Site Meter

Gul vårvandring i Stockholm

Traneberg/Bromma
 
 
Gult är inte alltid lätt att älska, men efter en lång vinter välkomnar jag allt med färg. Allt annat än brunt och grått! Just utanför min bostad i Traneberg finns en gammal vildvuxen trädgård där stora mattor av vintergäck lyser upp den annars sovande trädgården. De översta två bilderna är från den trädgården, där det även finns några odlingslotter som omsluts av det vackra vildvuxna. 
 
Annars var mitt mål idag att fotografera krokus i huvudstaden. På Blockhusudden/Djurgården var de fullt utslagna förra veckan, men just där är alla vårblommor ovanligt tidiga. Inne i stan var de knappt utslagna på de tidigaste platserna, men jag försökte ändå fånga de få som lyckats visa lite färg. Annars blev det mest gult, gult hemma, gult på Adolf Fredriks kyrkogård och i Berzelii park. Om jag nu är lite känslig för den färgen så gäller det inte vintergäcken som jag blir lika förälskad i varje tidig vår. 
 
Samma tid för 5 år sedan, se här!
 
 
Adolf Fredriks kyrkogård på Sveavägen
 
Den mycket långblommande trollhasseln vägrar att ge upp, de började blomma mitt i vintern och lyser fortfarande, som den enda blommande växt i Berzelii park. 
 
Kungsholms kyrkogård
 
Inne i Centralbadets trädgård på Drottninggatan 88, blommade några krokus fint.
 
På Floras kulle i Humlegården fångade jag de krokusar som blommade först.
 
Norr Mälarstrand
 
Adolf Fredriks kyrkogård
 
Fikade gjorde jag på Bageriet Bulleboden på Parmmätargatan 7, just intill Kungsholms kyrka. Hit kommer jag att återvända många gånger...
 
Från Bullebodens hemsida:
 
Sedan 1927 har det varit kafé en halv trappa ner på Parmmätargatan 7. Fönstret mellan kafélokalen och bageriet är original, liksom träskylten med namnet Bageri Bulleboden, som nu har fått flytta inomhus för att inte ta skada av väder och vind. På väggen intill hänger ett fotografi av bageriets allra första kund.
 
Läs mer om Bulleboden här!

Kommentarer
Postat av: Liza Hansson

Javisst är gult vackert! Tänk dig en grön gräsmatta full med blommande maskrosor och därtill en klarblå himmel. Det är väl inte så illa. :)

2019-03-26 @ 16:42:46
Postat av: Hasse Wester

Ja visst är det fint Liza!

2019-03-26 @ 21:38:36
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är just det här som lyser upp ens vardag - att få se dina foton från kända o okända platser i Sthlm! Blommor och växter efter årstiden och så ett cafe´ på det! 👍😋 🌸🌿

2019-04-09 @ 10:29:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0