Site Meter

Midsommar på Kallgården i Jämtland

 
 
 
Det blev en vacker och mycket trevlig midsommar hos systerdotter Therese, hennes man Tobias och lilla Eira, som från och med januari i år driver Hotell Kallgården, några mil från Åre i Jämtland. Hotellet ligger högt och utsikten över ängarna ner mot kyrkan och den vackra Kallsjön är fantastisk och när Åreskutans toppar bjöd på snö under hela midsommaren, blev det en aning magi! Ovanför hotellet där familjen bor mycket fint, dukades långbord i trädgården på midsommarfafton och nedanför låg sjön spegelblank i den ljusa sommarnatten.
 
 
 
Hotell Kallgården är ett familjeägt fjällhotell med anor från tidigt 1900-tal och erbjuder en vidunderlig utsikt över Kalldalen, Åreskutan och Kallsjön. Här hittar du lugnet med närheten till naturen.  
(Från Hotell Kallgårdens hemsida)
 
Besök hemsidan för att boka boende! 😀 Klicka här 
 
 
Tack Therese, Tobias och övrig personal, vi hade en fantastisk vistelse på det underbara hotellet och jag kan verkligen rekommendera att besöka denna vackra plats.
 
 
 
Blommande syrener, snö och 30 grader varmt under midsommaren
 
 Utsikt från restaurangens terrass
 
 Min kära syster och jag plockade blommor på midsommaraftons morgon. Snön låg kvar på Åreskutan.
 
Tobias, Therese och Eira. (Systers bild)
 
Den underbara skogsstjärnan hittade vi nere vid sjön
 
Nere vid sjön finns en fin liten badplats och en brygga med bänkar!
 
 Advent är aldrig långt borta...
 
Gulliga midsommarfina Eira
 
Midsommarfirande vid hembygdsgården.
 
 Fina tjejerna Therese och Eira
 
Som vanligt är jag mycket gladare än vad jag ser ut...
 
Therese och Tobias underbara lilla Eira var midsommaraftonens charmtroll och glädjespridare!
 
 
 
Ristafallet
 

Jag lånar från Wikipedia

Ristafallet är ett vattenfall i Undersåkers socken i västra Jämtland och är ett av Sveriges största fall. Fallet ligger längs Indalsälven, 17 kilometer öster om Åre, en knapp kilometer från E14 och en campingplats ligger i omedelbar anslutning till fallet. Den ligger 355 meter över havet.

En fridlyst, skogbevuxen ö delar av fallet i två delar, den norra och den södra delen. Ön skärmar av fallets halvor, så att den norra halvan inte går att se från den södra stranden och vice versa. Hela området har formen av en jättelik amfiteater. Fallet är totalt ungefär 50 m brett, 14 m högt och flödet är mellan 100 och 400 m³/s, beroende på årstid. Både uppströms och nedströms fallet finns sportfiske efter framförallt öring, och nedströms även harr.


Kommentarer
Postat av: Liza

Jämtland i mitt hjärta...min pappa var född där och jag har mycket släkt i hela landskapet. Kallgården har jag besökt och den ligger verkligen underbart till. Bara att njuta av allt det vackra. Ha en fortsatt fin sommar.

2022-06-28 @ 07:34:59
Postat av: Johan

Kul tips! På Kallgården har jag varit och trivts - men senaste gången var 1980... Kan absolut tänka mig ett nytt besök nästa sommar.

2022-10-19 @ 18:17:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0