Site Meter

Sista dagen i september

Det manchuriska valnötsträdet släpper nu sina gula höstlöv.

Det är den här tiden på året som man lägger märke till den annars ganska anonyma busken Stefanandra.

Vingad benved

Jag vet inte vad växtförädlarna gjort med surfiniorna till i år. Det har blommat konstant så här fint hela sommaren och visar ingen tendens att vilja lägga ner för i år. Man behöver heller inte plocka bort vissna blommor som man var tvungen att göra tidigare. Den har verkligen höjt sitt värde!

I Drömhörnan blommar bl.a. nepetan, stenkyndeln, den vita trädgårdsnattviolen och skogsastern.

På borggården blommar de röda pelargonerna vidare.

Det har varit ett mycket bra år för änglatrumpeterna som har blommat i flera omgångar och jag hoppas att alla de här knopparna ska hinna slå ut innan kylan som drar ner från norr kommer i nästa vecka.

Jag upptäckte en rosa gurkörtsblomma i trädgårdslandet. Om det beror på ph-värdet i jorden eller om det är av annan anledning får vi forska vidare på. Jag ska samla in fröerna senare. Det är ju inte dirket vanligt med rosa gurkörtsblommor. Någon som sett det tidigare? (den blå och den vita blomman har jag lagt dit för att jämföra)Kommentarer
Postat av: emilias gömmor...

Åhh så vackert! Tappar andan!Kram Mimmi

2011-10-01 @ 11:34:40
URL: http://www.emiliasgommor.blogspot.com
Postat av: Carina

Satte Gurkört förförra säsongen och när blomman kom ändrade den färg under dagen,som nyutslagen i vitt ,sen rosa och sen blev den bestående blå..

2011-10-01 @ 12:01:20
URL: http://hosttradgarden.blogspot.com
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Mimmi: Kul att du gillar!Carina: Man får väl sätta sig en dag framför en blomma och se hur den förändras...

2011-10-01 @ 21:02:39
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: billan

Det tog tid...men nu ser jag alla dina fina bilder:) Det ska bli spännande att se vad det blir på borggården nästa sommar, om du hittar några nya kompisar till de härligt röda pelargonerna.

Ha en fin fortsättning på helgen!

2011-10-01 @ 22:51:19
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com/
Postat av: Blomkärringen

Härliga höstfärger och fina blommor, det är ju helt underbart väder, det värsta är att jag inte riktigt vill inse att det strax är vinter.. undrar om spaden kommer under tak i år...Måste läsa på mer om "valnötsträdet" på översta bilden, har för mej att den skulle kunna klara sig i 5:an, fint är det med sina stora blad, härlig höstfärg. Får bli vinterstudier...(:DTack för fina bilder!

2011-10-01 @ 23:52:40
URL: http://blomkarringen.blogspot.com/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

billan: Det är redan bestämt vilka växter som blir kompisar till de röda pelargonerna nästa år. Ha det skönt där i torpet!Blomkärringen: Klicka på länken under bilden så kommer du till Dagens växt - Manchuriskt valnötsträd. Jag kan verkligen rekommendera det trädet.

2011-10-02 @ 07:50:34
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0