Site Meter

Stockholms stads parkansvariga på besök i slottsparken

 
Idag fick jag finbesök i slottsparken! Det här trevliga gänget från Stockholms stad, konfererade på Engsholms slott och ville även ha en trädgårdsvandring med mig. Jag brukar vara ganska nervös inför vandringarna i slottsparken, men jag var så nyfiken på dessa personer, att jag glömde bort att vara nervös. Några av dem har jag haft mailkontakt med när jag tiggt växtlistor från olika parker, som Björn Embren (som tyvärr inte kunde närvara idag), Jean-Louis Dessalles och Bodil Hammarberg. Med på vandringen i parken var även Stockholms relativt nya stadsträdgårdsmästare Elisabeth Rosenquist Saidac - fyra från höger i bild. Den titeln slår ju till och med slottsträdgårdsmästare...! Kontaktperson inför mötet var Britt-Marie Alvem.
 
Vädret var strålande och jag berättade om slottsparken, men eftersom jag var nyfiken på vad som händer i Stockholms parker, blev det mycket prat om till exempel träd i huvudstaden, framför allt om den vackra och trendiga Magnolian som dyker upp överallt i Stockholm. De visade en intern app, med en karta över staden där alla stadsträd var markerade. Klickade man på ett markerat träd, visades trädets namn! Det kommer även ett webb-program med liknande funktion! Sånt där blir jag ju toklycklig av och längtar tills programmen blir tillgängliga för alla.
 
Jag fick en bok som tack och de sa att jag var välkommen att maila om jag hade frågor om parkerna eller om stadens gatuträd mm. Det känns bra, eftersom jag ofta har funderingar när jag vandrar i vår vackra stad.
 
Trots det hårda besökstrycket i Stockholms parker, så har det på de flesta ställen blivit mycket vackrare under de senaste tio åren. Många nya spännande träd planteras, stora satsningar på vårens blomsterlökar, mängder av sommarblommor i urnor och i planteringar och användningen av perenner ökar! Under mina vandringar i staden upptäcker jag alltid något nytt att njuta av.
 
Jo då, jag frågade även om massakern på Långholmen, när min favoithägg sågades ner och de skulle ta reda på vad som hänt och meddela mig!
 
Nu hoppas jag att alla fick en fin kväll på Engsholm, tyvärr ser morgondagen inte ut att bjuda på en magisk soluppgång över stilla vatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0