Site Meter

Stilla morgon i Minneberg

 
 
29 september 2020
 
 

En av våra vandringsvägar hemma i Bromma går utefter Minnebergs strand, där trädgårdsanläggningarna på 80-talet skapats med mycket känsla och kunskap. Jag skulle gärna vilja veta vem/vilka som ritat detta. Här blommar det fantastiskt fint från vår till sen höst och nästa år tänker jag följa årstidernas förändringar med hjälp av min kamera.

 

Morgonen var helt ljuvlig med dimma som lättade över Ulvsundasjön, ingen vind och Bromma bjöd på en magisk stillhet. Visst kom det något flygplan in för landning på Bromma flygplats då och då, med det är vi vana med här. Nu talas det att lägga ner flygplatsen som inte längre är lönsam och vi behöver kanske inte vänta ända till 2038, utan nu talas det om att det kan ske om några få år. Det vore helt underbart!

 

Vore det inte för pandemin så skulle tillvaron vara mycket bra just nu. Det verkar dock som om det blir en andra våg även i Sverige, som har haft mycket bättre siffror än resten av världen under ett par månader. Nu har trenden brutits och antalet smittade ökar igen för varje dag. Jag har varit försiktig hela tiden och fortsätter med det tills detta obehagliga och nyckfulla virus besegrats med vaccin och andra mediciner. Troligen kommer det alltid att finnas kvar fast inte lika aggressivt och vi kommer att lära oss att leva med det.

 

Jag vandrar vidare i stad och natur, med eller utan min fina kompis Lexus och nu när inte fåglarna sjunger så lyssnar jag på ljudbok när jag går, dock inte när Lexus är med. 

 

 
 
 
 
Ibland ser jag fortfarande de som badar i Minneberg.
 
Nu blir det nog inte så många middagar längre har för minnebergarna.
 
Vi borde nog ha tagit regnkappan ändå den här fuktiga morgonen, trots att det inte regnade. 
 
 En av planteringarna vid Minneberg.
 

Kommentarer
Postat av: Anita

Märkte samma sak imorse när jag var ute med Lucy. Vi blev blöta trots att det inte regnade. Vackert vid Minneberg. Vilka fina matbord. Och visst är det väl märkligt att en vissen Hosta kan vara så vacker.

Ha en fin avslutning på september. Nu vandrar vi in i oktober som också kan vara färgrik och vacker.

2020-09-29 @ 13:49:37
URL: http://https://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Liza Hansson

Underbar plantering du hittade. Man kan få väldigt vackra och trolska bilder när det är dimma. Fukten märks väldigt väl, Wellas läderkoppel blir halt.

2020-09-30 @ 07:19:57
Postat av: Hasse

Ja det finns många växter som är vackra i sitt vissnade Anita. Vilken ras är det på Lucy?

2020-10-02 @ 12:43:24
Postat av: Hasse

Ja visst var planteringen vacker Liza!

2020-10-02 @ 12:44:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0