Site Meter

Mälarpaviljongens trädgård

 Rosenbönan heter ´Celebration'  
 
 
 
Restaurang Mälarpaviljongen, som är vackert beläget vid Norr Mälarstrand har en helt fantastisk trädgård där mängder av nyttoväxter och sommarblommor samsas på ett mycket vackert sätt.
Visst är maten god och de gungande bryggorna helt underbara att sitta på, med en öl eller ett glas vin, men det är den vackra trädgården som lockar mig hit! Förr fanns här endast ett enkelt café, nu finns här en bra restaurang med en stor bar ute på flytbryggan. Det har blivit en mycket populär plats att besöka under sommarhalvåret och jag är helt säker på att trädgårdsmästare Kristina Björk, som varje år smyckar den här vackra caféträdgården med underbara växter, är en stor anledning.
 
 
Varje gång jag besöker platsen så förundras jag över hur perfekt hon har komponerar i färg och form och jag tycker mycket om hur hon jobbat med olika höjder, vad gäller planteringskärl och växter. Allt blir till ett harmoniskt litet blomsterparadis. Det måste också vara en ynnest att få jobba på en plats som satsar så mycket på växter. Varje år tillkommer något nytt och Mälarpaviljongen blir bara grönare och mer blommande för varje år. Att toppa 2018 års fantastiska kompositioner blir en utmaning Kristina, som har jobbat här sedan 2010, eller om det var 2011! I skrivande stund den 31 oktober 2018, har restaurangen stängt för säsongen, men jag är redan nu nyfiken vilka växter som kommer att finnas här 2019.
 
 
Jag tittade bort mot Västerbron och sa för mig själv ´´Och himlen över Västerbron är gaslågeblå nu ikväll¨¨ som Ulf Lundell sjunger i ´´Jag saknar dig´´. 
 
 
 
2018
 
Trädgårdsmästare Kristina Björk
 
 
 
 
2017
 
 
 
 
2016
 
 
 
 
2015
 
 
 
 
2014
 
 
 
 
2013
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0