Site Meter

Juni-juli 2020

 
 Barnhusviken vid Kungsholmen 17 juni
 
 
Kameran var med då och då denna märkliga, annorlunda och hemska sommar. Den här våren/sommaren hade jag väldigt svårt att uppskatta det som var vackert i trädgårdarna, så som jag brukar. Det var så mycket annat som störde. Men här är trots allt några bilder från juni-juli.
 
Att inte vara så intensiv på sociala medier har varit skönt, men det börjar bli dags att visa lite bilder igen tänkte jag.
 
Vet att jag inte ska stressa fram tiden, men jag längtar faktiskt till nästa vår, då vi förhoppningsvis blivit av med det stora virusproblemet och åter igen kan njuta av det vackra som trädgårdar och natur bjuder på.
 
 
 
Nationaldagsvandring runt Riddarfjärden och Långholmen
 
Det är alltid lika trevligt att möta Kerstin på hennes makalöst vackra äng på Långholmen, där de tidiga rosorna nu började slå ut. 6 juni.
 
 Nationaldagsfika på Stora Henriksvik på Långholmen och jag bytte den traditionella prinsessbakelsen mot en simpel men god kanelbulle. 
 
Jag träffade trädgårdsmästare Christina som berättade att Odla med P1 handlade om hennes trädgård Stora Henriksvik den 1 juni och jag började lyssna på podden på vägen hem. Vandrade från Bromma, runt Riddarfjärden och även runt Långholmen och hann hem just innan regnet kom.
 
 
 
 
 
 
Bryggsegling i Påsundet 12 juni
 
 
Mina fina vänner Per och Catherine i vackra träsnipan Tea. 
  
När Lexus får för sig att han måste ut klockan tre på natten 14 juni och jag tittar ut mot Kungsholmen. Tack Lexus för att jag fick uppleva den här vackra ljusa natten. Snart vänder det mot mörkret igen.
 
 
 Lillsjön i Bromma, i midsommartid. Under hela midsommarhelgen hjälpte jag min dotter att flytta! En annorlunda och skön midsommar! Men midsommarlunch i Sundbyberg blev det i varje fall. Tack Josefine och Viktor!
 
 
 
 
 
En favoritgård på Söder - Öbergska gården.
 
 Refugium i Erikdalslundens koloniområde 18 juni. Läs mer om den här lotten här! 
 
(null)
 Den hatade kirskålen blommar vackert vid min favoritstig i Bromma
 
 
 
 
Min underbara kompis Lexus som jag har lite delad vårdnad om, var hos mig under värmeböljan 25-28 juni då temeraturen låg runt 30 grader fyra dagar i sträck. Fläkten gick dygnet runt och hans kyldyna fanns alltid till hands, men trots det var det svårt att sova i hettan.
 
 
Södra Årstalundens koloniområde 1 juli
 
 
 
 
 
 
Kerstins rosäng på Långholmen 2 juli
 
 
 
Stora Henriksvik på Långholmen 2 juli
 
 
 
Båttur med Tea runt Kungsholmen 6 juli
 
(null)
Den 6 juli följde jag med Per och Catherin i deras mysiga träsnipa Tea på en härlig tur runt Kungsholmen och avslutade med middag vid en boj i Årstaviken! Vädret växlade mellan sol och regn. Här återkommer vi till hemmahamnen i Pålsundet.
 
 Karlbergskanalen
 
 
 
 
 
Mariefred och Gripsholms slott 7 juli
 
 En gata i Mariefred
 
 
 
 
 
Ännu en vandring runt Kungsholmen 10 juli
 
 Många gånger har jag gått runt Kungsholmen i år. Det är bara Tranebergsbron som skiljer mitt hem och Kungsholmen, så det är bara att dra på sig vandringsskorna och ge sig i väg.
 
 
 
Ulriksdals slottspark 12 juli
 
 
Planteringarna som brukar vara fyllda av sommarblommor var nästan helt tomma i år och det mesta som växte var ogräs. Antagligen på grund av Coronaåret. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Per

Härliga bilder som vanligt Hasse!

2020-07-12 @ 21:21:22
URL: http://whatgoodami.blogspot.com
Postat av: Hasse

Tack kompis!

2020-07-13 @ 12:15:45
Postat av: Anonym

Hej
Älskar dina fantastiska foton och din växtkunskap. Trist att du tycker att det är ett hemskt år och en hemsk sommar. Jag håller inte med dig! Det är vackert som alltid, vi har lärt oss en hel del tycker jag. Att värdesätta det vi har, att vi kan påverka klimater, mer tid för de som står oss närmast, att uppskatta det Sverige har och att i de flesta fall visa hänsyn till varandra.
För mig är det nog ett mindset - se det positiva i tillvaron så långt det bara går. Ha en fort satt fin sommar,

2020-07-13 @ 12:47:33
Postat av: Hasse

Jag förstår hur du tänker, men Coronaviruset har gjort att jag inte kunnat umgås med mina nära och kära på ett normalt sätt, lägg till en jobbig separation i början av mars. Allt detta har tyngt mig och tynger mig fortfarande. Hoppas på 2021!

2020-07-13 @ 12:55:12
Postat av: Liza Hansson

Tack för fina bilder och ord. Den första bilden från Barnhusviken, är det en synvilla eller har träden snurrat runt varandra?
Rosorna i Mariefred är bara för underbara!
En stor kram till Lexus.

2020-07-17 @ 06:31:33
Postat av: Hasse

Träden korsar varandra och speglar sig i vattnet. Naturen är påhittig! Lexus har fått kramen Liza...

2020-07-18 @ 10:32:36
Postat av: Linda Wikström

Hej Hasse! Jag fick din bok "Stockholms gröna rum" av min farmor som var trädgårdsmästare och den har varit så uppskattad. Dessutom är det roligt att du har bakgrund i Norrtälje som också är vår hemort. Nu har boken dessutom blivit ännu mer aktuell för mig då jag har börjat en utbildning inom trädgårdsskötsel och vi besöker flera av Stockholms parker. Det är så värdefullt att kunna bekanta sig med platserna i din bok innan själva besöket. Mina största rekommendationer till alla att införskaffa den! Dessutom har jag nu upptäckt den fina och intressanta bloggen. Stort tack för allt du delar med dig! Och Lexus - vilken charmig kompis :-) Önskar er en fin tid framöver. Vänliga hälsningar Linda

2020-08-08 @ 11:57:39
Postat av: Hasse

Vad roligt att du fått boken och hittat till min blogg Linda! Jag önskar dig all lycka med din utbildning, det är verkligen underbart att få jobba med väster! Tack och jag lovar att hälsa till Lexus också! Vänlig hälsning Hasse!

2020-08-08 @ 12:15:44
Postat av: Linda

Stort tack Hasse! Jag ser fram emot att ta del av dina inlägg och vackra bilder för fortsatt inspiration. Toppen att du hälsar Lexus! En naturtalang för fotomodellande i grönskan!

2020-08-08 @ 12:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0