Site Meter

Löften


Villa d´Este

Vi har hunnit en vecka in på det nya året nu och jag har gett många nyårslöften i år, på så vis kanske jag klarar att hålla något av dem hela året ut och förhoppningsvis ännu längre. Jag gillar det här med att börja om...vända blad och starta om på nytt.
Vet inte om jag ska sluta med något utan i stället börja.....börja leva på ett annat sätt....eller det låter för stort,  jag ska försöka att finputsa eller utveckla mitt liv. 
I den här åldern förväntas man att ha blivit klok och bör ha hittat sin plats och sitt sätt att fungera i livet. Vet inte om det där stämmer på mig direkt men jag känner mig lugnare och säkrare på vad jag gör och tycker nu. 

Mitt första nyårslöfte blir ändå att försöka stå för allt jag gör och säger och även bara göra sånt som jag tycker om...även om vissa arbetsuppgifter kan bli en aning påtvingade. Jag menar att jag kan ju inte hoppa över gräsklippningen för att i stället börja anlägga en massa planteringar överallt. Menar att jag vill njuta av livet så mycket som möjligt och bara göra sådant som känns rätt för mig själv.

Om vi lämnar flummet nu och går över till mer vardagliga sysslor och tankar. Jag ska börja sortera mina sopor bättre. Även om alla mina grannar kastar alla sopor i samma påse så skulle jag känna mig bättre om jag själv sorterade soporna. Så!

Jag ska börja laga mer mat....sluta med färdiglagad mat (kanske inte helt men....). Ska börja laga mat på söndagar och göra lådor som ska räcka under veckan. Skräpmat och dåliga matvanor är ett lika stort hälsoproblem som rökningen idag sägs det. Jag vill hålla mig frisk helt enkelt. Så!

Det här med dagens kommunikation kan stressa mig till vansinne ibland. Det finns tillfällen då bägge telefonerna ringt samtidigt och just då har det plingat till i datorn att jag fått mail och i telefonsamtalet jag talar i försöker någon annan nå mig med sms eller liknande. Det håller inte. Mitt nyårslöfte blir att inte alltid svara i telefon eller att direkt svara på sms eller mail. Sätta mobilen på ljudlöst som jag vet att flera av mina närmaste gör...varför ska inte även jag kunna göra det? Så!

Så det här med bloggandet. Det här är känsligt. Skulle jag skriva att jag ska blogga mindre så får jag skit för det av mina närmaste som bara tror att jag fiskar kommentarer. Så därför blir årets blogglöfte....att jag ska blogga mer! 
Jag ska fortsätta att besöka trädgårdar, mässor, utställningar och andra platser och alltid säga vad jag tycker (hör ni det ni i Ringarum!). Kommer också att fortsätta med Dagens växt och Dagens trädgårdsbok och försöka vandra lite mer i Stockholm och fota och skriva om det. 
Jag läser ungefär tio bloggar nästan dagligen.....men jag kommenterar inte alltid i bloggar. Ibland kan jag känna mig tvungen att göra det bara för att det ska vara så i bloggvärlden.....måste tänka om där. Så!

Ett annat löfte är att hålla de löften som jag gett! 
Någon annan som har några nyårslöften?

...och som vi så många redan önskat varandra....God fortsättning på 2009!

Dagens låt
Dom sista drömmarna med Winnerbäck....eller Jonathan 5 år.

.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Spännande det där med nyårslöften! Själv håller jag mig till 5-årsplaner, men det består ju av både större och mindre mål och/eller löften.

Och det är roligare att börja än att sluta med något - mer positivt. Lycka till!

2009-01-06 @ 08:34:05
URL: http://www.kollitott.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Jag har också en femårsplan att lämna Stockholm...men den planen har jag haft i tio år nu. Lycka till med din hemliga femårsplan Katarina....och en än gång...mycket fin är den din nya blogg!

2009-01-06 @ 08:39:05
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Londongirl

Många kloka ord var det här. Det där med att inte alltid vara tillgänglig började jag med för drygt ett år sedan och det visade sig vara så skönt. Det fungerar faktiskt ändå även om man inte alltid svarar på en gång på allt som blippar in i mobil och dator.Det där med maten vill jag också få ordning på. Visst mår man mycket bättre när man lagar den själv och vet vad den innehåller.

Jag har tänkt att jag ska börja baka mer eget bröd just av den anledningen också.

