Trädgårdsservice AB i 27 år tillsammans, ses inte så ofta nu för tiden, men det är alltid lika trevligt när jag träffar både bror och svägerska. Jag blev även bjuden på en underbar lunch hemma i deras fina bostad.
 
 
 ...och jag fick även tillfälle att träffa Assi och Diva, två gosiga Tibetanska spaniel. 
 
 
 
 
 
 
 
3 februari - fredag
 
 
(null)
 Amerikansk trollhassel vid Brunnsviken i Bergianska trädgården
 
Tre fina trollhasselbuskar vid Drakenbergsgatan 47 på Södermalm.
 
 Konradsbergsparken på Kungsholmen.
  (null)
(null)
 
 Trollhassel i Konradbergsparken
 
 Snödroppar vid Fridhemsgatan 2 på Kungsholmen
 
 
 
 
 
 
4 februari - lördag
 
 
Skeppsholmen
 
 
 
Det blev en lördagspromenad på Skeppsholmen och Kastellholmen med min dottern.
 
Snöbär
 
När man inte har riktiga kameran med sig...
 
 Kejsarolvonen blommade vackert på Skeppsholmen.
 
 
Årets dagböcker finns här. 
 
 
 
 
 
 
 
Tillbakablickar
 
 
Vecka 5 - 2021 se här!
 
Vecka 5 - 2020 se här!
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Liza

Så skönt att Lexus är bra i sitt ben det är så jobbigt när våra fyrbenta inte mår bra. Tänk att det finns så mycket som blommar den här årstiden. Gott för själen. Ha de bra.

2023-02-06 @ 08:10:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0