Site Meter

Min ö i Stockholm

 Favoritbryggan vid Karlbergssjön
 
 
4 september 2020
 
Kungsholmen runt har blivit min vanligaste vandring nu för tiden och det beror både på att jag kan gå dit från mitt hem på andra sidan Ulvsundasjön och för att jag tycker så mycket om att gå utefter dessa omväxlande stränder. Det blir alltid medsols vandring eftersom jag inte vill börja med att klättra i Fredhällsklipporna, som kräver att man håller tungan väldigt rätt i mun och har full koll på sina fötter. Men bergen är verkligen en härlig avslutning på vandringen och det blir 17 000 steg (1 mil) när jag landat hemma i nästet igen. Från mitt fönster ser jag Kungsholmen varje dag, det är därför jag kallar den min ö i Stockholm.
 
Den här dagen fick jag mitt favoritvandringsväder, 18 grader och molnigt, men ändå ett vackert behagligt ljus. Nu när inte solvandrarna var ute, blev det lugnt på strandpromenaderna och alla Kungsholmens bryggor var lediga - som gjort för brygghäng med fika. 
 
Kaffe med kanelbulle på Café Eldkvarn vid Stadshuset är tradition och jag satt alldeles vid kajkanten och njöt av utsikten över Riddarfjärden. Några paddlare gled sakta förbi och en större båt lämnade Norr Mälarstrands kaj. Jag var helt ensam på caféet, men plötsligt kommer ett ungt par som kastade sig i vattnet med en vattentermometer, som visade den perfekta badtemperaturen, 20 grader. 
 
Utefter Norr Mälarstrand var det som vanligt ganska mycket folk, men borta vid Smedsuddsbadet blev det lugnare igen och när jag till slut klättrade i Fredhällsklipporna var jag nästan ensam. Under tidiga morgnar och sena kvällar trivs jag bäst att vandra runt ön och när det inte är vår med fågelsång, brukar jag lyssna på ljudbok eller på musik. Idag blev det Historiepodden. 
 
Jag har faktiskt inte så mycket emot att vi nu går mot hösten. Har tänkt renovera lite hemma i nästet och jag har tre nyutgivna böcker av Klas Östergren, Ernst Brunner och Björn Ranelid (som säger att han skrivit ett litterärt mästerverk), som väntar på att bli lästa. Spanska ligan i fotboll börjar snart igen och det ser till slut ut som om Messi trots allt stannar i Barcelona!
 
Jag har ett gott liv nu och på söndag hämtar jag min bästa kompis Lexus igen, som är nyfriserad!
 
 
 
Det nyrenoverade Karlbergs slott
 
Äggpaus på en brygga vid Barnhusviken
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Liza Hansson

Men så härligt! Lugnt och skönt utan trängsel.

2020-09-06 @ 08:11:54
Postat av: Majvor

Här kommer ett supertips om hur du kan spara pengar på shopping <3<3<3

https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Eller min favorit:

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

2020-09-06 @ 11:19:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0