Site Meter

Djurgården blommar igen!

 
 
19 mars 2017
 
 
I Frisens park på Djurgården har snödropparna sin bästa tid nu! Jag vet att dropparna har blommat ut i Skåne, men här uppe i huvudstaden drar vi ut på våren och hastar inte. Vi är ett folk som tar det lugnt! De här skönheterna får gärna blomma länge till.
 
På latin heter den Galanthus nivalis. Artnamnet berättar ofta något om växten, och nivalis kommer från latinets nivis (snö) och betyder ´´växer vid snö'' 
 
 
Tre favoriter! Parkudden, snödroppar och Lexus!
 
Dessa ljuvliga blåsippor som ut i backarna står. Det är en omöjlighet att ranka vårblommor, men visst är blåsippan en av de viktigaste vårblommorna! Att Sverigedemokraterna har blåsippan som symbol, försöker jag låta bli att tänka på.
 
Blåsippan tillhörde tidigare anemonsläktet, men eftersom de inte anses vara nära besläktade, så har de placerats i ett eget släkte - Hepatica!
 
Se inte så dyster ut ´´Tänkaren´´, krokusen blommar ju på Prins Eugens Waldemarsudde!
 
Waldemarsudde bjuder på våriris! Tack för det!
 
En mäktig vän. Under försommaren ska jag fotografera många av Djurgårdens gammelekar!
 
 Cecilias Eken-säng!
 
Jag måste bara berätta ännu en gång att det är på min Facebooksida ´´Stockholms gröna rum´´ som det händer. I skrivande stund har 1800 personer gillat bilderna med snödroppar och blåsippor som finns här ovan. Det är 22 kommentarer och 29 personer som delat inlägget.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0