Site Meter

Vecka 23, 2020 - Sista veckodagboken

 
 
Djurgårdsbrunn
 
 Nostalgi
 
 

2020 är ett deppigt år, men varje gång jag hämtar Lexus för att ha honom några dagar, förvinner genast det dystra. I morse började vi med att gå slingan runt Kaknästornet, det blev varmt tidigt så vi tog några vattenpauser under vägen. Vi har känt varandra i nästan 5 år nu och den lilla killen har verkligen förändrat mitt liv. Det är så enkelt det är att umgås med en hund, i varje fall med Lexus!

 

 

Under vår andra vandring hemma i Bromma, roade jag mig med att se vilka blommor som växte efter vår väg. Hundkex och midsommarblomster som är så fantastiska tillsammans, de rapsliknande ryssgubbarna lyser nästan ilsket gult och den vita löktraven som tycks växa överallt, börjar nu blomma klart för i år, den gula skelörten dominerar på många platser och förgätmigej charmar väl alla. Bland buskar och träd är det syrenernas, hagtornets och hästkastanjens tid. Häggblomningen har helt slocknat för i år. Hagtornets kritvita blommor lyser verkligen i skymningen och är en mycket god ersättare för prunus- och malusträdens blomning.

 

 

När vi kom hem blev vi bjudna på fika på gården av grannen Ove. Det var trevligt att prata en stund i skuggan, vi har ju både trädgård och fotboll som gemensamma intressen.

 

 

Inför vår tredje vandring ville jag hitta skugga, denna heta dag då temperaturen steg till 27 grader som mest. Vi kom överens om att gå runt sjön Judarn borta vid Åkeshov och det blev en perfekt promenad i djungellik natur dit solen inte nådde.

 
 
Traneberg
 
Grönskande vandringsstigar hemmavid
 
 Grannen Ove bjuder mig och Lexus på fika ute på gården.
 
 
 
Judarn
 
 När jag tittar bakåt i bilen...
 
 
 
 
 
Tisdag 2 juni
 
 
Kyrksjölöten i Bromma
 
 
 

Morgonens luft var klarare att andas än under gårdagens högsommarvärme. Värmen igår kom verkligen som en överraskning och under natten hade både Lexus och jag oerhört svårt att sova i den varma lägenheten, trots försök med både öppet fönster och en bullrande fläkt.

 

 

Vi gick efter stranden bort till Äppelviken, där gårdarna vid Stora Sjövillan svämmade över av syrener.

 

 

En mycket skön kväll i solen på Gärdet, när vi hälsade på min dotter.

 

 
Bromma
 
Tulpanernas tid går mot sitt slut
 
 Om ett täcke för några sekunder skulle vara på golvet, är Lexus där direkt och börjar bädda
 
 
Gärdet
 
 
 
 
 
 
Onsdag 3 juni
 
 
Hagaparken
 
Stora pelousen
 
 

Vi vandrade i Hagaparken och jag tror aldrig tidigare att jag tyckt så mycket om den här stora vackra naturparken som den här förmiddagen. Den underbara junigrönskan med blommande midsommarblomster och den bästa vandrarkompisen vid min sida…eller lite före mig rättare sagt! Inga bilder idag på koppartälten, ekotemplet eller Haga slott. Idag var det fokus på naturen.

 

 

Fotade syrener i Bergianska trädgården

 

 

Tanken var att skriva den här bloggdagboken från midsommar 2019 till midsommar 2020. Jag nådde inte riktigt ända fram, utan avslutar här. Nu drar jag mig tillbaka ett tag och försöker hitta glädjen och lusten att skriva och fotografera för Stockholms gröna rum igen. Tack alla ni som följt med. Hoppas att snart vara tillbaka!

 

Här finns årets alla veckor samlade!

 

 

 
 
 Men allt är inte pelouser, slott och tempel i Haga. Här finns även fantastiskt vackra skogsområden.
 
Det enkla caféet i Hagaparken, som jag märkligt nog aldrig besökt. När jag gick förbi doftade det wienerbröd...
 
Stora Finnstugan från 1700-talet. Hej Malin och Frank, som bor här!
 
Vår fikaplats i Haga!
 
 Stora ängsytor med midsommarblomster finns i Haga, men vädligt svårt att fotografera i stekande sol.
 
 
Syrentider i Bergianska trädgården
 
 
 
 
Torsdag 4 juni
 
Centralbadets trädgård
 
 Utanför Spökparken på Drottninggatan
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Liza Hansson

Åh vad jag kommer att sakna dig och din blogg. Jag tror att du vet hur mycket du betyder för många av oss. Hoppas du kanske lägger in några ord och bilder ibland. Lycka till med det du har framför dig och ge Lexus en extra kram. <3

2020-06-05 @ 06:27:12
Postat av: Hasse

Det känns fint att du gillar det jag gör Liza. Jag tar en paus en stund, så kommer jag tillbaka längre fram. Ha en skön sommar nu!

2020-06-05 @ 08:07:19
Postat av: Janicke

Håller med Lizas alla ord!
Ha det så bra det går, en fin sommar önskar jag dig.

2020-06-05 @ 11:05:45
URL: http://https://janicke365.blogspot.com
Postat av: Anita

Håller med det som redan sagts. Jag kommer att sakna dina inlägg Hasse! Det har varit väldigt trevligt med din veckodagbok och alla fina platser du förmedlat till oss via dina vandringar. Hoppas att du får fina stunder med din kompis Lexus och kan njuta av sommaren, trots situationen vi befinner oss i. Så småningom hoppas jag på nya inlägg från dig och Stockholms Gröna Rum. Tills dess ...

Ha en fin sommar och var försiktig därute!
Anita

2020-06-05 @ 13:51:14
URL: http://https://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Hasse

Jag önskar dig också en fin sommar Janicke!

2020-06-05 @ 14:58:58
Postat av: Hasse

Så fint att du följt med Anita och jag tycker att det varit roligt att skriva dagboken, det blev som ett trevligt jobb. Men på senaste tiden tappade jag glädjen med allt vad blogg och sociala medier heter. Men jag kommer att återkomma framöver. Trevlig sommar och var föriktig du också!

2020-06-05 @ 15:01:14
Postat av: Veronica

Hasse, Ja detta år har hittills inte varit det bästa och väldigt tråkigt att du slutar skriva dagbok:( men allt har sin tid och lust måste finnas med.
Ta hand om dig 💕
Kram

2020-06-07 @ 21:12:16
URL: http://sandacottage.blogspot.com
Postat av: Hasse

Dagboken tenderade att bli för dyster och jag återkommer när jag känner mer glädje. Ta hand om dig du också Veronica!

2020-06-13 @ 20:40:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0