Site Meter

Sinnenas trädgård i hästkastanjernas tid

 Den påkörda skylten får representera ormen i paradiset! 
 
 
23 maj 2019
 
 
Sinnenas trädgård som ligger intill Vasaparken, går nu in i sin vackraste tid. De åtta gigantiska hästkastanjerna som omfamnar den här platsen blommar nu och väntar på att rosenhagtorn och buskpionerna inne i trädgården ska följa med.
 
Den här regniga men sköna dagen vandrade jag sakta med mitt paraply genom det grönskande Röda bergen med alla sina täppor, bort mot Vasaparken där jag drack mitt kaffe inne på anrika Café Ritorno där folk har fikat sedan 30-talet och vidare till Sinnenas trädgård. Jag, trädgårdarna och naturen njöt av regnet som i varje fall gör gott för den ytliga växtligheten och som spolade bort damm och pollen från ´´gator och torg´´. 
 
Vi är mitt inne i syrenerna tid och då brukar jag vara på plats på Söder eller runt Prins Eugens Waldemarsudde med min kamera, men jag känner att jag har har fotograferat dessa platser i syrentider så många gånger att jag i år ligger lågt! 
 
 
Så här skrev jag i min bok Stockholms gröna rum:
 
En stor del av trädgården är av lundkaraktär, där den mest iögonfallande blomningen infinner sig i slutet av maj eller i början av juni, då hästkastanjernas vita blommor svävar högt över det karminröda hagtornet. Tillsammans med de stora buskpionerna i vitt och rosa bildar de en fantastisk blomprakt. Mitt i detta lilla blomstrande paradis ser jag ibland äldre människor sitta på bänkarna. De ser ut att njuta av det gröna rummet som låter dem följa växternas utveckling och glädjas åt när vita löjtnantshjärtan börjar blomma eller när schersminbersån fylls av de kritvita blommorna som bjuder trädgården på de ljuvligaste av dofter.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: kerstin

I sinnenas trädgård har tillbringats många stunder .
Särskilt efter det att rörligheten minskat mina utflykter .

2019-05-24 @ 01:02:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0