Site Meter

En söndag


Av alla bilder jag tog så orkar jag bara se på den här ljusgula stockrosen.

05.00 Vaknade av mobilen trots att det var söndag. Det var fotboll på TV. Barcelona är i USA för att spela träningsmatcher och mötte nu Beckhams LA Galaxy där Barca vann med 2-1.
07.00 Tog bilen in till stan för att fånga morgonljuset. En fiskare vid strömmen hade fått en gädda på nästan 5 kg som låg på trottoaren.....gäddan alltså. Fotade lite i Kungsan...det blev inget bra.
07.30 Vandrade runt i Vita Bergen för att fota. Det blev inget bra.
08.30 Vandrade runt i Eriksdalslundens koloniområde och fotade. Det blev inget bra.
09.00 Blev bjuden på te som hette koloni hos bloggaren Kollitott vid hennes lott. Det var trevligt. Hon hade lugna färger i sin trädgård.
10.00 Gick bort mot Tantos koloniområde och fotade. Det blev inget bra. Undrar just varför jag skulle fånga den här söndagens ljus. Tog en kaffe på café Rackaren vid Tanto innan jag återvände till hemmet. Koloniträdgårdarna prunkade verkligen där uppe på söder och de små trädgårdarna var fyllda av blommor i alla färger och jag blev helt yr i huvudet.  Längtade efter steniga stränder på östra Gotland. Tror att jag känner en trädgårdsmättnad just nu och behöver se annat än blommor......och uppdraget gör mig en aning trött och stressad....samtidigt som det är lite spännande...
12.00 Somnade.
14.30 Jobbade vidare.
18.00 Sitter på balkongen och läser, tar ett glas vin och kollar på den intensiva båttrafiken nere på sjön. Känns tomt när jag tittar bort mot Fredhäll...

För ett år sedan
För två år sedan
För tre år sedan
För fyra år sedan




Kommentarer
Postat av: Yo

Har själv tänkt att om man jobbar med trädgårdar o parker skall man ha lägenhet med balkong nära jobbet o en stuga vid havet eller mitt i stor skogen.Det kan faktiskt bli för mycket annars. Kram Yo

2009-08-02 @ 19:17:07
Postat av: Lena

Gick förra våren en kurs i Trädgårdsrehabilitering på rehabträdgården på Alnarp. Och då brukade vi trädgårdsingenjörer skoja om att ifall vi blev utbrända så skulle vi INTE bli friskare av att försöka rehabilitera oss i en trädgård. Snarare ännu mer helstressade...

Postat av: Ruben

Inte vara överambitiös nu Slottis, är säker på att dina bilder är lika fantastiska som vanligt, det är bara du som inte ser det!

Spännande med din hemlis, men svårt att gissa vad de kan vara. Du ska väl inte ge ut dina memoarer? ;-) Ha det gott! /Ruben

2009-08-02 @ 21:05:47
URL: http://rubensrabatter.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Yo: Så sant!



Lena: Kala klippor eller sten- och sandstränder är det bästa botemedlet mot för mycket trädgård.



Ruben: Memoarerna spara jag nog tills jag blir pensionär en gång i framtiden och bilderna blev verkligen inte bra...bara en massa blommor vars färger tävlade om vilken som skulle framhävas mest. Är trött på färger....ska leva svartvitt ett tag nu,

2009-08-02 @ 21:33:07
Postat av: Kalle

Hoppas det där uppdraget kommer att vara värt den inte så lilla "aning" trötthet och stress jag kan läsa mellan raderna.

Du behöver semester. Nu!

2009-08-02 @ 22:22:24
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kalle: Ja du har rätt...det är snart dags att ställa gräsklipparen på hyllan ett tag. Semestern närmar sig...

2009-08-03 @ 04:53:00
Postat av: Anita K.

Når man fotograferer mye, kan man ha dager hvor absolutt ikke noe stemmer. Slik er det dessverre noen ganger. Kreativ kan ingen være på kommando. Jeg likte stokkrosebildet ditt meget!



- Vi har ikke hatt mye til sommer og sol herover... ;-)

Postat av: Lillebeth

Det låter som du behöver vila. Mycket. Undrar vad uppdraget består i och av. Men på onsdag alltså, om jag inte missförstått, är du färdig. Kan du vila sedan då?

2009-08-03 @ 09:47:53
URL: http://vidbergetsfot.blogspot.com
Postat av: Londongirl

När blir det Gotland för dig?

2009-08-03 @ 13:40:33
Postat av: Monika

Har aldrig besökt Gotland men vill gärna åka dit och undrar vad du gillar bäst där?

2009-08-03 @ 17:42:24
URL: http://icole8.wordpress.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anita K: Visst är det så att man har bättre eller sämre fotodagar.



Lillebeth: Vila kommer snart och jag ska inte överdriva om det där uppdraget. Bara det att om jag ska göra något vill jag ha det gjort...så fort som möjligt. Det handlar inte om någon bok som några trodde...långt ifrån faktiskt. Jag berättar i höst.



Londongirl: Det blir vecka 34. Ska du också dit?



Monika: Det går nog inte med några meningar att säga vad jag gillar bäst med Gotland. Det är hela den vackra ön och atmosfären. Allt från långa sandstränder, steniga stränder till mörka augustikvällar i Visby. Lugnet på östra sidan och solnedgångarna på västra sidan.

2009-08-03 @ 21:23:43
Postat av: Katarina

Tack för besöket, synd att bilderna inte blev bra. Spännande att se resultatet av "uppdraget" ;O)

2009-08-04 @ 20:37:25
URL: http://kollitott.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Det är jag som ska tacka. Det var nog ett märkligt ljus den dagen.

2009-08-04 @ 22:08:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0