Site Meter

Stockholm Stockholm stad i världen

Rosen heter Stockholm och borde finnas överallt i Stockholms gröna rum.
 
 
I år har jag följt växtligheten i Stockholm extremt noggrant från den första vintergäcken och kommer att leta rätt på den allra sista blomman sent i höst. På så vis har jag nu koll på när de flesta växter börjar blomma i huvudstaden. När jag tittar tillbaka på växtsäsongen så inser jag ännu en gång hur vacker Stockholm är, staden i världen som är och förblir mitt hem.
 
Hösten närmar sig alltmer och jag hoppas att den blir vacker och färgsprakande, innan all växtlighet går i vintervila. Regnet öser ner utanför mitt fönster och Lexus sover i sin mjuka säng intill mig. Varken han eller jag har någon tanke på den vanliga långpromenaden bort mot koloniområdet den här morgonen. Idag får det i stället bli korta promenader med regnrockarna på.
 
Den här bloggen kommer att få nytt liv framöver, då jag har planer på att börja skriva Stockholmsdagboken igen. Tills dess finns jag på Stockholms gröna rums Facebooksida, se här och på Instagram.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anita

Den rosen har jag haft och jag tyckte mycket om den.
Är glad när jag läser att dagboken kommer tillbaka. Har saknat den!

Ha det gott och fortsatt fin vecka!
/Anita

2022-09-13 @ 10:27:02
URL: http://https://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Liza

En så vacker och skir färg på rosen. Den har jag aldrig sett förut. Härligt att du börjar med dagboken igen.

2022-09-13 @ 14:08:25
Postat av: Hasse

Roligt att du gillar dagboken Anita.Den kanske dock dröjer till årsskiftet. Ha det gott du också!

2022-09-15 @ 08:13:31
Postat av: Hasse

Stockholmsrosen är verkligen vacker med sin milda gula färg. Fint att du gillar dagboken Liza.

2022-09-15 @ 08:15:06
Postat av: Susanne Tupy

Hej Hasse!
Har följt din blogg med ojämna mellanrum i ett antal år och tycker mycket om den! Det är förstås mycket jobb med att skriva men härligt att läsa i det lite längre formatet...
Tack för alla tips om ställen där man kan kolla på olika trädarter, som man funderar på att plantera - metasequoia-lunden vid Hornsbergs strand, t ex… 😊

Nu undrar jag vad du som trädgårdsmästare och stadsträdgårdsvandrare tänker om den ganska nyanlagda Hälsingeparken, vid Norra stationsgatan. Är det framtidens stadspark?? Liten, kompakt, med en lekpark för tonåringar och massor med nya arter? Den står i underbar kontrast till den förödelse som Stockholms Stads parkpolicy lett till i de stora gamla parkerna, som snart är renrakade på allt utom gräsmattor och stora fullväxta träd - menar jag alltså. (Staden menar nog att de blir säkrare på något konstigt sätt). Hur tänker du??
Många hälsningar / Susanne

2022-10-21 @ 11:54:26
Postat av: Hasse

Hej Susanne! Ja bloggen ligger lite i ide just nu, men jag har planer på att starta min Stockholmdagbok igen nästa år. Nu finns jag i stället på Facebook med namnet Stockholms gröna rum. Jag vet inte om du menar Hälsingetäppan som ju är en stor lekpark. Jag håller inte med din kritik mot Stockholms stad utan tycker att våra parker är vackra och där det ständigt planteras nya växter. Det är som om stockholmarna måste klaga på Stockholms stad, hur de än beter sig. Våra parker är utsatta för ett hårt besökstryck både under dagar, kvällar och nätter och det går givetvis inte att ha praktträdgårdar med de förutsättningarna. Mängder av nya spännande träd planteras och så mycket perenner som idag finna i parkerna har det aldrig tidigare funnits. Jag vet inte om du menar att vi ska ännu fler lekplatser i parkerna eller?

2022-10-21 @ 20:07:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0