Blir så irriterad när man läser innehållsförteckningarna på våra livsmedel och det är så mycket skräp i dem.Men vad glad jag blir att du fortsätter och inte skriver att du ska dra ner på bloggandet. :-)

2009-01-06 @ 09:36:36
URL: http://tankevagor.blogspot.com
Postat av: Karin A

Äsch, hade skrivit en lång kommentar, som jag lyckades trycka bort. :/Nåväl, kul att läsa om dina nyårslöften. Efter att själv ha skrivit om ett par av mina har jag insett att många inte gillar att avge nyårslöften. Jag har svårt att förändra saker om jag inte har gett mig själv ett löfte så jag tycker det kan vara en bra grej. Förutom de lite mer "lätta" sakerna jag redan skrivit om på bloggen har jag lovat mig själv att träna mer i år. Hittills har det blivit dagliga promenader men framöver ska det även bli motions- och styrketräning.Att göra sådant som man mår bra av och fånga dagen är nyttigt men det finns ju såklart svårigheter även med det. Lycka till! När det gäller bloggandet låter det bra med fler inlägg. Jag ser fram emot att läsa mer om och se mer från Stockholm! Själv tillhör jag visst de som får många kommentarer. Det beror nog till stor del på att jag har varit flitig på att kommentera själv. Jag tycker faktiskt det är nästan lika kul att kommentera hos andra som att skriva själv. Själva grejen med bloggandet för mig är kommunikationen. Med två års bloggande har jag fått många nya "vänner" och som det känns viktigt att skriva hos. Samtidigt tycker jag det är en bra tumregel att endast kommentera när man själv vill och känner att man har något att säga.Lycka till med sopsorterandet, matlagandet och kommunikationen!

2009-01-06 @ 09:44:56
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: HelenJ

Det låter som vettiga löften - dvs möjliga att hålla... Själv ger jag aldrig några löften just vid nyår - jag brukar ha glömt bort dem redan ett par dagar senare. Men bestämmer jag mig för något (när som helst under året) försöker jag hålla det.

Jag är ganska så ny i bloggvärlden men jag har redan upptäckt hur givande det är! Särskilt kommentarerna på min blogg ger mig otroligt mycket, och jag kommenterar mer och mer själv också. Men man ska inte känna att man är tvungen att kommentera bara för att man har varit inne på en sida. Har man inget att säga är det bättre att vara tyst=).

Ser fram emot fler fantastiska inlägg från dig under året! God fortsättning! /Helen

2009-01-06 @ 10:45:09
URL: http://helenjs.tradgardsblogg.se
Postat av: Inkan©

Hoppsan... det blir en hel del du kommer att strunta i :) Man ska inte ge löften - och inte offentligt -fast å andra sidan kan man ju se dem som utmaningar.

Mina löften ligger gömda i en låda... Det viktigaste tror jag är 'Att ha en lätt packning för det underlättar vandringen.'God fortsättning!2009-01-06 @ 13:55:42
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Lena

Nejnejnej, man har inte alls hittat sin plats i den här åldern. Snarare börjar jag känna att det blir till att skynda sig för att hinna pröva på allt man vill. Men visst finns det ett annat lugn och en annan säkerhet.

Du får blogga och kommentera precis efter eget huvud men sluta inte med Dagens Växt - de är rena skollektionerna - tack tack.

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Londongirl: Ok..vi lagar mat och bakar bröd i år..så får det bli!Karin A: De flesta tycker tydligen inte om nyårslöften men jag ska försöka att hålla dem.HelenJ: God fortsättning och lycka till med din egen blogg, jag följer den!Inkan: Jaha...man ska inte ge löften offentligt...tänkte inte på det. Då tar jag tillbaka dem här...och håller dem för mig själv!Lena: Så skönt att höra...då kan jag fortsätta att söka min plats i livet. Tack Lena...

2009-01-06 @ 17:17:10
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: billan

Kan inte påstå att jag direkt avgett några nyårslöften. Men det är klart när man sitter där vid tolvslaget och funderar över året som gått dyker det upp en del planer eller låt säga löften för kommande år.

Planer finns för sopsortering, en varmkompost skall byggas. Här betalar vi massor för grönsakerna och frukten: först kilopriset på råvaran sedan kilopriset som sopfirman tar för att frakta bort skal och rens... Inte bra vare sig för miljön eller plånboken!!

Tänker också ägna mer tid åt mina gitarer, kanske också ge munspelet jag fått av sonen en chans!

Även jag gillar det där med att vända blad och starta på nytt.

