Site Meter

Vecka 37, 2018 - Förkyld Djurgårdsvecka

 Blockhusudden
 
 
 
Måndag 10 september - Söndag 16 september
 
 
Djurgårdsvecka!
 
 
 
Förkyld!
 
Nu kan jag äntligen vara sjuk i lugn och ro. Under mina 48 år i arbetslivet, hade jag ofta dåligt samvete då jag blev sjuk och stannade hemma. Borde jag jobba trots förkylning, men utan livshotande feber? Hur sjuk skulle man vara för att inte ge sig iväg till jobbet och utföra fysiskt arbete? Jag lärde mig aldrig att vara sjuk i lugn och ro. Nu behöver jag inte bekymra mig längre.
 
 
Vilade på Djurgården med lagom långa hundvandringar och lättare trädgårdsarbete. Läste en bok från 1952, om svenska trädgårdar under renässansen och barocken.
 
 
Lite dåligt samvete får jag trots allt ibland när Cecilia cyklar iväg till jobbet halv sju på morgnarna i ur och skur, medan Lexus och jag drar filten över oss i soffan med frukost och morgon-TV. Intalar mig själv att jag verkligen inte borde ha dåligt samvete, eftersom jag har jobbat sedan jag var 16 år - mellan åren 1970-2017. Så jag tar lite mer kaffe och sjunker ner i soffan ett tag till, innan morgonvandringen med Lexus!
Men ibland tänker jag att jag nog har det för bra, att ´´staten´´  ska komma och ta mig i örat och kräva att jag ska jobba igen, jag som är så frisk och pigg!
 
 
Allt är lugnt här ute på Blockhusudden. Fridfullt och stilla!
Visst tänker jag på vår oroliga värld och på den politiska röran som nu råder i vårt land, men jag försöker som vanligt även se det vackra i livet. Att det vackra och goda alltid måste överväga. Det enda som just nu retar mig i det lilla vardagslivet, är alla hundägare som släpper sina hundar lösa här ute på östra Djurgården. Tre olika hundar på två dagar har kommit rusande och nästan attackerat Lexus. Jag är vanligtvis en lugn person, men då blir jag riktigt förbannad! Det råder koppeltvång här!
 
 
Dagarna mörknar minut för minut, som Tove Jansson en gång skrev. Vi står nu inför hösten och i år kommer jag att utföra höstarbeten på en lagom stor tomt, inte en slottspark! För första gången kommer jag nog att trivas med den här årstiden och när vintern kommer kan jag i lugn och ro skydda mig mot kylan, läsa böcker och lite lagom börja längta efter våren igen. 
 
 
 I Rosendals trädgård var det skördefest i helgen och på Prins Eugens Waldemarsudde visade trädgårdsmästare Marina Rydberg trädgården, men vi hade annat för oss den här gången. Allt i livet handlar ju trots allt inte om trädgårdar, så på fredagen besökte vi vårt älskade Café Skroten här på Djurgården och trivdes som vanligt mycket gott i den marina miljön på favoritcaféet.
 
 
.
På lördagen gick vi ett varv på Karlaplans loppis och jag hittade en liten bok från 1906 - Kalas & Hvardagsmat av Ingeborg Zehelius (1862-1923). Pris 10 kronor! När vi ändå var i området, tittade jag in på Tysta gatans pilträd som smiter ut från gården och ut över gatan, och nu såg jag stöttan som lastar av tyngden. En stor del av trädet hade även avlägsnats och jag antar att belastningen blev för stor, med risk för trädet skulle falla.
 
 
Det blev en lugn vecka, precis som jag ville! Nu väntar en helt annan vecka!
 
 
 
 
 Ett av Blockhusuddens många gröna hus. Här bodde Prins Carl Philip i några år.
  
Rosendals slottspark
 
 Höstfint i urnorna på Djurgården, här Källhagen!
 
 Rosendals slott
 
(null)
September-picnic vid Djurgårdsbrunnskanalen.
 
(null)
När jag var lite hängig under förkylningen gjorde min kompis Lexus mig sällskap!
 
(null)
(null)
På fredagen hade vi AW på Café Skroten...
 
Loppis på Karlaplan
 
Jag köpte en kokbok från 1906. Pris 10 kr. 
 
Pilträdet på Tysta gatan på Östermalm är väl omhändertaget. I vanliga falla hade ett träd med den här placeringen avlägsnats, men här har pilen fått en stötta och ett stort parti av kronan har sågats bort för att avlasta tyngden.
 

Kommentarer
Postat av: Britt

Det är aldrig roligt att vara förkyld men det är en fördel att vara pensionär när man blir det för man kan kurera sig i lugn o ro.
Tror att Lexus kände på sig att du inte var som vanligt.
Lösspringande hundar är ett otyg.
Vi reagerar på samma sätt som du när vi är ute o går med vår katt i sele o koppel.
Ha de gott i Brommanästet i veckan


2018-09-16 @ 16:36:45
Postat av: Hasse Wester

Ja men visst blir man arg på de människor som släpper sina hundar. Läste idag om en liten hund som blev ihjälbiten av en stor hud i Åkersberga. Det måste bli ett stopp på detta. Tack Britt, ja nu blir det Bromma-vecka!

2018-09-16 @ 19:30:26
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Liza Hansson

Hoppas förkylningen ger med sig fort, inte kul att vara sjuk. Visst är det skönt att kunna låta sin hund springa lös men det måste vara på platser som är lämpliga. Jag som har en Berner Sennen måste alltid tänka mig för. Wella är jättesnäll men hur ska folk veta det och dessutom är hon lite bufflig och kan lätt ha omkull folk.
Vackra träd du "ger" oss.

2018-09-17 @ 07:49:58
Postat av: Lotta B

Hej.
Har aldrig hört talas om café Skroten! Var ligger det?

2018-09-17 @ 08:09:31
Postat av: Hasse Wester

Ja det är alldeles för många gånger som lösa hundar har skrämt Lexus nu och det är faktiskt koppeltvång, det står på skyltar på Djurgården och ändå nonchalerar folk det. Det finns hundgårdar. Förkylningen är borta nu Liza, tack!

2018-09-17 @ 08:22:05
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Vid Nya Djurgårdsvarvet mellan Grönan och Beckholmen, Lotta B.

2018-09-17 @ 08:22:33
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Zhanna Hjelt

Hej!
Skaffa en hund till – en amstaff – försvarare och vän till Lexus

2018-09-18 @ 16:26:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0