Site Meter

Vecka 1,2020 - 20-talet är här!

 
 Vinterkörsbär - Prunus x subhirtella 'Autumnalis' på Karlaplan blommar i början av 2020
 
 

1 januari – onsdag

 

Idag är det första dagen på ett nytt decennium och nu befinner vi oss nu i 20-talet. Det känns lite högtidligt, men om det blir ett lika glatt decennium som det förra 20-talet, återstår att se. En aning skeptisk borde man nog vara. Det råder väl inte direkt harmoni eller glädje på vår planet just nu, om det nu någonsin har gjort det. Hur som helst så älskar jag den 1 januari, då allt börjar om på något vis. Ett helt orört år ligger framför oss och det gäller att försöka göra något bra av det. Vi får se hur bloggens årskrönika 2020 kommer att se ut!

 

Nyårsaftonen blev stillsam och skön ute på Blockhusudden. Jag vandrade i skogen med Lexus och Cecilia skapade en helt ljuvlig trerätters nyårsmiddag och vi skålade in det nya året/decenniet, då fyrverkerierna fyllde himlen över Lidingö och Nacka. Som vanligt klarade sig Lexus bra, han tittade något undrande ut genom fönstret, innan han placerade sig totalt avslappnad på rygg i sin hundsäng, till ljudet av dundrande raketer och smällare.

 

1920-talet kallades ´´det glada 20-talet´´ på grund av en högkonjunktur med en ekonomisk, social, konstnärlig och kulturell dynamik, som Wikipedia beskriver tidsepoken. Den glada tiden avslutades dock plötsligt med den gigantiska börskraschen 1929, som blev inledningen till den stora depressionen i USA och Europa på 30-talet. Vi får se hur vi kommer att sammanfatta vårt 20-tal.

 

Dokumentärserien om Hasse och Tage var helt underbar!

 

 

2 januari – torsdag

 

Långa nålar trycktes in i mina ben och axlar för tredje gången och smärtan var påtaglig. Andra patienter känner tydligen inte samma intensiva smärta när nålarna når triggerpunkter i musklerna. Men varje gång jag ligger där och känner nålarna tryckas in, bestämmer jag mig för att avluta den här metoden, eftersom det är så obehagligt. Men så har jag efteråt känt att behandlingen gett resultat. Mina leder blir något mjukare och värken lättar en aning. Dry needling kallas metoden och det är inte som vanlig akupunktur. Målet är att förändra den spända muskelsträng som är orsaken till smärtan.

 

Efter besöket hos naprapaten, gick jag bort till Stureparken för att se om Vinterkörsbärsträdet blommade, som det ibland kan göra när vintrarna är varma, som nu. 7 grader idag. Men jag såg ingen blomma på trädet där, så jag gick vidare till Karlaplan, där jag visste att Vinterkörsbärsträdet, eller busken blommade och äntligen fick jag använda kameran för att fota blommor utomhus!

 

 

4 januari - lördag

 

Vandrade lite på Söder.

  

 
 Dag 1 2020 på Blockhusudden
 
Katarinavägen, La Mano (spanska för handen)  till minne av de svenskar som dog under det spanska inbördeskriget 1936-1939. Rest 1977, konstnär Liss Eriksson, ni vet han som skapade Järnpojken i Gamla Stan.
 
 Fältöversten. Alltså inte jag utan gallerian på Östermalm. Men om vintern är så underbar vet jag inte...
 

Kommentarer
Postat av: Liza Hansson

Hoppas verkligen att detta år ger något bra för alla. Nyår är trevligt att fira men helst utan fyrverkerier. Vi har en hund som blir livrädd så vi flyr hemifrån, Alby är rena vilda västern under nyårshelgen. Vi firade i herrfallet utanför Arboga, lugnt och skönt och utan fyrverkerier.

2020-01-05 @ 08:48:58
Postat av: Hasse Wester

Ja det är inte kul med allt oväsen på nyårsafton. Det låter som ett bra ställe ni flydde till Liza!

2020-01-05 @ 11:21:25
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Mariana

Gillar också den 1 januari! Liksom förra året var jag ute och fixade i trädgården en stund, drog upp små grästuvor ur gruset som hönsen blev glada för.
Under december har man mest varit inne...

2020-01-05 @ 12:37:11
Postat av: Hasse Wester

Ja vi hoppas väl dock på lite snö i februari Mariana, innan vårmånaden mars kommer med fågelsång och dagsmeja!

2020-01-05 @ 14:18:59
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Janicke

Ja, låtom oss hoppas på ett bra 2020. I morgon stelopererar jag min högra fot, så för mig börjar det nya året med ett nytt liv. Få se hur det blir.
Bra att du fortsätter skriva, och som jag sagt förut - jag ser fram emot dina fina bilder.

2020-01-08 @ 15:49:25
URL: http://janicke.365.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Men oj Janicke, det var tråkigt att höra. Jag hoppas dock att du kan ta dig fram på ett bra sätt ändå. Lycka till med det nya livet.

2020-01-10 @ 17:43:15
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0