Site Meter

30 år i Södra Djurgårdens gröna rum!

 
 
 
5 februari 2020
 
 
Nu har Djurgårdsförvaltningens trädgårdsmästare Cecilia Adén jobbat i 30 år på Södra Djurgården och i morgon tar hon emot guldklocka för lång och trogen tjänst av Kungen och Drottningen på Stockholms slott. Nog borde det väl avfyras 30 kanonsalvor från Skeppsholmen för att  fira Cissi i morgon!
 
Cecilia började jobba hos Djurgårdsförvaltningen redan som 18-åring, då hon just gått ut trädgårdsutbildningen på Säbyholm och det skulle inte förvåna mig om hon år 2040, får ännu en guldklocka då hon jobbat i 50 år på Djurgården, kanske då av Drottning Victoria.
 
Det finns många duktiga trädgårdsmästare hos Djurgårdsförvaltningen och alla har väl sina specialområden inom trädgård. Cecilia är allmänt mycket kunnig, men har sin specialitet att komponera fantastiska sommarblomsplanteringar, men även lökplanteringar på våren. 
 
2018 gjorde hon Rosendals slottsträdgård till en romantisk dröm, som tog andan ur en romantiker som mig. Året efter överträffade hon sig själv när hon tog i med starka färger och skapade en blomsterprakt som kommer att finnas i minnet länge hos de som besökte den vackra slottsparken 2019. Troligen kommer denna komposition att dyka upp på andra platser -  utanför Djurgården nu i sommar!
 
Jag med många andra väntar med spänning på vad Cecilia kommer att hitta på nästa gång i Rosendals slottspark och på Rosendalsterrassen! Känn ingen press! Dina två största fans, din kära Lexus och jag kommer med kameran när det börjar blomma på dina områden igen!
 
 
 
Stort grattis och en varm kram Cecilia!
 
Lycka till hos Kungen i morgon. 
 
 
 
Guldklockan är på plats! (Foto Malin Järild)
 
Rosendalsterrassen 2018
 
Rosendals slottspark 2018
 
Rosendals slottspark 2019
 
 

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Så roligt för Cecilia .
Hälsa henne och gratulera från en som beundrat hennes odlingar på plats .

2020-02-04 @ 20:24:29
Postat av: Hasse Wester

Jag ska hälsa henne Kerstin!

2020-02-04 @ 21:12:42
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Liza Hansson

Ett stort grattis till Cecilia. Underbara planteringar!

2020-02-10 @ 06:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0