Site Meter

Mitt första fria år, vecka 14 - Hundvecka!

Vintergäcken blommar fortfarande vid Prins Eugens Waldemarsudde

 Biskopsuddens snödroppar!
 
 

3 april - tisdag

 

Messi ska bo en vecka här ute på Blockhusudden och Lexus har fått en kompis i Villa Dufvan, Båda är av rasen Bichon Havanais, de ser ganska olika ut och har helt olika personlighet, men de är fina killar båda två! 

Idag var det en helt strålande vårdag, vattnet låg stilla och snön smälte i norrsluttningarna . Vi vårstädade lite på tomten och vandrade med två hundar längs stränderna här på Djurgården. Borta vid Villa Solbacken vid Djurgårdsbrunn, upptäckte vi att gråhägrarna börjat bygga bon just intill Carl Philips och Sofias bostad. Antagligen börjar det bli överbefolkat (överbehägrat) vid Isbladskärret som ligger hundra meter därifrån. Apropå Solbacken så byggdes villan 1930 och ägdes från 1949 av prins Bertil som testamenterade den 1997 till prins Carl Philip och förra året flyttade prinsparet in i den nyrenoverade villan.

Det blev en perfekt dag med lagom aktivitet och vila.

 

 

4 april - onsdag

 

Kära dagbok! Med två hundar i koppel och med bajspåsar dinglande i handen, vandrade jag runt Parkudden den här aprilmorgonen och log lite för mig själv. Jag trivs så bra ute på Djurgården med Cecilia och Lexus och även om det bara är tillfälligt med två hundar, så känns allt detta helt naturligt för mig nu för tiden. Vem kunde trott det?

 

Men nu längtar jag även efter långa vårliga blomstervandringar, då jag kan fotografera trädgårdar och växter igen! Vintrarna på vår breddgrad är alldeles för långa för en trädgårdsfotograf. Som tur är reser vi till norra Italien om två veckor, där våren ligger några veckor före oss! Där lär vi ta en och annan bild på blommande växter…!

 

Ett härligt vårregn föll över huvudstaden vilket gjorde att snön fick sig en rejäl match! Hemma i Bromma såg jag Barcelona slå Roma med 4-1 i Champions League!

 
 
  (null)
Kl. 0.5.57 gick solen och jag upp!
 
 Lexus och Messi trivs i Djurgårdens skogar!
 
 
 Hundvaktaren!
 
 Waldemarsuddens blåsippor!
 

 

7 april – lördag

 

Blommor inhandlades och även en tårta på Lindquists konditori/Odengatan 27. Det var dags att fira min dotter som fyllde år och vi hade en trevlig stund hemma hos mig i Bromma. Syster och systerdotter var på väg hit från Norrtälje, men fastnade två timmar i trafiken vid Roslags-Näsby där en bro skulle rivas över motorvägen. Face time i mobilen kom nu väl till pass. Eftersom vi andra tjuvstartade lite med fikat, så placerade vi helt enkelt en mobiltelefon på bordet och kunde med bild och ljud ´´umgås´´ med de stackarna som satt fast i trafiken.

 

Vi gick en liten promenad utanför mitt bostadshus i Traneberg för att se mattor av vintergäck som fortfarande blommar denna sena vår, den här tiden brukar normalt backarna här utanför vara blå av scilla.

 

 

8 april – söndag

 

Småland hade 20 grader varmt idag. Vi i Stockholm fick nöja oss med 10 grader, men det kändes riktigt skönt när vi gick med hundarna vid Waldemarsudde och Rosendal. Biskopsuddens backar lyste vita av snödroppar och vid Waldemarsudde hittade vi fantastiska blåsippor invid ett berg nedanför kvarnen. Vid Rosendal var det för mycket folk…!

 

Nu ser jag fram mot en skön vårvecka i huvudstaden!

 

 
 
Cecilia, Lexus och Messi provar Parkuddens nya brygga!
 
 Stenbryggan vid Blockhusudden!
 
Vintergäck hemma i Bromma. I det här huset bodde Sven Wolter med familj några år på 1990-talet!
 
 
 Eftersom syster och systerdotter satt fast i två timmar i bilköer vid Roslags-Näsby och blev kraftigt försenade till min dotters födelsedagskalas, umgicks vi på Facetime innan de till slut kom fram till tårtan hemma i Bromma!
 
 

Kommentarer
Postat av: Britt

Det var verkligen två hundar som såg olika ut.
Men väldigt fina på var sitt sätt.
Vacker gul backe med vintergäck.
Och blåsipporna är ju underbara.
Jag önskade förra veckan att det skulle bli 15 grader denna helgen, det blev 20 grader hos oss också så shortsen åkte på för första gången i år.

Ha de gott i vårvädret

2018-04-08 @ 20:04:34
Postat av: Hasse Wester

Ja men det är ju fantastiskt med 2o grader och shorts! Grattis Britt!

2018-04-08 @ 21:05:41
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: gun

Härliga hundar...
Ja vi har haft varmt i Småland idag:)... och trädgården har fått sin första städning. Känner att det bränner i ansiktet nu efter solens strålar..
Blåsippor är så fina vårblommor.
gun

2018-04-08 @ 21:09:58
URL: http://anthilias.bloggplatsen.se
Postat av: Hasse Wester

Det låter underbart Gun!

2018-04-10 @ 12:14:39
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0