Site Meter

Coronatider

Den här ensamma svanen följde mig hela tiden när jag vandrade längs ån mellan Lillsjön och Ulvsvundasjön här i Bromma. Den sneglade ständigt upp på mig, som om den ville säga något. Eller var den bara hungrig? Vandra med svanar...
 
 
 
 
Det är som att vakna upp in i en mardröm varje morgon just nu. Nyhetssändningarna är fyllda av mörka nyheter, men det känns egentligen meningslöst att lyssna på alla experter på virussjukdomar och vad som blir följderna av smittan, eftersom det är ett helt nytt virus som ingen har någon erfarenhet av. Är det här naturens straff till oss människor, som är så ovarsamma om vår vackra planet.
 
I normala fall brukar jag leta vårtecken nu och njuta av att dagarnas ljusa tid blir allt längre. Bofinken brukar dyka upp så här i mitten av mars, vilket alltid är en högtidsstund för mig, men i år har jag annat att fokusera på. Hela världen håller andan! Hur omfattande blir den här smittspridningen och Sverige är som vanligt alldeles för försiktiga när det gäller att ta besvärliga beslut, som att stänga skolor mm. så som våra grannländer nu gjort. 
 
Själv har jag isolerat mig i mitt Brommanäste eftersom jag nu tillhör en riskgrupp och har handlat på mig en del livsmedel, så att jag klarar mig ett tag om det skulle bli brist i butikerna. Det kommer rapporter om att mjöl och toapapper är slut i de flesta butiker. Toapapper verkar vara det viktigaste att bunkra när det är kristid...! Handspriten var slut överallt, men det kom in ett litet lager i veckan och min dotter hann köpa varsin flaska till oss. 
 
Det som skrämmer mest är att sjukvården inte är rustat för en sådan här omfattande pandemi och skulle smittan släppas fri så finns det inte hjälp för alla. För att fly från all denna oro, så vandrar jag långt på dagarna och jag är mycket glad att det stora problemet som jag haft under hela vintern, med mina värkande leder nu är över och jag går obehindrat, nästan hur långt som helst...
Som en skön vandring runt Långsjön vid Segeltorp idag, där Herrängens gård med anor från 1600-talet ligger, en underbart vacker gård där folk satt på uteserveringen i marssolen. De vackra byggnaderna ligger omslutna av gamla ekar, stora syrenbuskar och knotiga gamla äppelträd. Hit återvänder jag med all säkerhet i slutet av maj!
 
För att hitta något ljus i mörkret, har jag planerat min vårresa till södra Sverige, i slutet av april och har bokat boende på flera olika platser. Efersom jag reser ensam i bilen så blir själva resan säker, men på platserna där jag ska bo, kanske smittan finns, så vi för se hur det blir! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Liza Hansson

Coronaviruset är inte roligt men man får göra så gott man kan. Vad skönt att du kan gå dina långpromenader igen. Långsjön runt är en fin promenad.

2020-03-16 @ 06:18:57
Postat av: Hasse Wester

Ja och Herrängens gård var verkligen fint!

2020-03-16 @ 08:45:14
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Monica

Hej! Min dator rensar bort mig då och då, ja mitt bokmärkesfält m m. Då får jag googla på mig själv och kom till dig och en kommentar jag gjort och på den vägen är det. Och nu ska jag titta på dina vackra foton och läsa dina fina inlägg. Svanen, så vackra de är och det såg ut som en oljemålning där den vilade om den gjorde det. Och idag först tyckte jag det kändes rätt dystert men gick ut i solen. Segeltorp och vid Långsjön bodde en kollega och han hade så fina trädgårdsfester men Herrängens gård kände jag inte till. Ska få ett besök. Hoppas du kommer iväg på en tur söderut, jag skulle nog ta med egna lakan och ett par kuddar, en filt att stoppa i påslakanet. Visst tvättar de (ska) mellan varje gäst men detta virus är rätt långlivat och i kläder och tyger stannar de en längre tid, är testat. Men inte i luften om man vädrar. Jag tror ju också att det är som en influensa för de flesta men är ju tyvärr lite dålig information om dem som tillfrisknat, många vill inte bli uppmärksammade som haft det, är ju så mycket skräckhistorier. Ha det så bra och vi hoppas på fler soliga dagar nu.

2020-03-16 @ 20:42:22
URL: http://engelsktporslin.blogspot.com
Postat av: Hans

Jag tror att det blir svårt att genomföra min vårresa efter de senaste rapporterna om viruset Monica. Tyvärr!

2020-03-18 @ 09:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0