Site Meter

Vecka 4, 2020 - Uppgångar och nedgångar

 
  En av alla vackra soluppgångar hemma i Bromma
 
 Japanska lyktor i ett vackert förfall
 
 
 

 

20 januari - måndag 

 

Hybridkejsarolvon och vintergäck blommar denna varma vinter på Djurgården. 

Sångsvanarna tutade i Isbladskärret. 

Talgoxar sjöng sin vårvintersång.

Bokat boende och varma bad i mitten av mars, några timmars färd från Stockholm. 

 

 

21 januari – tisdag 

 

Ett fantastiskt vårväder med solsken och 7 grader varmt. 

Vi gick längs kanalen och in i skogen.

Några hägrar flög vilset omkring runt vid Isbladskärret och sneglade på sina bon…

En tanke har börjat gro, att flytta till en annan stadsdel i Stockholm. Dels för att få uppleva en ny miljö, dels för att få hiss i huset. Nu bor jag tre trappor upp utan hiss. Men jag vet inte, när det väl börjar närma sig allvar så blir jag alltid osäker.

 

 

22 januari – onsdag

 

Läkarbesök. Har bland annat artros, meniskproblem och inflammation i leder. Remiss till ortoped.

 

 

 
 
 
 Blockhusudden
 
 
(null)
 Hybridkejsarolvon på Blockhusudden
 
(null)
Vintergäck på Blockhusudden
 
(null)
 Gott om vatten i Isbladskärret i år. Förra våren var kärret nästan helt uttorkat
 
 
 
 
 
 
 
 
Traneberg/Bromma
 
 
Trybuskar grönskar väldigt tidigt, men vanligtsvis inte i januari
 
Jag älskar verkligen Lexus på alla sätt. Hans personlighet skiljer sig ibland från andra hundar och jag älskar honom för det också. Som när jag släppte in honom i hundrastgården hemma i Traneberg, där han skulle få springa av sig lite tänkte jag. Han strosade runt en stund, men sedan gick han till grinden och ville ut därifrån! Han är inte van vid hundrastgårdar!
 
 
 

 

23 januari – torsdag

 

För första gången på flera månader vaknade jag utan värk i benen och jag kan inte beskriva vilken fantastisk känsla det var! Får äntligen ta antiinflammatoriska tabletter igen, vilket tydligen genast gjorde underverk. Jag dansade fram på Djurgårdens stigar och parkvägar med Lexus idag och kände mig pånyttfödd! Nu ser jag fram mot långa vårvandringar i Stockholms gröna rum.

 

 

24 januari – fredag

 

Hemma i Brommanästet rensar jag bort mängder med gamla trädgårdsböcker ur hyllorna, som ska lämnas till Myrorna i Hjorthagen. Jag har inte plats att samla böcker längre, utan sparar de som jag fortfarande använder och som är viktiga för mig, och det är fortfarande en hel del.

Projekt – rensa i alla skåp och hyllor, har inletts!

Utetemperatur plus 8 grader och ingen kyla i prognoserna!

 

 
 
 
 Drottningholm
 
 
(null)
 Stolta soldater vid kungens slott
 
(null)
 Skimmia vid Drottningholm
 

 

 

25 januari – lördag

 

Ännu en glödande januarimorgon med en nästan overkligt vacker himmel över staden. Lexus kom på besök och ska stanna tills i morgon. Vi åt lunch vid Brostugan på Lovön och lillkillen fick hund-korv-meny. Barockparksvandring i Drottningholm och vi frågade två av flottans soldater och de ville vara med på bild framför kungafamiljens vackra 1600-talsslott.

 

Vi gick bort till Kina slott, denna vackra rosa byggnad som egentligen ser helt vilsen ut här i vår svenska natur. Slottet var kung Adolf Fredriks födelsedagspresent till drottning Lovisa Ulrika den 24 juli 1753. Drottningen beskrev gåvan i ett brev till sin mor – ´´Han förde mig vid sidan av lusthusträdgården och jag blev överraskad att där plötsligt stå inför ett verkligt feeri, ty kungen hade låtit uppföra ett kinesiskt slott, som är det vackraste man kan se´´

 

Vid överlämnandet fick drottningen ta emot slottets guldnyckel av den unge kronprinsen Gustav, senare Gustav III, som då var 7 år och utklädd till kinesisk prins.

