Site Meter

September i Norra Djurgårdsstaden

 
 
 
17 september 2018
 
 

Jag tog 6:ans buss från Odenplan ut till Norra Djurgårdsstaden, där bygget fortsätter längs Husarviken ut mot Lilla Värtan. I år har ännu några gårdar blivit färdiga och det är alltid lika spännande att se trädgårdsanläggningarna och vilka växter som använts. Idag kände jag mig mer positiv än under tidigare besök i Norra Djurgårdsstaden. Det satsat oerhört mycket på växter både längs gatorna, på torgen och inne på gårdarna i den här nya stadsdelen. Spännande växter har använts, både vad gäller träd, buskar och perenner och inne på många gårdar har man ofta planterat på ett ganska fritt och lekfullt sätt, inte alls så strikt och grupperat som det brukar vara vid nyanläggningar. 

 

Längs gatorna finns nyplanterade ekar och björkar och många nya sorter som inte är så vanliga som gatuträd. Jag vet inte att jag sett en enda lind här, trädet som växer längs nästan alla gator i innerstaden. Det känns mycket bra och jag måste komma ihåg att åka ut hit i vår när träden blommar, återkomma i ett kommande blogginlägg med vad det är för träd som använts. Jag tyckte idag till och med att många av husen hade en ganska kul arkitektur. Kanske att jag bara var på ett ovanligt bra humör den här dagen? Riktigt gott kaffe drack jag på Creperie Blanche som ligger i hörnet Jaktgatan-Fågelhundsgatan.

 

 
 Strålrudbeckia
 
 Ulleternell, eller möjligen pärleternell
 
 Lek med salix

Kommentarer
Postat av: Liza Hansson

Ursäkta en dum Botkyrkabo, men var ligger det här exakt? Fina växter.

2018-09-17 @ 18:15:26
Postat av: Hasse Wester

Inte lätt att veta alla platser Liza. Norra Djurgårdsstaden ligger inom stadsdelsområdet Östermalm samt ingår i stadsdelarna Hjorthagen och Gärdet (men ligger inte till någon del i stadsdelen Norra Djurgården), Området sträcker sig från Husarviken i norr till Loudden i söder, längs med vattenområdet Lilla Värtan.

2018-09-18 @ 16:15:49
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Imponerad över hur fint man gjort i detta nya bostadsområde med all grönska och grönt på innergårdarna .Här har man verkligen tänkt till .
Taxgatan är min favorit gata .Tyckte både jag och taxen .

2018-09-18 @ 23:40:19
Postat av: Hasse Wester

Ja visst är det fint Kerstin! Ja just det, Taxgatan. Jag förstår att ni gillade den!!!

2018-09-19 @ 10:44:12
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0