Site Meter

Vecka 9, 2020 - Tillfällig vinter

 En nyfriserad Lexus hemma på Blockhusudden
 
 
 

24 februari - måndag 

 

Efter renoveringen har man nu börjat klätt av Villa Diorama, som ligger strax öster om Skansenentrén. När inplastningen avlägsnades, visades en mycket vacker fasad i en dämpad rosa färg, i stället för den tidigare och tråkigare gula. Många nya detaljer har gjort byggnaden till ett riktigt smycke bland alla vackra byggnader på Djurgården. Huset uppfördes 1846 och användes först som bildteater, men redan 1856 blev villan privatbostad och August Strindberg var en av hyresgästerna som tillsammans med sin bror Axel hyrde tre rum under vintern 1873-1874. På 1990-talet bodde även skådespelaren Margaretha Krook en tid i fastigheten, tidigare bodde hon på Långa gatan 11 i Djurgårdsstaden med sin man Stig Hammar som dog 1981, Margaretha dog 2001.

 

Intill den lysande blå Lusthusporten vid Djurgårdsbron, blommar snöklockorna tätt runt buskarna. Nu väntas snö och kyla i veckan och jag hoppas att det inte blir alltför kallt med tanke på allt som börjat blomma i parker och trädgårdar. För fotograferingens skull däremot får det gärna komma ett fluffigt snötäcke som kan lägga sig vackert över det som blommar, för att sedan smälta bort när jag fotograferat klart.

 

 

25 februari - tisdag 

 

Lexus var hos frisören och jag tog en kaffe med semla på Thelins konditori i Fältöversten, denna fettisdag. Kortklippt och underbart fin fick han glädjefnatt när jag hämtade honom, efter över två timmar hos duktiga Rebecka i Hjorthagen. Ännu ingen snö och kyla, men nu måste Lexus ha kläder på sig en tid framöver, tills pälsen växt ut något. 

 

 
 
Morgonvandring i ett vinterlandskap vid Djurgårdsbrunnskanalen
 
...och jag kan ine sluta fota det fantastiska kejsarovonet!
 
 Bryggan vid Parkudden
 
 

26 februari - onsdag 

 

Snökanonen som Expressen skrev om, har ännu inte börjat pumpa in snö över huvudstaden, däremot var vindarna mycket hårda från norr och drog rätt in mot Blockhusudden. Vattenståndet blev mycket högt och jag vet aldrig att jag sett Djurgårdsbrunnskanalen med så högt vatten. Bryggan nedanför Villa Parkudden var helt under vatten och längs promenaden bort mot Villa Dufvan slog vattnet upp på gångvägen.  

 

Vid Benny Anderssons Villa Lido och borta vid Källhagen var det stora översvämningar, då Djurgårdsbrunnsviken svämmat över. Nordanvinden dånar utanför fönstret och Lexus och jag gömde oss under sköna filtar i soffan. Nu har SMHI lovat snö...igen, den ska tydligen komma i natt.

 

 

27 februari - torsdag

 

Hur illa jag än tycker om snö, kändes det på något vis lite uppmuntrande när vi morgonvandrade i det plötsliga vinterlandskapet. Ett fluffigt täcke på några centimeter förvandlade 50 nyanser av brunt, till en tillfälligt kritvit och ren huvudstad.   

 

 

28 februari – fredag

 

Coronaviruset oroar. Nya fall i Stockholm.

 

 

29 februari – lördag

 

Julkortssnö föll över Djurgården under vår tidiga morgonvandring, men fram på dagen försvann det vita i plusgraderna. Fram på dagen vandrade jag över Tranebergsbron från Bromma, in till Kungsholmen och fick ihop tillräckligt många steg för att jag skulle bli nöjd. Att vandra är min träning. Vågade dock inte gå in på något café i lördagsträngseln. Vem vet var smittan finns…

 

 
 
Villa Diorama efter renoveringen
 
 Villa Diorama innan renoveringen 
 
 Snöklockor (klosterliljor) vid Lusthusporten på Djurgården
 
 Karlbergssjön när jag lördagsvandrade på Kungsholmen
 
 Persisk vårstjärna på Rindögatan på Gärdet...igen!
 
Våriris hemma i Traneberg
 
 Palettblommorna hemma i Brommanästet...igen!
 
 Min vackra vandrarkompis på väg hem från frisören.
 
 Nya sängen är underbart fluffig!
 

Kommentarer
Postat av: Anita

Såå fina bilder :D

2020-03-01 @ 19:26:16
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Liza Hansson

En vecka med några vinterdagar, skönt att det inte blev så långvarigt även om det lyser upp. Du får väl ta med lite fika och sätta dig ute nu när det är som det är. Vi brukar ofta ta promenader/vandringar med ryggsäck. Lexus blev väldigt fin <3

2020-03-02 @ 07:26:23
Postat av: Hasse Wester

Tack Anita!

2020-03-02 @ 08:25:55
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Ja nu vill vi ha vår på riktigt Liza. Lexus blev så fin!

2020-03-02 @ 08:27:05
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0