Site Meter

Ut i skogen ska vi gå ...🎼🎼🎼

 
 
8 oktober 2017
 
 
Ut i skogen ska vi gå, pjäx och keps och ränsel på - som Povel Ramel sjöng en gång i tiden!
Men vi hade varken pjäxor, keps eller ränsel på, den här lördagen i Bogesunds svampskog.
 
Jag är en stadsvandrare, men älskar även att vandra i skogar. Född i Roslagen är jag van att vistas i naturen, men jag tycker om kontrasten mellan stadens puls och naturens stillhet. Enligt SMHI var regnet på väg, så vi var tidigt ute i Bogesund den här oktobermorgonen. Det var stilla i skogen och vi hade som mål att hitta lite trattkantareller till en middagspaj. Att det är ett fantastiskt svampår fick oss att känna en viss press. Tänk om vi inte skulle hitta någon svamp alls? Att skogen skulle vara dammsugen på trattkantareller, efter alla Facebookinlägg där stora berg av plockade trattisar dagligen visas.
 
Vi lät Lexus nosa på den första kantareller vi hittade och bad honom sedan att söka! Nog satte han iväg med nosen i marken, men jag är osäker på om han förstått att det var svamp han skulle söka efter. Nåväl, Cecilia är en uppmärksam och duktig svampplockare och hittade lite trattkantareller här och där och till slut fick vi ihop en liten vacker korg med paj ingredienser. Själv är jag verkligen ingen svampplockare, eller kännare av svamp, men jag tycker att de är vackra och inriktade mig mest på att fotografera vår fina vistelse i svampskogen. Samtidigt sjöng jag ´´Ut i skogen ska vi gå...´´  
 
Tre trattkantareller hittade jag i varje fall och en hel del andra svampar som fick stå kvar i skogen. Jag hörde att nästan tusen fall av svampförgiftning skett i år, så vi nöjde oss med trattkantarellerna. Tyvärr hittade vi inte en enda Karl Johan, som skulle vara så vanlig i år. Jag antar att de redan är plockade.
 
Vi hittade en fantastisk plats där underbar mossa lagt sig som ett täcke över stora vackra stenar, där åt vi god hembakad sockerkaka och drack te. Lexus fick ett wienerbröd...! Det utlovade regnet kom, men vi fortsatte en stund till att vandra på den mjuka mossbelagda marken, för att fylla vår korg. 
 
Hemma på Djurgården lagade sedan Cecilia till en fantasktisk god paj, där vår svamp fanns med!
 
 
Sök!
 
 
Apropå svamp, så kan man se den här häxringen ute på Blockhusudden.
 

Kommentarer
Postat av: Britt

Jag riktigt känner lukten av hösten när jag tittar på dina fina bilder.
Den jordiga lukten tillsammans med friska inslag.
Vacker hund, trattisar och sagolikt grön fin färg på mossan.
En oslagbar kombination när man går i skogen.

Hälsningar
Britt


2017-10-08 @ 20:11:04
Postat av: Hasse Wester

Ja hösten är en skön tid och mossan var fantastisk i skogen idag. Tack Britt!

2017-10-08 @ 20:51:03
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kersti

Härliga höstpromenadbilder. Äntligen har svamparna tittat fram vi hittade ganska mycker gula kantareller förra helgen vilket blev mums på en macka.

2017-10-12 @ 21:18:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0