Site Meter

Kollovandring vid Årstaviken

Ulf Gråbergs underbara barocklott i Norra Tanto.
 
Trots att Refugium, som den här lotten kallas, har tappat sin magi när den gamle, mystiska och skygga landskapsarkitekten Hans Drost lämnade över platsen till en mer öppen och ordningsam person, kan jag inte hålla mig ifrån platsen. Något finns tydligen kvar, men något ostört rum är det inte längre. Läs om Refugiums storhetstid här!
 
 Boken om Refugium, skriven av Ingela Bendt 2008
 
I startgroparna...
 
Många magnolior har gått i blom bland de 500 kolonilotterna vid Årstaviken.
 
Vissa fåglar väljer sin boplats med omsorg.
 
Utsikten från lotterna förändras hela tiden när Liljeholmens bostadshus växer upp på andra sidan Årstaviken.
 
Anna som jobbar på Allt om Trädgård, är glad åt sin fina lott i Södra Årstalundens koloniområde!
 
 Från Trädgård på spårets Facebooksida:
 

Hej alla som följer Trädgård på spåret här på Facebook!

En del av er har kanske läst i Södermalmsnytt att TPS skall lägga ned verksamheten på spåret. Därför vill vi klargöra lite kring vad det är som händer.

De senaste två åren har vi haft stora problem med nedskräpning och vandalisering på spåret. Det har tagit mycket energi, glädje och fokus från själva trädgårdsverksamheten och påverkat föreningens ekonomi. Därför har vi tagit beslut om att säga upp vårt arrendeavtal. Vi kommer att avsluta vår verksamhet på spåret och försöka lämna platsen på ett fint, ordentligt och glatt sätt under våren. Vi återkommer med datum för en avslutning lite längre fram. Vi kommer att vara nere på spåret onsdagar från kl 18 och söndagar ca 12-14. Välkommen att komma ner och hjälpa oss att avveckla eller bara prata en stund.

Trädgård på Spåret som förening kommer så klart att leva kvar och vi letar nu efter en ny plats att flytta till. Vi tar gladeligen emot om du har något konkret förslag eller idé.

Om du är intresserad att vara med i föreningen och utveckla den vidare, så kan du bli medlem genom att swisha eller betala in 300 kr (familj), 200 kr (singel) eller 100 kr (reducerat) till Swish 123 470 19 00 eller BG 849-9998

Om du inte kan vara aktiv medlem, men vill stödja vår förening, så kan du som ”Spårets Vän” swisha ett valfritt belopp med meddelandet "vän".

Även om vi inte stannar kvar så är intäkterna viktiga för att täcka våra kostnader i samband med flytt och återställning.

Hoppas att vi ses nere på spåret i vår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0