Site Meter

Strandvandring hemma i Bromma

Ny träbro mellan Äppelviken och Smedslätten
 
 
  
30 augusti 2020
 
 
Jag har ofta sagt att det skulle vara omöjligt att bo i Stockholm om inte Djurgården och Långholmen fanns. Ibland blir jag dock hemmablind och tänker inte på vilka fina vandringsstråk det finns just där jag bor i Bromma, även om jag går där väldigt mycket. Så jag skulle nog bo kvar trots allt, om inte Djurgården och Långholmen fanns...
 
Visst kan Bromma vara bullrigt med flyget och de två trafiklederna Drottningholmsvägen och Ulvsundavägen, men jag bor ju i en storstad och får räkna med en del störande ljud. Kommer man bara bort från vägtrafiken så finns det trots allt många tysta platser även i Bromma, som till exempel runt de tre Brommainsjöarna Judarn, Lillsjön och Kyrksjölöten.
 
Det är i dom här trakterna som Lexus och jag brukar vandra och idag när jag gick ensam bort mot Smedslätten, saknade jag min fina och glada kompis vid min sida, eller lite före mig rättare sagt! Men om en vecka vandrar vi här igen!
 
Från Äppelviken bort mot Smedslätten finns nu en helt ny del av strandpromenaden med broar precis längs vattnet. Den gamla och ganska besvärliga stigen går ovanför, så det här nybygget är verkligen välkommet. Men plötsligt stannar broarna, som om pengarna skulle tagit slut, på skyltar står det att sträckan ska vara klar sommaren 2020, men just i år fungerar väl inga planer över huvud taget - någonstans i världen. Vi avvaktar och ser vad som händer. Väldigt fint är det i varje fall så här långt!
 
Nu går vi snart in i ljuva september...
 
 
 
Tranebergs strand
 
Alviks strand
 
Äppelviken
 
 De nybyggda broarna mellan Äppelviken och Smedslätten i Bromma.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0