Site Meter

Än är det långt till vårI morgon är det den första februari och vi har avverkat den tyngsta vintermånaden. Nu kommer en kortis på 28 dagar och sedan är vi inne i vårmånaden mars. T.o.m. en vinterhatare som jag börjar se ljuset i tunneln.
På Bosse Rappnes Slottsträdgården Ulrikdal var hela uteträdgården inbäddat av snö och det ser nästan ut som om man i höstas hastigt släppte allt man höll på med och flydde inomhus, in till de fina växthusen.

Inne i växthusen var det Sankt Paulior som märktes mest nu, men på några bord fanns även Streptocarpus x hybridus och pelargoner. En av personalen jobbade inne i ett av de stora växthuset - med att plantera om pelargonplantor. En fin arbetsmiljö och där musik på lagom volym gjorde det extra trivsamt.

I butiken var det ingen större rush den här lördagen men i caféet var det mycket folk som vanligt. Där det blev en långfika och man kan från fikaplatsen blicka ut över odlingen.

Som sagt så är det långt till våren och det märkets på Slottsträdgården Ulriksdal idag. Lite mer vårkänning blir det här ute den 18 februari då det är Tulpankväll. Följ gärna deras blogg.

Hittade en fröpåse i butiken...en ny sort som jag ska berätta om senare.


Kommentarer
Postat av: billan

Än är det långt kvar innan "blåsippan niger och säger att nu är det vår".....de börjar det bli nog med vinter även för mig!!!

Undrar var du har i din hemliga fröpåse..????

Jag sitter i månskenet, tittar på arkivbiler från sommaren som var och lyssnar på Yusuf Islam.

Må så gott!

2010-01-31 @ 23:44:28
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com/
Postat av: Hav utan hamnar

Japp, nu börjar man så smått skåda ljuset i den "oändliga" tunneln. Vi har en bit kvar men vi går åt rätt håll. Snart kommer friheten till oss ett par månader och det är vi inte direkt bortskämnda med i det här landet.Lev väl!

2010-02-01 @ 10:38:33
URL: http://havutanhamnar.wordpress.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

billan: Yusuf var bättre som Cat...eller hur?Hav utan hamnar: Vår och frihet blir fint. Lev väl själv och hoppas att du hittar en hamn framöver.

2010-02-01 @ 22:38:08
URL: http://gardener.blogg.se/index.html
Postat av: AnnaKarin

Åh, du har verkligen fångat vinterstämningen hos oss perfekt! Må så gott nu!

2010-02-05 @ 08:31:18
URL: http://ulriksdal.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

AnnaKarin: Det är verkligen vilsamt att komma ut till er. Bara att vandra omkring bland alla blommor och att långfika. Må gott själv och jag hoppas att vi träffas någon gång där hos er.

2010-02-05 @ 13:17:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0