Site Meter

Underbara Gullvivan blomsterhandel på Lidingö

 Olivera Johansson
 
Det är inte så ofta vi besöker Lidingö, trots att vi varje dag blickar ut mot ön från Cecilias köksfönster. Idag vandrade vi en stund efter stranden vid Kappsta och Mölna. På vägen hem passerade vi en liten blomsteraffär som låg inklämd mellan några tråkiga byggnader utefter Södra Kungsvägen. Den här butiken var dock motsatsen till det som är tråkigt! Cecilia tyckte att vi skulle stanna eftersom hon såg blommande prunuskvistar och magnolia när vi åkte förbi. Vi vände och klev in i det som blev årets första blomsterlycka! 
 
Ibland händer det att jag verkligen ´´drabbas´´ av en plats. Det kan vara en vild och vacker trädgård, en skön naturupplevelse, Camp Nou i Barcelona, eller en liten tokcharmig blomsterhandel som plötsligt dyker upp när man minst anar det. Gullvivans blomsterhandel ligger på Södra Kungsvägen 62 och har funnits här i tio år. Det är Olivera Johansson och Kristian Skald som driver detta lilla paradis. Klicka gärna in på hemsidan här!
 
Mina ögon siktade direkt in sig på de blommande kvistarna på utegården och jag blev ivrig att försöka fånga något av allt det vårigt vackra på bild. Jag märkte inte ens att Lexus som var med in, träffade trädgårdshunden som var av samma ras och de blev genast bästa kompisar och fick röja runt i butiken hur mycket det ville!
 
Inne i butiken förvånades jag över hur oerhört charmigt vackert allt var. De underbara dörrarna med den perfekta gröna färgen, blomsterbuketterna som Olivera bundit, trägolvet, ja hela atmosfären var så fantastisk. Den här platsen gjorde verkligen vår dag idag och vi kommer självklart att återvända hit för att handla växter och fortsätta beundra det vackra. Lexus kommer att kräva att få följa med för att leka med sin nya kompis!
 
Att få se blommande julrosor, rosa prunuskvistar och utslagna magnolior i februari, är ren lycka för en gammal vårlängtande trädgårdsmästare!
 
 
Den fantastiska julrosen heter Winter angels!
 
 

Kommentarer
Postat av: Cecilia Adén

❤️

2019-02-24 @ 20:23:10
Postat av: Liza Hansson

Åh vilket ställe! <3

2019-02-25 @ 13:43:52
Postat av: Mariana

Dit måste jag!
Har känt till stället men inte varit där ännu.

2019-03-24 @ 09:18:50
URL: http://ms-design.se
Postat av: Hasse Wester

Ja du borde åka dit någon gång Mariana! Såfint!

2019-03-24 @ 18:43:33
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ove o Christina

Detta inlägg kommenterade jag på fb - för det var helt underbart med denna Blomsterhandel!! 💕 Så vackra bilder och Lexus 🧡 fick en kompis! Tack för detta!

2019-04-09 @ 10:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0