Site Meter

Vecka 30, 2021 - Bjärehalvön och Kullaberg

 
Norrvikens trädgårdar 2 augusti 2021
 
 
 
Norrvikens trädgårdar är i särklass Sveriges vackraste trädgård med sina olika rum och stilar och nu i början av augusti är den fantastiska hortensiaanläggningen som vackrast. Tänk att jag en gång i tiden inte tyckte om hortensior! Nu älskar jag den storslagna blomsterprakten de bjuder på.
 
 
 Den här mäktiga vresboken är ett av de mäktigaste träden jag sett och det är alltid lika magiskt att vandra runt alla grenar som sträcker sig långt ut från stammen.
 
 
 
 
 
Vejbystrand
 
 
 
 
 
Vejbystrand var för mig en ny bekantskap i Skåne och jag kom verkligen att tycka mycket om den här platsen på Bjärehalvön. Här slipper man Torekovs och Båstads trängsel och stress, här råder lugnet med ljudet av vågorna som sköljer upp på stranden som är glest befolkad.
 
Det var verkligen underbart att vandra på strandhedarna längs havet där fåren betade och träden var vackert vindpinade. Dotter och jag fick uppleva en storslagen solnedgång i vackra moln den första kvällen!
 
Vi bodde mycket bra med utsikt över vackra slätter och med en tupp som väckte mig tidigt!
 
 
Kram
 
 Rummet med utsikt!
 
 
 
Arild
 
 
 
Jag föll totalt för den vackra byn vid havet, där jag övernattade på hotellet en natt 2010 på en höstresa genom södra Sverige. Skillnaden är stor mot grannorten Mölle som är mer av en turistfälla med bilköer och packat med folk. I Arild rådde lugnet bland alla dessa vackra gamla hus. Här vill jag bo...
 
 
 
 
 
Gamla Linköping 1 augusti 2021
 
 
 
 
På vägen ner till Skåne stannade vi i Gamla Linköping för att äta lunch, en underbar liten museistad, med gamla butiker och caféer. Vi valde Dahlbergs café.
 
 
 
 
Det var en härlig liten resa till vackra platser som jag med all säkerhet kommer att besöka igen!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Liza

Vilken härlig resa!! Gamla Linköping är verkligen nostalgi och Hortensiorna är underbara. Så många på en gång har jag aldrig sett. Tack för att du delar med dig och ger oss lite av varje från vårt vackra land.

2021-08-05 @ 15:24:21
Postat av: Hasse

Förlåt för sent svar. Hortensiorna på Norrviken har jag sett förut men det är lika fantastiskt varje gång jag ser detta skådespel!

2021-08-08 @ 20:17:11
Postat av: Christina

Norrvikens trädgårdar är fantastiskt! Och Arild är vi i just nu några veckor! 💙💚 Ljuvligt! Tack för dina bilder och kommentarer! 🌿

2021-08-09 @ 14:12:15
Postat av: Hasse

Nu blir jag lite avundsjuk faktiskt! Att ni är i Arild i några veckor! Jag tycker väldigt mycket om den platsen Christina!

2021-08-09 @ 14:18:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0