Site Meter

Vit brunnäva

Namnet kanske låter lite märkligt och som vanligt blir det latiska namnet bättre att använda - Geranium phaeum ´Alba´.  När jag i veckan besökte antroposoferna så köpte jag några av dessa vita brunnävor i handelsträdgården Nibble i området. Eftersom jag tycker mycket om nävor och även vita blommor så tror jag att den här nävan kommer att bli perfekt. De är nu planterade invid en stjärnmagnolia i slottsparken
15392-205415392-2053

Nävor
Nävor i Drömparken


Kommentarer
Postat av: Ronja

Åh, så söt hon var! Den där kände jag inte till. Måste spana in henne närmare. Ett besök till Antroposoferna nu låter inte helt fel... I helgen kanske! Jag har aldrig varit där så här tidigt på året förut, bara runt semestern. Bra idé - tackar och bockar!

2008-04-24 @ 22:18:05
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Claus

Förra vita nävan du beskrev hette Kashmirnäva. Den står på min inköpslista. Och nu denna fina växt. Det får väl bli bägge sorterna :-)

2008-04-25 @ 06:53:40
URL: http://lotten5.blogspot.com/
Postat av: Anna

Jättesöt näva! *vill ha* Hur hög blir den?

2008-04-25 @ 08:12:13
Postat av: Ruben

Om den vita varianten av brunnävan beter sig som den brunlila varianten anbefaller jag försiktighet! Den senare går vi hårt åt för att den inte ska sprida sig för mycket. De står i lerjord och det kanske är mumma för en brunnäva?! Försöker nu få den att sprida sig i skogspartiet i stället, för där kommer de att bli jättefina och jag tror det kommer att lyckas! Den är helt klart vacker och värd att odlas - på rätt ställe! /Ruben

2008-04-25 @ 11:35:30
URL: http://ruben.tradgardsblogg.se
Postat av: matte

jag hade ingen aning om att brunnävan fanns i vitt. Vill också ha! den var jättefin. Jag har den vanliga brunnävan och den täcker bra men blommorna är inte så framträdande som jag skulle önskat.
ha en trevlig helg!
matte

2008-04-25 @ 12:25:38
URL: http://femtinio.blogg.se
Postat av: Lotta

Då är jag rik =) Jag har nämligen två stora ruggar med vit Brunnäva och nu är bladverket 1 dm högt. De växter till sig bra på en säsong och blir rätt så höga men är helt bedårande söt =) Fina bilder från Rosendal och det är ännu ett ställe jag inte varit på... får snart skaffa mig en husbil och fara land och rike runt för att se allt =) Ha en trevlig helg 8`)

2008-04-25 @ 22:35:47
URL: http://lotta.tradgardsblogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Som i alla trädgårdar så borde man se dem vid många tillfällen under året. Trädgården är absolut värt ett besök nu.

Claus: Det är bara att handla vidare...

Anna: Om den blir som den vanliga brunnävan så kan stjälken bli över en halvmeter.

Ruben: Brunnävan som så många andra nävor är marktäckare och det är meningen att de ska sprida sig....jag hoppas verkligen att den här sprider sig vild.

matte: Den vanliga brunnävan ska man krypa nära inpå för att se det vackra.

Lotta: Då är du rik.

2008-04-26 @ 07:11:49
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0