 

 

 

26 januari – söndag

 

Vaknade av en blöt hundtunga över ansiktet. Underbart! Vandrade sedan med Lexus tidigt i mörkret. De enda människor vi såg var busschauffören på 114 och en passagerare som satt och sov. Trollhassel och kejsarolvon blommar längs Minnebergs stränder, där det en gång när området byggdes på 80-talet anlades mycket fina skuggplanteringar i norrläge just vid stranden. Mängder av olika hortensior, rhododendron, kejsarolvon, trollhassel mm.

 

Mitt Photoshop fungerar inte längre efter Macens senaste uppdatering. Tog hem och provar Lightroom i stället.

 

Jag körde 15 pappkassar med böcker till Myrorna i Hjorthagen. Skönt att bli av med sådant som bara står och tar plats och ännu skönare att pengarna vid försäljningen går till behövande i vårt samhälle.

 

Myrorna

 

Grundläggande behov

Till Frälsningsarméns olika sociala center kommer människor som saknar pengar till mat och kläder. Här delar man ut matkassar och bjuder på gemenskap och samtalsstöd. På flera sociala center driver man dessutom projekt som hjälper arbetslösa och utförsäkrade att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Vidare hjälper Frälsningsarmén till med att bryta segregation och isolering bland utrikesfödda kvinnor. De arrangerar både barnkollo och familjekollo för de som inte har möjlighet att resa någonstans under sommaren och andra lov.

 

 

  (null)
 En av alla dessa fantastiska soluppgångar i januari 
 
 Morgon på Gärdet. Dotterns bild.
 
(null)
 Även skymningen är vacker i januari. Som här hemma i Brommanästet
 
 

Kommentarer
Postat av: Ove & Christina

Underbara bilder även i denna Januari!! 😮 Käraste lille Lexus! -’Varför ska man vara instängd bakom galler när man kan få vandra utanför !’ 🧡 Förstår tanken att fundera över bostad m hiss... !!

2020-01-26 @ 17:25:54
Postat av: KERSTIN

Vackra bilder från din utsikt i Brommanästet vilken tid det än är på dygnet . Förstår dina funderingar
kring det där med hiss .Svårt steg att ta när man trivs . Bra du unnar dig en resa med varma bad .
Kan göra underverk . Vårpromenader med Lexius blir
lättare .

2020-01-26 @ 22:08:48
Postat av: Hasse Wester

Jag tror att Lexus inte tycker om miljön inne i en nästan steril hundrastgård Ove & Christina.

2020-01-27 @ 07:58:10
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Ja vi får se hur det går med lägenhetsbytet Kerstin, det handlar ju oftast om triangelbyten och det är väldigt svårt att få ihop det så att alla tre parter är nöjda.

2020-01-27 @ 07:59:25
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Liza Hansson

Underbara bilder! Jag förstår verkligen Lexus, hundrastgård är något jag undviker med Wella. Finns så stor risk för att bli smittad av något otrevligt. Bostad med hiss är något jag inte skulle klara mig utan så försök byta om du hittar något trevligt ställe.

2020-01-27 @ 08:17:54
Postat av: Hasse Wester

Vi gick in i hundrastgården eftersom det inte fanns någon annan där Liza. Jag tror aldrig att han under sitt 6-åriga liv aldrig tidigare varit på ett sådant ställe.

2020-01-27 @ 09:11:36
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ätliga trädgården

Så skönt att rensa, det är lika renande som att duscha! Hoppas det håller i sig med benen så Lexus får sina vanliga promenader. Vem vill inskränka sig till att vara bakom nät.
Allt gott
/Anette
Tidigare Rost och rädisor

2020-02-02 @ 19:59:57
URL: http://www.atligatradgarden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0