De där du sa om bloggandet låter bra, och man behöver inte kommentera för kommenterandets skull. Men en kommentar nån gång ibland gör en bloggare glad, hi hi

Lycka till med dina löften, bra med att börja .. istället för att sluta med en massa.Till sist vilken bra tolkning av L.Ws Dom sista drömmarna som Jonathan 5 år framför.

2009-01-06 @ 17:47:29
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: Katarina

Lyssnade äntligen på dagens låt med Jonathan och blir alldeles tårögd - och det blev nog hans farmor också.

Underbar!

2009-01-06 @ 18:20:39
URL: http://kollitott.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

billan: Gitarr och munspel låter bra...en kvinnlig Uffe på gång?Katarina: Ja han är helt strålande!

2009-01-06 @ 19:37:16
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: The Intercontinental Gardener

Först och främst - gott nytt år, Slottsträdgårdsmästaren, må det nya året frodas och grönskas, i alla avseenden!Nyårslöften har inte varit mitt starka område, men i år lovade jag två saker: att skriva mer (vad, det får visa sig) och att skratta mer, speciellt åt mig själv. Och om en ny trädgård uppenbarar sig, lovar jag att odla mer, men det rår jag inte helt över själv...

Postat av: Ramona K

God fortsättning!

Mellandagarna och nyår försvann i en dimma för min man och jag då vi drabbades samtidigt av en riktig elak forkylning. Vi måste tacka nej till inbjudningar och orkade bara skåla varandra med brustabletter innan vi lade oss igen 5 minuter efter tolvslaget. Men detta stärker mig när det gäller nyårslöften. Jag ska fortsätta försöka leva mer i NUET. Vara tacksam för varje dag och njuta av det livet ger och det man ordnar för sig. Jag kan t o m uppskatta faktum att nu som pensionär kan man koppla av och vara sjuk i lugn och ro - inte ha dåligt samvete för det som inte blir gjort, eller släppa sig till jobbet långt innan man har återfått krafterna.

Snart ska jag så årets chiliväxter. Min stora olivträd ser ut att stortrivas i växthuset - den första övervintringen. (En del av växthuset har vi lite värme i). Citrusbusken har klarat sin andra vinter galant. Tokigt bara att den får så mycket frukt nu när man inte sitter i växthuset. Flera chiliplantor har övervintrat. De som inte gör det betalar tillbaka för att jag inte orkade vattna när jag blev sjuk....

Ska fortsätta tillverkning av egna olivoljetvålar (med lut - spännande) och tvättpulver.

Ska köpa en ukulele! Sedan får jag sätta igång med självinstruktioner via nätet eller gå en kurs.

Våra små barnbarn, äldsta sonen och svärdotter återvänder till Uppsala från Bergen inom några veckor. Livet är underbart!

Ramona K

2009-01-07 @ 13:26:00
Postat av: Anita

Oj ... jag förlorade mig din länk från Villa d´Este. Där har jag också varit och kände igen mig. Men jag hade nog lite mer tur för det var inte så mycket folk som det verkar varit när du var där. Men visst är vattnet vackert. Jag trodde inte jag skulle tycka om Villa d´Este men det gjorde jag. Fast min favoritträdgård i Italien är ändå Ninfa. Där var vi innan det var öppet för säsongen för allmänheten så vi hade trädgården helt för oss själva. Helt enkelt underbart var det. Jag glömmer det aldrig.Nyårslöften ... jag sällar mig till matlöftena. Jag ska bli duktigare på att planera, inte slänga mat av rent slarv (att man köper för mycket, glömmer bort det etc). Och så ska jag leta smarriga recept på billiga råvaror. Det finns massor av sådana.Ha nu en skön ondsdagskväll i vinterkylan!

Anita

2009-01-07 @ 17:31:17
URL: http://anitalinder.wordpress.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

The Intercontinental Gardener: Gott nytt år till dig också. Skriva mer låter bra!Ramona K: Aj då...inte kul med förkylningar. Köpa ukulele...det är bra, billan skulle spela gitarr och munspel, vi kanske skulle bilda ett band? Jag kan spela bas!Anita: Visst var Ninfa fantastiskt men jag föll även för Villa Lante...finns spaningar på de trädgårdarna på min andra blogg. Bra nyårslöften Anita!

Ha en skön kväll du också!

2009-01-07 @ 17:46:19
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Elin

"om vi förlorar varandra här i vimlet, så minns att jag står bakom dig" dom raderna får mig att rysa..ville bara säga det :)

2009-01-07 @ 22:49:46
URL: http://endastelin.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Elin: Jag håller helt med dig! För du menar väl rysa av att det är så vackert?

2009-01-08 @ 16:44:10
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0