Site Meter

Mina sociala medier

 
 
 Bloggen
 
Strax före midsommar 2005 startade jag den här bloggen för att beskriva mitt arbete som trädgårdsmästare på Engsholms slott. De första åren var jag anonym, men sedan kom ju den här reklamfilmen på TV. Efter 14 år fortsätter jag att skriva blogginlägg med bilder, men nu handlar det mest om Stockholms trädgårdar och parker och mina resor i Sverige och Europa.
 
Bland mina sociala medier är bloggen den absolut viktigaste platsen. Här kan man blicka tillbaka i arkivet där 3696 blogginlägg finns lagrade, eller klicka in på länkarna som ligger vågrätt under headerbilden. Apropå headerbilden så hittade jag en gammal bild från tiden då bloggen hette ´´Slottsträdgårdsmästaren´´, det var på den tiden då jag hade cirka 2000 unika besökare per dag, idag är det 600-700 per dag i genomsnitt som besöker Stockholms gröna rum. Nu är konkurrensen från Facebook och Instagram för tuff för bloggen. Men jag har en liten skara trogna följare som till och med läser texterna, inte bara tittar på bilderna! Det känns bra!
 
 
 
 Facebook
 
Det är Stockholms gröna rums Facebooksida som är platsen där jag nästan dagligen lägger ut gröna eller blommande bilder från Stockholm. Det är här som jag har flest följare, just nu är det 5674 som följer Stockholms gröna rum. Min pesonliga Facebooksida använder jag nästan inte alls längre. 
 
När jag skrivit ett blogginlägg och länkar hit till Facebook, är det endast ett fåtal som klickar in på länken till bloggen. Jag vet ju att Facebook och Instagram är flyktiga platser, där man snabbt tittar på en bild, gillar eller inte och scrollar vidare! När jag startade den här sidan 2013, var det för att marknadsföra boken som kom ut den våren och tanken var att sidan skulle finnas kvar under ett år. Nu har det gått 6 år och jag fortsätter här tills jag ledsnar! 
 
 
Instagram
 
Det här den minst viktiga platsen inom sociala medier för mig och jag har avslutat den flera gånger, men har av någon märklig anledning hittat tillbaka. Här är det ännu flyktigare än på Facebook och det är viktigare att hashtagga än att beskriva bilden. Om jag framöver känner att det blir för mycket med alla dessa sociala medier, då är det Instagram som jag först kommer att ta bort!
 
 
YouTube
 
I sommar har jag tänkt att filma i Stockholms parker och trädgårdar och lägga ut på YouTube. Vi får se hur det blir med det, men jag har en YouTube kanal!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ove o Christina

Tycker att det är trevligt så länge du lägger ut på fb! Så fina bilder och påminnelser om parker i Sthlm! Små som stora. Tips på trevliga cafeer också! 😋👍 Så påminner du om blogginläggen också! 👍 Det är uppskattat! 🌸🌿

2019-04-09 @ 10:14:04
Postat av: Hasse Wester

Vad roligt att ni gillar!!! Tack Ove o Christina!

2019-04-09 @ 10:24:00
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: kerstin

Läser om och om igen dina resor men mest promenader
i Sthlm Ser fram emot dina filmer på Youtube .
Nostalgi .

2019-04-09 @ 18:53:44
Postat av: Annika Widell

Uppskattar mycket dina trevliga och inspirerande texter - och alla fina bilder förstås!

2019-04-09 @ 19:48:10
Postat av: Hasse Wester

Tack så mycket Kerstin - är lite osäker på om jag kan få till några filmer som har bra kvalitet. Men jag ska göra vad jag kan.

2019-04-09 @ 20:18:30
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Tack så mycket Annika.

2019-04-09 @ 20:22:57
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0