Site Meter

Vi var i Hvar

 
 
4-9 juli 2019 i Hvar och Trogir - Kroatien
 
Vi har varit på sol, bad och viloresa till Kroatien! Min dotter och jag reste till Hvar och var på Hvar vi var, ska jag visa med några bilder här. Vistelsen i vackra Kroatien var fantastiskt, trots en temperatur på mellan 30-35 grader i gassande sol. Det blev många vandringar längs vackra stränder och i den mysiga staden med de spännande gränderna. Visst åt vi god mat ibland, men värmen gjorde att vi inte blev så hungriga. Mycket vatten gick det däremot åt under våra vandringar och även en och annan öl slank ner i min strupe! 
 
Ön grönskade av pinjeträd och i stadens gränder och i det fina villaområdet klättrade bougainvillea längs fasaderna. Nerium blommade överallt och jag tänkte att det är nog Sydeuropas motsvarighet till vår syren. De dyker upp överallt! En av många skillnader är att nerium blommar mycket längre. Därmed menar jag att inte på något sätt förminska våra syrener, som är en av mina favoritväxter av alla som finns på vårt klot!
 
Det här var mitt första besök i Kroatien och ön Hvar hade jag aldrig tidigare hört talas om. Något som vi uppmärksammade var att det var oerhört många svenskar här. 
 
En av dagarna följde vi med på en båttur till vackra Paklinskiöarna, med tre stopp under färden. I en underbar vik ankrade vi och badade från båten Joan och vid vackra Palmizana, badade vi igen och åt lunch. I fyra dagar bodde i på ön Hvar och efter ett enkelt men mycket fint boende, bodde vi lite lyxigt sista natten på Brown hotel i Trogir, som ligger nära flygplatsen i Split. Tack igen kära dotter för ännu en mycket fin resa!
 
 
Här bodde vi!
 
 
 
 
Båtresa till Paklinskiöarna
 
 
 
 
Hvar igen!
 
 
 
 
Trogir och Brown Hotel
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0